Άλμπα - Μακάμπι 70-83: Διαλύθηκε στο τέταρτο δεκάλεπτο και υποχρεώθηκε σε 12η σερί ήττα (vid)

Η Άλμπα βρέθηκε στο +11, ωστόσο δεν υπολόγισε στην αντίδραση της Μακάμπι που ήταν... ολική στο τέταρτο δεκάλεπτο (7-22) με τους Ισραηλινούς να φεύγουν με τη νίκη και τους γηπεδούχους να μετρούν 0-12 μετά το αρχικό 3-0.

Και στο τέλος κερδίζουν... πάντα οι άλλοι! Η Άλμπα μπορεί να προηγήθηκε στο γήπεδό της απέναντι στη Μακάμπι για την 15η αγωνιστική και να ήλεγξε στο μεγαλύτερο μέρος του ματς, ωστόσο οι παίκτες του Κάτας επέτρεψαν μόλις 7 πόντους στους Γερμανούς για το τέταρτο δεκάλεπτο, απάντησαν με 22 και έφτασαν στο 70-83 για τη δεύτερη νίκη μακριά από την έδρα τους.

Με αυτόν τον τρόπο, τα «άλμπατρος» σημείωσαν την 12η συνεχόμενη ήττα τους μετά το αρχικό 3-0 στην EuroLeaugue και σπάνε τα αρνητικά ρεκόρ.

Ο αγώνας

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την άμυνα της Μακάμπι να πιέζει ψηλά και μετά τα δύο τρίποντα που δέχθηκε από Σίκμα και Λο, έφερε το ματς στα ίσια 6-6 από αιφνιδιασμό. Ο Γερμανός γκαρντ της Άλμπα μπήκε από νωρίς στο κλίμα του ματς μοιράζοντας και πετυχαίνοντας γκολ φάουλ για το 10-6, με τον Νίμπο να μειώνει. Ο Ζούσμαν πήρε τα ηνία και έληξε ένα διάστημα αστοχίας από μακριά (13-8) με τον Μάρτιν να απαντά με τον ίδιο τρόπο για το προσπέρασμα (15-16) μετά τα καλάθια των Άνταμς και Μπράουν που είχαν 9 πόντους για τους Ισραηλινούς. Οι Γερμανοί έφτασαν στο +5 (21-16) με Σνάιντερ και Μπλατ, όμως το τρίποντο του Χίλιαρντ ήταν ο επίλογος του δεκαλέπτου.

Το περιφερειακό σουτ της Μακάμπι διατηρήθηκε σε ικανοποιητικό επίπεδο (4/8 3π.) για να διορθώνει όσα δεν έβρισκαν διχτάκι μέσα από το τόξο. Χίλιαρντ και Άνταμς έκαναν το 24-26 στο 12', ο Κουμάντζε έδωσε λύσεις με 4 πόντους, όμως ο Μάρτιν είχε εξελιχθεί σε παράγοντα και πέρα από τους πόντους που προσέφερε πήρε και το τρίτο φάουλ του ψηλού των γηπεδούχων. Οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να πάρουν απόσταση βλέποντας τους παίκτες του Κάτας να πλησιάζουν ξανά, μέχρι που ο Λο ως ο μοναδικός παίκτης που κρατούσε καλή επαφή με το τρίποντο (2/3 με 6/17) σκόραρε για το 44-40 και αργότερα το +7 του ημιχρόνου.

Στις πρώτες στιγμές του δεύτερου μισού, τα «άλμπατρος» εκμεταλλεύτηκαν τόσο την καλή αμυντική τους αντίδραση, όσο και τα λάθη του αντιπάλου τους και διαμόρφωσαν το 51-40. Διαφορά που μειώθηκε και πάλι σε μονοψήφια επίπεδα από τα σουτ τριών πόντων των Χίλιαρντ -Άνταμς και Μάρτιν (52-49). Ένα 10-5 από την Άλμπα με κύριο πρόσωπο τον Τίμαν έδωσε αέρα στους γηπεδούχους, την ώρα που η Μακάμπι έψαχνε και άλλους παίκτες να προστεθούν στην εξίσωση. Κάτι που έκανε ο Κοέν με γκολ φάουλ κάνοντας το 63-59 στο 29ο λεπτό, ενώ ο... συνήθης ύποπτος Άνταμς με το ζογκλερικό του έκλεισε το δεκάλεπτο στο -2 (63-61).

Ο Μάρτιν με τον 18ο πόντο του ισοφάρισε ξανά το παιχνίδι στις αρχές της καθοριστικής περιόδου (63-63) και μετά το καλάθι Γουέτζελ για το προβάδισμα της Άλμπα, οι δύο ομάδες σε απανωτές επιθέσεις έβρισκαν μόνο σίδερο. Ο Μπόνζι Κόλσον με καλάθι και έξτρα βολή έφερε τους Ισραηλινούς μπροστά μετά το δεύτερο δεκάλεπτο και δύο μεγάλα σουτ από Μπράουν και Άνταμς τους έστειλαν στο +7 (65-72) με τη μεγαλύτερη διαφορά που είχαν στο ματς. Στα 3'33'΄πριν το τέλος το επιμέρους σκορ ήταν στο 2-13 με τους φιλοξενούμενους να έχουν γύρει την ψυχολογία με το μέρος τους. Το +11 (65-76) από τα χέρια του Μπράουν και οι βεβιασμένες προσπάθειες της Άλμπα δεν άφηναν περιθώρια και ο Μάρτιν ανέβασε και άλλο τον βαθμό δυσκολίας (65-79). Η εικόνα δεν άλλαξε και οι Γερμανοί...γράφουν ιστορία με αρνητικό ρεκόρ.

Τα δεκάλεπτα: 21-19, 47-40, 63-61, 70-83


ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Στο τέταρτο δεκάλεπτο και την ολική ανατροπή της Μακάμπι με το επιμέρους 7-22.

Ο MVP: Δικαιωματικά ο Τζάρελ Μάρτιν με 21 πόντους (4/7 τρ.), 7 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο και 27 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης.

Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Τζέιλεν Άνταμς με 17 πόντους και 3/4 τρίποντα, αλλά και ο Λορέντζο Μπράουν με 15 πόντους και παρά την αστοχία του από μακριά (1/6) πέτυχε αυτό το ένα τρίποντο σε κρίσιμο σημείο και μοίρασε και 7 ασίστ.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Τζαλίν Σμιθ με 1 μόλις πόντο σε 24 λεπτά.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Τα 14 λάθη για κάθε ομάδα, οι μόλις 9 ασίστ της Άλμπα, τα 33 τρίποντα που επιχείρησαν οι Γερμανοί και το 1/9 από Σμιθ και Τίμαν.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Η Μακάμπι κέρδισε... χρόνο και ηρεμία γυρίζοντας ένα παιχνίδι εκτός έδρας, ενώ η Άλμπα αναζητά οπωσδήποτε το γιατρικό της πριν την ολική κατάρρευση.

s

s

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.