Ρεάλ Μαδρίτης - Βιλερμπάν 92-73: Πειστικά και δίχως κόπο (vid)

Μιχάλης Γκιουλένογλου
H Ρεάλ Μαδρίτης πήρε μία άνετη νίκη απέναντι στη Βιλερμπάν (92-73), δίχως να φορτσάρει.

Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν πάτησε το πόδι στο... γκάζι. Δεν χρειάστηκε. Έκανε τα απλά πράγματα, σωστά, η Βιλερμπάν αντιστάθηκε ελάχιστα και η νίκη κατέληξε στα χέρια των Μαδριλένων (92-73).

Οι Ισπανοί ανέλαβαν τον έλεγχο του αγώνα και τυπικά με ένα σερί στα μέσα της 2ης περιόδου και μέχρι το τέλος δεν κοίταξαν ποτέ πίσω. Πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ο Βενσάν Πουαριέ, ο οποίος ξεχώρισε και στις δύο πλευρές του παρκέ.

Το ματς

Η Βιλερμπάν άνοιξε το σκορ στην Ισπανία. Και στη συνέχεια... κυνηγούσε, είτε σε μικρές, είτε σε μεγαλύτερες διαφορές. Στηρίχθηκε στην εκπληκτική κατάσταση του Νάντο Ντε Κολό στην αρχή του αγώνα, με το Γάλλο να έχει 6 πόντους με το σκορ στο 8-8.

Η Ρεάλ έδειχνε να έχει τον έλεγχο του αγώνα, αλλά η Βιλερμπάν έμενε κοντά. Όσο η Ρεάλ χρησιμοποιούσε τον Ταβάρες για να επιτεθεί, η Βιλερμπάν είχε απαντήσεις στο πρόσωπο του «εκτελεστή» του Ολυμπιακού, Αμινέ Νουά.

Με το σκορ στο 29-24 η Ρεάλ έκανε ένα σερί που την έβαλε σε θέση οδηγού. Μέτρησε 10 αναπάντητους πόντους, έκανε το σκορ 39-24 και εκμεταλλεύτηκε τη στιγμή για να σημειώσει τη μεγαλύτερη διαφορά μέχρι εκείνο το σημείο (+17, 42-25).

Η ομάδα του Τι Τζέι Πάρκερ επιχείρησε να επιστρέψει στο ματς. Δίχως αποτέλεσμα. Μέτρησε και ο τραυματισμός του Φαλ, αλλά η Ρεάλ το έκανε να φαίνεται τόσο εύκολο.

Ένα ακόμα σερί από τη Ρεάλ (14-0 αυτή τη φορά) έκανε το σκορ 81-59 (από 67-59), ενώ δύο λεπτά αργότερα η διαφορά ξεπέρασε και τους 20 πόντους (88-65).

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Στο πρώτο σερί της Ρεάλ (10-0) που την έφερε από νωρίς σε διψήφια διαφορά πόντων.

MVP: Ο Βενσάν Πουαρίε ήταν ουσιαστικός, με 19 πόντους, 6 ριμπάουντ.

ΟΙ ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ: Ο Ντζάναν Μούσα είχε 15 πόντους, οι Ντεκ και Γιουλ από 10.

Ο «ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ»: Ο Καουντί έμεινε άποντος σε 15:33 στο παρκέ.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Τα 10 κλεψίματα που έκανε η Ρεάλ, με τον Γιουλ να έχει τρία.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Η Ρεάλ έφτασε στη νίκη χωρίς να κάνει καμία... έκπτωση. Ήξερε ότι η Βιλερμπάν είναι σε καλή κατάσταση και δεν της άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 25-22, 45-34, 70-59, 92-73

Real - Asvel stats

Real - Asvel stats

@Photo credits: LDLC ASVEL twitter

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.