Καμπάτσο: Παραμένει το πρόβλημα με τα ban, αμφίβολος ο Αργεντινός με Μπαρτσελόνα

Καμπάτσο: Παραμένει το πρόβλημα με τα ban, αμφίβολος ο Αργεντινός με Μπαρτσελόνα
Ο Φακούντο Καμπάτσο έκανε το επίσημο ντεμπούτο του με τον Ερυθρό Αστέρα στην Αδριατική Λίγκα όμως δεν έχει ακόμη το δικαίωμα να παίξει στην EuroLeague.

Ο Φακούντο Καμπάτσο επέστρεψε στην Ευρώπη για λογαριασμό του Ερυθρού Αστέρα μετά το σύντομο πέρασμά του από τους Μάβερικς, πλαισιώνοντας τον συμπατριώτη του, Λούκα Βιλντόζα στην περιφέρεια των «ερυθρόλευκων» του Βελιγραδίου.

Ο βραχύσωμος γκαρντ έκανε το πολυαναμενόμενο ντεμπούτο του με τον Ερυθρό Αστέρα το μεσημέρι των Χριστουγέννων κόντρα στην Μπόρατς Τσάτσακ και η ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς επικράτησε με 86-57, βελτιώνοντας το ρεκόρ της σε 10-1 στην Αδριατική Λίγκα.

Ο Καμπάτσο σημείωσε 11 πόντους με 3/3 βολές, 1/1 δίποντο, 2/5 τρίποντα ενώ είχε ακόμη 5 ασίστ, 3 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα και 2 λάθη στα 19:09 που έμεινε στο παρκέ για τον Ερυθρό Αστέρα, την ώρα που οι οπαδοί του κρατούσαν σημαίες, κασκόλ και φανέλες της Εθνικής Αργεντινής στις εξέδρες του Aleksandar Nikolic Hall.

Παρ' όλα αυτά, ο Καμπάτσο δεν έχει ακόμα δικαίωμα συμμετοχής στην EuroLeague, όπως επιβεβαίωσε ο Ιβάνοβιτς μετά από το ματς με την Μπόρατς. Ο λόγος έχει να κάνει με τα ban που είναι σε ισχύ από την EuroLeague λόγω παλαιότερων οφειλών των Σέρβων.

Σε ερώτηση για το αν ο Καμπάτσο θα αγωνιστεί κόντρα στην Μπαρτσελόνα στο Βελιγράδι (30/12, 20:00), ο Μαυροβούνιος προπονητής αρκέστηκε να σχολιάσει: «Ο σύλλογος κάνει ό,τι περνά από το χέρι του... Θα δούμε. Ο Καμπάτσο έδειξε το ταλέντο του στη Ρεάλ Μαδρίτης. Είναι σημαντικό για εμάς να το δείξει και εδώ. Έχει μεγάλη επιθυμία και επαγγελματισμό, θέλει χρόνο για να βρει ρυθμό. Ελπίζω ότι όλα θα γίνουν γρήγορα».

@Photo credits: Αδριατική Λίγκα

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.