Πέσιτς: «Όλα θα ήταν διαφορετικά αν είχαμε σίγουρη θέση στην EuroLeague»

Πέσιτς: «Όλα θα ήταν διαφορετικά αν είχαμε σίγουρη θέση στην EuroLeague»
Ο Σβέτισλαβ Πέσιτς εξήγησε τους λόγους που η κατάσταση στο σερβικό μπάσκετ θα βελτιωνόταν αν η Παρτίζαν ή ο Ερυθρός Αστέρας είχαν εγγυημένο συμβόλαιο στην EuroLeague.

Τις προηγούμενες ημέρες ο Αλεκσάνταρ Πέτροβιτς σχολίασε το γεγονός ότι ο Ερυθρός Αστέρας και η Παρτίζαν έχουν ξεφύγει από τον ανταγωνισμό στην Αδριατική Λίγκα, εξηγώντας πως η εκτόξευση των μπάτζετ δεν αφήνει περιθώρια για την ανάδειξη ταλέντων.

Από την πλευρά του, ο Σβέτισλαβ Πέσιτς παραχώρησε συνέντευξη στο Sport klub όπου αναφέρθηκε στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής των Σέρβων ανέφερε χαρακτηριστικά: «Βιώνουμε την παγκοσμιοποίηση στον αθλητισμό. Το μπάσκετ είναι παγκόσμιο άθλημα. Δεν θεωρώ πως αποτελεί μειονέκτημα, τουλάχιστον όσον αφορά τον Ερυθρό Αστέρα και την Παρτίζαν. Όλα θα ήταν διαφορετικά αν οι ομάδες μας είχαν εγγυημένη θέση στην EuroLeague όπως η Ζάλγκιρις. Βλέπετε τι συμβαίνει με τους Λιθουανούς. Ανεξάρτητα με τα αποτελέσματά τους, παίζουν κάθε χρόνο στην EuroLeague».

Και πρόσθεσε: «Φανταστείτε αν τουλάχιστον μια ομάδα από τη Σερβία είχε εγγυημένο συμβόλαιο. Αν δεν ήσουν "υποχρεωμένος" να κερδίσεις την Αδριατική Λίγκα που εξασφαλίζει το εισιτήριο για την EuroLeague, θα είχες την ευκαιρία να δημιουργείς παίκτες, να δίνεις ευκαιρίες σε νεαρούς αθλητές και παράλληλα, να κάνεις λιγότερες μεταγραφές ξένων αθλητών».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.