Παρτίζαν - Μπάγερν 83-77: Τρίτη σερί νίκη για τους Σέρβους με Λεσόρ και Έξουμ (vid)

Γιώργος Κούβαρης
Η Παρτίζαν έλεγξε απόλυτα το ματς απέναντι στην Μπάγερν και επικράτησε της γερμανικής ομάδας με 83-77 για την 3η σερί της νίκη στην Euroleague.

Ολοένα και κερδίζει έδαφος η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Μία εβδομάδα μετά την «απόδραση» από την έδρα της Φενέρμπαχτσε, απέδειξε ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση! Απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου έφτασε στην 3η συνεχόμενη νίκη της στην διοργάνωση (83-77) με αποτέλεσμα να βελτιώσει το ρεκόρ της στο 7-9 και να πλησιάσει ακόμα περισσότερο στην πρώτη οκτάδα της κατάταξης. Ο Ματίας Λεσόρ ήταν εκείνος που έκανε την περισσότερη δουλειά για λογαριασμό της Παρτίζαν προσθέτοντας ένα ακόμη double-double στο ενεργητικό του έχοντας 16 πόντους και 11 ριμπάουντ.

Ο Ντάντε Έξουμ (19π.) ήταν ο παίκτης-κλειδί για να μπορέσει η σερβική ομάδα να αποκτήσει προβάδισμα έως και 15 πόντους διαφορά λίγο πριν από το τέλος της 3ης περιόδου. Ακόμα και έτσι η Μπάγερν προσπάθησε να κρατηθεί στο ματς χάρη στον εξαιρετικό Οθέλο Χάντερ (16 πόντοι, 14 ριμπάουντ) και να κάνει το ματς πραγματικό ντέρμπι έως και τα τελευταία λεπτά. Όμως δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει την ανατροπή καθώς 1:32 πριν από το τέλος οι γηπεδούχοι επέστρεψαν στο +9 και ουσιαστικά «καθάρισαν» την υπόθεση της νίκης.

Το ματς

Η Παρτίζαν ξεκίνησε δυναμικά το ματς στην «Stark Arena» καθώς βρέθηκε να προηγείται με 9-0 στο 3'. Η Μπάγερν κατάφερε να «σπάσει» το ρόδι ύστερα από 3.5 λεπτά αγώνα και μετά το 11-2 του 5' πραγματοποίησε 7-0 σερί και έφερε το παιχνίδι στη μία κατοχή (11-9 στο 7'). Ακόμα και έτσι οι γηπεδούχοι κράτησαν μια διαφορά της τάξεως των επτά πόντων (19-12 στο 8') ενώ το δεκάλεπτο έκλεισε στο 19-14. Ένα διάστημα όπου η Παρτίζαν είχε 8/13 δίποντα και 0/2 τρίποντα και με μόλις 1 ασίστ σε αυτό το διάστημα. Την ίδια ώρα οι φιλοξενούμενοι μέτρησε 5/17 εντός παιδιάς, περιμένοντας -κατά κύριο λόγο- τη δράση των Γουόλντεν και Γουίνστον.

Στην δεύτερη περίοδο οι Βαυαροί πλησίασαν και πάλι στο τρίποντο (21-18 στο 12' και 23-20 στο 13') αλλά η Παρτίζαν μπόρεσε να ξαναπάρει τα ηνία του αγώνα. Και αυτό χάρη στους Ζακ Λεντέι και Ματίας Λεσόρ οι οποίοι έφεραν την ομάδα τους στο +12 με επιμέρους 18-9 έως και το τέλος του ημιχρόνου (41-29). Οι δύο παίκτες της σερβικής ομάδας είχαν από 9 και 8 πόντους αντίστοιχα, σ' ένα ημίχρονο όπου η Παρτίζαν είχε 14/24 δίποντα αλλά μόλις 1/5 τρίποντα. Αντίστοιχα η Μπάγερν μέτρησε 7/20 δίποντα ενώ ήταν άστοχοι έξω από τα 6.75 μέτρα με 3/15 τρίποντα.

Οι γηπεδούχοι διατηρούσαν την διαφορά σε διψήφια νούμερα φτάνοντας και στο +13 για πρώτη φορά στο ματς (47-34 στο 25') καθώς στην εξίσωση της επίθεσης είχε μπει και ο Γιαμ Μαντάρ, ο οποίος πήρε πρωτοβουλίες και κράτησε για την ομάδα του ένα σημαντικό προβάδισμα στο σκορ. Η Μπάγερν ωστόσο δεν παράταγε το παιχνίδι και με δικό της επιμέρους 8-2 δια χειρός Γουίνστον και Χάντερ μείωσε σε 49-42 στο 27'. Και πάλι. Εκεί που προσπαθούσε να πλησιάσει ερχόταν η άμεση απάντηση των παικτών της Παρτίζαν. Ο Έξουμ πήρε την σκυτάλη από τους συμπαίκτες του και με 8 σερί προσωπικούς πόντους έφερε την σερβική ομάδα στο +15 (57-42) ένα λεπτό πριν από το τέλος του γ' δεκαλέπτου (59-49).

Ο Χάντερ προσπαθούσε να «ψαλιδίσει» το προβάδισμα ασφαλείας της Παρτίζαν και ήταν από τους πρωταγωνιστές προκειμένου να πλησιάσει η Μπάγερν Μονάχου στους πέντε πόντους (68-63) πέντε λεπτά πριν από το τέλος του αγώνα. Μάλιστα η διαφορά μειώθηκε και στους τέσσερις πόντους (73-69) στα 3:34 πριν από το τέλος του αγώνα. Χάντερ και Ρούμπιτ ήταν εκείνοι που είχαν αναλάβει δράση για την Μπάγερν δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι. Μάλιστα στα 2:44 ένα τρίποντο του Οθέλο Χάντερ έφερε το ματς στην μία κατοχή (75-72). Όμως δεν υπήρξε και συνέχεια. Και πάλι ο Ντάντε Έξουμ έδωσε τις λύσεις στην Παρτίζαν και με άλλους τέσσερις σερί πόντους της έδωσε προβάδισμα επτά πόντων (79-72) δύο λεπτά πριν από τη λήξη του ματς. Ο Λεντέι με άλλες 2/2 βολές έγραψε το 81-82 στο 1:32 για το τέλος και ουσιαστικά έριξε τους τίτλους τέλους.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Η Παρτίζαν πήγε το ματς κοντά στο καλάθι, εκμεταλλεύτηκε την έκρηξη του Έξουμ και έλεγξε απόλυτα το ματς. Σημαντικό το σημείο στο τελευταίο δεκάλεπτο, όταν η Μπάγερν επέστρεψε στο παιχνίδι, αλλά ο Αυστραλός γκαρντ/φόργουορντ διατήρησε το προβάδισμα και τη νίκη για την ομάδα του.

MVP: Ο Ντάντε Έξουμ δήλωνε «παρών» τις στιγμές που η Μπάγερν προσπαθούσε να πλησιάσει στο σκορ και στην ουσία της... έκοβε τα πόδια. Συνολικά μέτρησε 19 πόντους έχοντας 6/9 δίποντα, 1/5 τρίποντα, 4/7 βολές, 3 ασίστ, 1 τάπα και 2 λάθη.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Ματίας Λεσόρ ήταν η σταθερή αξία της Παρτίζαν καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα στο Βελιγράδι. Τελείωσε το ματς με «double double» έχοντας 16 πόντους και 11 ριμπάουντ, ενώ στα «γαλόνια» του ματς και η τάπα στον Χάντερ σε προσπάθεια για τρίποντο στα 18'' και με το σκορ στο 81-77.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Κακό ματς επιθετικά για τον Γουάιλερ Μπαμπ ο οποίος είχε 0/5 εντός παιδιάς και 3 λάθη σε 31 λεπτά συμμετοχής.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Το κακό ποσοστό στα τρίποντα τόσο της Παρτίζαν όσο και της Μπάγερν, οι 59 βολές που σούταραν οι δύο ομάδες στο σύνολο, όπως επίσης και η χαμηλή τους δημιουργία και 11 και 13 ασίστ αντίστοιχα.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Η Παρτίζαν δεν έχασε τον έλεγχο του αγώνα από τα μέσα της 1ης περιόδου και μετά. Δεν βρέθηκε ποτέ πίσω στο σκορ και μπόρεσε να γίνει το αφεντικό του αγώνα. Μπορεί ο Πάντερ να ήταν άστοχος, αλλά ο Ομπράντοβιτς βρήκε τις επιθετικές λύσεις που ήθελε δια χειρός των Εξουμ και Λεσόρ, οι οποίοι και... αποφάσισαν για τις τύχες του αγώνα. Ακόμα και όταν η μπάλα «έκαιγε» μετά τις απειλητικές διαθέσεις του Χάντερ.

Τα δεκάλεπτα: 19-14, 41-29, 59-49, 83-77

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.