Βιλερμπάν-Άλμπα 79-91: Νίκη μετά από 73 ημέρες (vid)

Βασίλης Βλαχόπουλος
Η Άλμπα Βερολίνου έβαλε τέλος στο αρνητικό σερί των 12 ηττών καθώς επικράτησε εκτός έδρας της Βιλερμπάν με 79-91 παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ έως και με διαφορά δώδεκα πόντων.

Μετά τη νίκη της επί του Παναθηναϊκού στο Βερολίνο στις 19 Οκτωβρίου, η Άλμπα Βερολίνου γνώρισε δώδεκα συνεχόμενες ήττες. Και η αλήθεια είναι ότι έπειτα από τα πρώτα 15 λεπτά στο «Αστρομπάλ» μάλλον κανείς δεν πίστεψε ότι θα μπορούσε να βάλει τέλος σ’ αυτό το αρνητικό σερί.

Κι όμως, με πρωταγωνιστή τον Τζαλίν Σμιθ η Άλμπα έκανε εξαιρετικό δεύτερο ημίχρονο και πανηγύρισε τη νίκη η οποία όμως τη διατηρεί στον πάτο της βαθμολογίας.

Ο αγώνας

Η Βιλερμπάν βασίστηκε στην αποτελεσματικότητα του Ρετίν Ομπασοχάν (10π.) στην πρώτη περίοδο κι άρχισε να κάνει τη διαφορά από τα μέσα αυτής (15-11) φτάνοντας μάλιστα στο σημείο εξασφάλισης διψήφιας διαφοράς (27-15) στο τέλος αυτής, έχοντας παράλληλα ακρίβεια στην εκτέλεση από μακρινή απόσταση.

Η Βιλερμπάν διατήρησε την άμυνά της σε υψηλό επίπεδο, παράλληλα είχε λύσεις από τον Καχουντί κι έτσι κράτησε και τη διαφορά (46-34, 16:30), αλλά στα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου σταμάτησε να παίζει άμυνα. Η γερμανική ομάδα έκανε επιμέρους σκορ 3-13 έχοντας πολυφωνία στην επίθεση κι έτσι επέστρεψε στην κούρσα διεκδίκησης της νίκης (49-47, 20’).

Στην 3η περίοδο ο Τζαλίν Σμιθ συνέχισε αυτό που ξεκίνησε στη δεύτερη περίοδο καθώς διατήρησε τον τίτλο του ηγέτη της Άλμπα Βερολίνου (61-59, 26’) αλλά ο παίκτης κλειδί για τους Γερμανούς ήταν ο έμπειρος Τίμαν. Η Βιλερμπάν συνέχισε να ταλαιπωρείται από τις αργές επιστροφές της και στα τελευταία τέσσερα λεπτά της περιόδου δέχθηκε επιμέρους σκορ 4-14 και βρέθηκε στο -8 (65-73).

Η Άλμπα ξεκίνησε το ίδιο εντυπωσιακά και στην τελευταία περίοδο οδηγώντας τη διαφορά στο +15 (65-80, 38:30). Έχοντας το ψυχολογικό πλεονέκτημα, αντί να τελειώσει το παιχνίδι η γερμανική ομάδα έδωσε ευκαιρίες στη Βιλερμπάν (72-80, 35:30).

Οι Γάλλοι θα μπορούσαν να είχαν μειώσει περισσότερο αν δεν έκαναν 0/5 σε ελεύθερα σουτ τριών πόντων καθώς η Άλμπα χρειάστηκε να περάσουν πέντε λεπτά για να βρει καλάθι (74-84, 38’)! Τα τελευταία δύο λεπτά είχαν διαδικαστικό χαρακτήρα.

Τα δεκάλεπτα: 27-15, 49-47, 65-73, 79-91

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Η Βιλερμπάν σταμάτησε να παίζει άμυνα και κυρίως δεν σταμάτησε το transition παιχνίδι της Άλμπα Βερολίνου πάνω στο οποίο πάητσε η γερμανική ομάδα για να πάρει τη νίκη.

Ο MVP: Ο Τζαλίν Σμιθ κράτησε στο παιχνίδι την Άλμπα με τους 21 πόντους που πέτυχε μέχρι και τα μέσα της 3ης περιόδου.

Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Τίμαν έκανε εξαιρετική δουλειά, έβαλε και οκτώ σερί πόντους στο τέλος της 3ης περιόδου.

Ο «ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ»: Η Βιλερμπάν πήρε ελάχιστα από τον Λάιτι, ο ΝτεΚολό δεν πήρε πρωτοβουλίες και ο Μάθιους ήταν άστοχος.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Τι άλλο από τη νίκη της Άλμπα Βερολίνου έπειτα από 12 σερί ήττες.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Η Βιλερμπάν άρχισε το παιχνίδι με 8/14 τρίποντα και συνέχισε με 2/16. Το ίδιο άστοχη με 8/30 προσπάθειες ήταν και η Άλμπα.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Η Βιλερμπάν στρογγυλοκάθισε στο +12, δεν κατάλαβε πότε γύρισε το παιχνίδι και η Άλμπα εκμεταλλεύτηκε την αφέλεια αλλά και τις αργές επιστροφές της γαλλικής ομάδας.

Asvel - Alba stats

Asvel - Alba stats

@Photo credits: euroleague

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.