Ερυθρός Αστέρας-Μονακό 92-68: Την τσάκισε στο Βελιγράδι (vid)

Ο Φακούντο Καμπάτσο παραμένει ανενεργός όμως ο Λούκα Βιλντόζα επέστρεψε έπειτα από τον τραυματισμό του στις 30 Δεκεμβρίου και ο Ερυθρός Αστέρας πάτησε τη Μονακό στο Βελιγράδι με το σκορ 92-68.

Οι παίκτες του Ερυθρού Αστέρα έπαιξαν με τη βελόνα στο κόκκινο απέναντι στη Μονακό, δίχως να αφήσουν περιθώριο αμφισβήτησης στους Μονεγάσκους και φτάνοντας στην εύκολη νίκη με σκορ 92-68.

Μάλιστα η διαφορά έφτασε στο +25 στα τέλη της τέταρτης περιόδου για τους «ερυθρόλευκους» που είδαν τον Λούκα Βιλντόζα (9π., 3ασ., 3κλ., 1ριμπ.) να πατάει ξανά παρκέ έπειτα από τον τραυματισμό του στον οπίσθιο μηριαίο στο ματς με την Μπαρτσελόνα στις 30/12, την ώρα που ο Φακούντο Καμπάτσο εξακολουθεί να βλέπει τα ματς της EuroLeague με πολιτικά.

Έτσι οι Σέρβοι συνεχίζουν να διεκδικούν την πρόκριση στα playoffs ενώ η Μονακό που αναμένεται να ενισχυθεί με τον Τσίμα Μονέκε, τα περίμενε όλα από τον Μάικ Τζέιμς (26π.).

Ο αγώνας

Ο Νεμάνια Νέντοβιτς βρήκε ρυθμό στα πρώτα λεπτά του αγώνα στο Aleksandar Nikolic Hall, σκοράροντας πέντε σερί πόντους για το 14-11 του Ερυθρού Αστέρα ενώ ο Λούκα Βιλντόζα ευστόχησε πίσω από τα 6μ.75 κι ανέβασε νωρίς-νωρίς τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα, κάνοντας το 21-11 στο 8'.

Μάλιστα οι «ερυθρόλευκοι» έκλεισαν την πρώτη περίοδο στο υπέρ τους 23-14, μοιράζοντας 7 ασίστ απέναντι στη Μονακό που σούταρε με το απογοητευτικό 20% στο δίποντο (2/10) και έκανε 5 λάθη σε αυτό το διάστημα.

Η διαφορά είχε ανοδικές τάσεις για τον Ερυθρό Αστέρα αφού τα back-to-back τρίποντα των Φίλιπ Πετρούσεφ και Μπράνκο Λάζιτς έκαναν το 47-29 στο 17'.

Οι Σέρβοι πήγαν στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ με 54-36, έχοντας ως σημεία αναφοράς στην επίθεση τους Νέντοβιτς (11π.) και Μίτροβιτς (10π.) κόντρα στη Μονακό που στηρίχθηκε στα ξεσπάσματα του Μάικ Τζέιμς.

Ο Στέφαν Μάρκοβιτς εκτόξευσε τη διαφορά στη μέγιστη τιμή της για τον Ερυθρό Αστέρα που προηγήθηκε με +25 όταν ο Σέρβος γκαρντ σκόραρε για το 92-67 στο 38'. Εν τέλει, οι γηπεδούχοι έφτασαν στην εύκολη νίκη με το υπέρ τους 92-68, βελτιώνοντας το ρεκόρ τους στη regular season σε 10-9 και διεκδικώντας με αξιώσεις την πρόκριση στα playoffs.

Τα δεκάλεπτα: 23-14, 54-36, 72-50, 92-68.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Η Μονακό άρχισε το ματς με 2/10 δίποντα, 2/4 τρίποντα στην πρώτη περίοδο, μένοντας από νωρίς πίσω στο σκορ. Την ίδια στιγμή, ο Ερυθρός Αστέρας παρουσίασε πολυφωνία στην επίθεση και δεν απειλήθηκε ποτέ από τους Μονεγάσκους, επιβάλλοντας τον ρυθμό του.

Ο MVP: Ο Φίλιπ Πετρούσεφ έδωσε συνέχεια στις καλές εμφανίσεις, μετρώντας 21 πόντους με 2/3 βολές, 8/9 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 6 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο και 1 λάθος σε 24:48, βγάζοντας 25 βαθμούς στο σύστημα PIR.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Έλι Οκόμπο έμεινε στους 6 πόντους με 2/11 σουτ εντός πεδιάς και 3 λάθη.

Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Λούκα Μίτροβιτς βοήθησε τον Ερυθρό Αστέρα εμ 15 πόντους (7/9 δίπ.), 6 ριμπάουντ και 4 ασίστ.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Οι 28 ασίστ του Ερυθρού Αστέρα.

ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΣΤΟΝ Α' ΓΥΡΟ: Η Μονακό είχε επικρατήσει με 85-77.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Επιβλητική εμφάνιση του Ερυθρού Αστέρα που μπορεί να αγωνίζεται χωρίς τον Φακούντο Καμπάτσο όμως δεν άφησε το παραμικρό περιθώριο αμφισβήτησης στη Μονακό.

92

68

@Photo credits: ABA Liga

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.