Μακάμπι - Μπασκόνια 93-79: Η νίκη στο Τελ Αβίβ, η... διαφορά στους Βάσκους (vid)

Μακάμπι και Μπασκόνια μέτρησαν τις δυνάμεις τους στο Τελ Αβίβ με τους Ισραηλινούς να παίρνουν τη νίκη με 93-79 για την 29η αγωνιστική και τους Βάσκους να κρατούν τη διαφορά του πρώτου γύρου.

Η Μακάμπι υποδέχθηκε την Μπασκόνια για τη συνέχεια της EuroLeague με την ομάδα του Κάτας να καταλήγει με το "W" ανά χείρας (93-79) που την φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στα play-offs.

Πριν την έναρξη του αγώνα, οι δύο ομάδες βρίσκονταν στο 15-13 στη βαθμολογία, κάτι που σημαίνει πως ναι μεν οι γηπεδούχοι πήραν το αποτέλεσμα για το 16-13 (15-14 από την άλλη), όμως οι Βάσκοι κατάφεραν να κρατήσουν τη διαφορά του πρώτου μεταξύ τους αγώνα.

Ο αγώνας

Στα πρώτα λεπτά του αγώνα η Μακάμπι μετά το αρχικό 6-2 που διαμόρφωσε ο Κόλσον, κατάφερε να κρατά με τον έναν ή τον άλλο τρόπο το προβάδισμα ακόμη και να Μπασκόνια επιχειρούσε να πλησιάσει με κεντρικό πρόσωπο τον Κότσαρ (12-11). Το γκολ φάουλ του Ντιμπαρτολομέο έφερε τους γηπεδούχους στο +6 (17-11) μετά από πεντέμιση λεπτά αγώνα στο Τελ Αβίβ, με τον Χάουαρντ να απαντά με τον ίδιο τρόπο και τον Τόμπσον να ισοφαρίζει στους 19 πόντους. Ο Μάρτιν σκόραρε δις από μακριά και έδωσε νέα ανάσα στην ομάδα του που έκλεισε και το δεκάλεπτο στο 29-21.

Στη δεύτερη περίοδο, η Μακάμπι διατηρούσε πολύ υψηλά τα ποσοστά της, ενώ οι Βάσκοι έψαχναν «γιατρικό» για το 2/12 από την περιφέρεια (6/10 από το δίποντο). Με επιμέρους 11-4 από το 10 έως και το 14' και πέντε συνεχόμενους πόντους του Μπράουν, οι παίκτες του Κάτας κέρδιζαν ταυτόχρονα χρόνο και ψυχολογία (40-27). Το 43-29 μετατράπηκε σε 43-40 στο επόμενο διάστημα με τους Κότσαρ-Γκεντράιτις και Τόμπσον να δημιουργούν ρήγματα στην άμυνα των Ισραηλινών. Ο Νίμπο σκόραρε για το 49-45 που ήταν και το σκορ ημιχρόνου.

Το σκηνικό στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ήταν διαφορετικό. Ο εκτός κλίματος μέχρι πρότινος Χομς έδωσε το προβάδισμα στην Μπασκόνια (49-50) για να ακολουθήσουν περισσότεροι παράγοντες των γηπεδούχων στο 0-15 σερί και το 49-60. Το κρασέντο αυτό σταμάτησε μετά από περίπου τέσσερα λεπτά στο τρίτο δεκάλεπτο ο Μπράουν. Ο ίδιος και ο Ντιμπαρτολομέο φρόντισαν το μομέντουμ να αλλάξει και πάλι χέρια πλησιάζοντας (57-60). Οι αναπάντητοι πόντοι των... κίτρινων έφτασαν μέχρι και τους 14 παίρνοντας εκ νέου κεφάλι στο σκορ (61-60) και η εικόνα των εναλλαγών συνεχίστηκε μέχρι ο Μπάλντγουιν να γράψει το +7 (72-65).

Ο Μπάλντγουιν εξακολουθούσε να δημιουργεί προβλήματα όσο η Μακάμπι ξέφευγε με διψήφιο αριθμό πόντων στο 32ο λεπτό. Η απόσταση αυτή παρέμενε στον πίνακα όσο το παιχνίδι κυλούσε προς το τέλος του.

Τα δεκάλεπτα: 29-21, 49-45, 72-65, 93-79

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Παρά το 0-15 της Μπασκόνια στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, η Μακάμπι απάντησε με επιμέρους 23-5 και έδειξε το δρόμο προς την επικράτηση. Οι Βάσκοι δεν είχαν την απαραίτητη αντίδραση, σημείωσαν μόλις 14 πόντους στο τελευταίο δεκάλεπτο και υποχρεώθηκαν σε ήττα.

Ο MVP: Ο Γουέιντ Μπάλντγουιν κόντρα στην παλιά του ομάδα. Μέτρησε 24 πόντους (2/8 τρίποντα), 7 ριμπάουντ και 8 ασίστ συν 1 κλέψιμο.

Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Τόσο ο Τζος Νίμπο με 15 πόντους και 14 ασίστ, όσο και οι Μπράουν και Ντιμπρτολομέο που έδωσαν βοήθειες όταν χρειάστηκαν.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ένοχ και Καστέλο δεν μπήκαν στο κλίμα του ματς.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ
: Η διαφορά των ριμπάουντ (47 με 30), τα 12 κλεψίματα της Μπασκόνια, τα 15 λάθη της Μακάμπι και τα 0/10 τρίποντα από Μαρίνκοβιτς και Τόμπσον.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Η Μακάμπι ανεβαίνει τη σκάλα των play-offs και όλα μένουν ανοιχτά μέχρι το τέλος κάνοντας το ... χρέος της μπροστά στο κοινό της. Από την άλλη η Μπασκόνια παρά την ήττα έδειξε καλά σημάδια παρότι αρκετοί παίκτες δεν είχαν την αντίστοιχη απόδοση και συνεχίζει να ελπίζει.

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΓΥΡΟ: Η Μπασκόνια με τη δύναμη της έδρας της είχε επικρατήσει 116-87 στο μεταξύ τους ματς στην Ισπανία. Σε περίπτωση ισοβαθμίας οι Βάσκοι έχουν το πάνω χέρι.

e

s

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.