Ερυθρός Αστέρας - Βαλένθια 92-73: Την παρέσυρε μακριά από τα play-offs

Γιώργος Κούβαρης
Με την τριάδα Καμπάτσο, Πετρούσεφ, Ντόμπριτς να κάνει την διαφορά, ο Ερυθρός Αστέρας επικράτησε της Βαλένθια με 92-73 και ουσιαστικά την... τράβηξε μαζί του μακριά από την είσοδο στα φετινά play-offs της Euroleague.

Μαθηματικές ελπίδες υπάρχουν. Παρόλα αυτά είναι πολύ δύσκολο να τις «κυνηγήσουν» τις τρεις εναπομείνασες αγωνιστικές.

Η ομάδα που «καιγόταν» περισσότερο για τη νίκη στο Βελιγράδι ήταν η Βαλένθια και όχι ο Ερυθρός Αστέρας. Όμως η νίκη κατέληξε στα χέρια των Σέρβων με την οποία δεν επέτρεψαν στην Βαλένθια να διατηρήσει ουσιαστικές ελπίδες για την είσοδό της στα φετινά play-offs της Euroleague. Αμφότερες οι ομάδες έχουν 14-17 ρεκόρ και απέχουν δύο νίκες από την 8η θέση και τις Μπασκόνια, Ζάλγκιρις. Κάτι που κάνει εκ των πραγμάτων πολύ δύσκολο (εάν όχι αδύνατον) το έργο για είσοδο στην postseason.

Ο Φιλίπ Πετρούσεφ τελείωσε το ματς έχοντας 20 πόντους και 7 ριμπάουντ, ενώ ακολούθησαν οι Ντόμπριτς (16π.) και Καμπάτσο (15π., 7ασ.)

 

Το ματς

Ο Ερυθρός Αστέρας φάνηκε να «χαϊδεύει» το πόδι στο γκάζι μετά το αναγνωριστικό πεντάλεπτο (7-7) καθώς προηγήθηκε με 17-11 με τον Καμπάτσο να δίνει ρυθμό και έχοντας πάρει σκορ απ' όλη την πεντάδα της ομάδας. Βέβαια όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων η συνέχεια ήταν διαφορετική για τους γηπεδούχους καθώς η Βαλένθια πραγματοποίησε επιμέρους 10-3 έως το τέλος της α' περιόδου παίρνοντας βραχέα κεφαλή στο σκορ (20-21).

Μάλιστα κρατούσε τα ηνία του αγώνα έως και τα μέσα του β' δεκαλέπτου (28-30) χάρη στα τρίποντα από τους Γουέμπ, Λόπεθ-Αροστέγι και Χάρπερ. Με το ίδιο... νόμισμα πλήρωσε και η ισπανική ομάδα τον Ερυθρό Αστέρα και δια χειρός των Μπέντιλ, Μίτροβιτς και Χόλαντ όχι μόνο ανέκτησε το προβάδισμα αλλά βρέθηκε να προηγείται και με +8 πόντους (41-33 και 44-36) λίγο πριν από το τέλος του ημιχρόνου (46-41).

Ο Ερυθρός Αστέρας έφτασε για πρώτη φορά σε διψήφιο προβάδισμα (53-43 στο 22' και 58-48 στο 24') με τους Πετρούσεφ και Ντόμπριτς να ήταν εκείνοι που είχαν τον πρώτο λόγο στην επίθεση της ομάδας τους. Κλαβέρ, Χάρπερ και Τζόουνς ωστόσο δεν άφησαν τους «ερυθρόλευκους» να ανοίξουν περισσότερο την ψαλίδα της διαφοράς. Η Βαλένθια προσπαθούσε να μείνει σε απόσταση δύο κατοχών (65-60 στο 28') πριν κλείσει η 3η περίοδο στο 69-62 υπέρ των γηπεδούχων οι οποίοι είχαν έως εκείνο το σημείο 20/29 δίποντα και 7/16 τρίποντα, έναντι 13/23 δίποντα και 10/23 τρίποντα των Ισπανών.

Η ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς εκτόξευσε τον δείκτη του σκορ στους +12 πόντους για πρώτη φορά στο ματς (76-64) ύστερα από τρίποντο του Χόλαντ και έδειχνε να ελέγχει πλήρως την κατάσταση στο Βελιγράδι. Όπως και αποδείχθηκε στη συνέχεια. Η Βαλένθια όχι δεν μπόρεσε να επιστρέψει στο ματς αλλά συνδυάζοντας την ουσία με το θέαμα, ο Ερυθρός Αστέρας έφτασε να προηγείται και με 15 πόντους (86-71) «καθαρίζοντας» με την υπόθεση της νίκης ενώ ταυτόχρονα «έσβησε» τις ουσιαστικές (αλλά όχι μαθηματικές) ελπίδες των Ισπανών για τα play-offs.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Ο Ιβάνοβιτς πήρε πράγματα από τους περισσότερους παίκτες που «πάτησαν» παρκέ, η ομάδα του είχε υψηλά ποσοστά ευστοχίας στα σουτ εντός παιδιάς με 57% σε δίποντα και τρίποντα στο σύνολο (33/58) ενώ ανάγκασε τους παίκτες της Βαλένθια να υποπέσουν σε 19 λάθη.

MVP: Ο Φιλίπ Πετρούσεφ ήταν σταθερός από την αρχή έως το τέλος έχοντας 20 πόντους με 5/6 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 4/6 βολές, 7 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο και 1 λάθος.

ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ: Ο Φακούντο Καμπάτσο συνδύασε το σκορ (15π., 3/5δίπ., 1/5τρ., 6/6β.) με την δημιουργία (7 ασίστ).

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Λίγα πράγματα από τη front line της Βαλένθια και δη από το δίδυμο των Ντούμπλιεβιτς και Ριβέρο.

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟΝ Α' ΓΥΡΟ: Βαλένθια – Ερυθρός Αστέρας 75-77.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Το 66% στα δίποντα του Ερυθρού Αστέρα (23/35) όπως επίσης και οι 20 ασίστ. Την ώρα που η Βαλένθια είχε 19 λάθη.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Η Βαλένθια είχε την ευκαιρία της για να μείνει στο κόλπο των play-offs. αλλά την πέταξε στα σκουπίδια. Ο Ερυθρός Αστέρας έτρεξε αρκετά, έβγαλε όμορφες φάσεις και στην ουσία κυριάρχησε στις ρακέτες. Μετά από αυτό το αποτέλεσμα το πιθανότερο είναι και για τις δύο ομάδες να κοιτάξουν την επόμενη σεζόν στην Euroleague.

Τα δεκάλεπτα: 20-21, 46-41, 69-62, 75-77, 92-73.

@Photo credits: @kkcrvenazvezda

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.