Σερέλης: «Υπάρχει βελτίωση και συνέχεια σε αυτό που θέλουμε να κάνουμε»

Σερέλης: «Υπάρχει βελτίωση και συνέχεια σε αυτό που θέλουμε να κάνουμε»

Γιώργος Κούβαρης
Ικανοποιημένος ο Σερέλης από τη βελτίωση που δείχνει ο Παναθηναϊκός
Ο Χρήστος Σερέλης μιλώντας για το παιχνίδι με την Άλμπα Βερολίνου στο κλειστό του ΟΑΚΑ (7/4, 21:00) υποστήριξε ότι η ομάδα του έχει κίνητρο για να κλείσει θετικά τα εντός έδρας ματς και στάθηκε στην βελτίωση που παρουσιάζει από παιχνίδι σε παιχνίδι.

Ο 49χρονος τεχνικός αφού είπε ότι είναι πολύ δύσκολο να επιστρέψουν οι τραυματίες στην αναμέτρηση της 33ης αγωνιστική της Euroleague κόντρα στη γερμανική ομάδα, υποστήριξε ότι πλέον η ομάδα του κοιτάζει ξεχωριστά το κομμάτι της άμυνας και της επίθεσης, εξηγώντας ότι είναι και ένας από τους λόγους για το βελτιωμένο πρόσωπο στα τελευταία παιχνίδια.

Για την κατάσταση των Πονίτκα και Γουόλτερς: «Είμαστε λίγο καλύτερα, αλλά θα δούμε τι θα γίνει με Πονίτκα και Γουόλτερς. Όμως δεν νομίζω να έχουμε τους παίκτες σε αυτό το ματς».

Για το καλύτερο πρόσωπο που παρουσιάζει η ομάδα: «Υπάρχει μια βελτίωση και μια συνέχεια σε αυτό που θέλουμε να κάνουμε. Αυτό είναι το πιο βασικό. Δεν είμαστε από αγωνιστική σε αγωνιστική διαφορετικοί σε μεγάλο κομμάτι του παιχνιδιού. Κυρίως στον τρόπο που θέλουμε να παίξουμε άμυνα. Και το δεύτερο σημαντικό αρχίζουμε να σκεφτόμαστε και τις δύο πλευρές του παιχνιδιού ανεξάρτητα. Δηλαδή όταν στο παρελθόν η ομάδα ήταν καλύτερη στην επίθεση, έπαιζε και καλύτερη άμυνα. Πλέον έχουμε αρχίσει να το έχουμε διαφορετικά στο μυαλό μας και να ξεχωρίζουμε τις καταστάσεις. Στην άμυνα προσπαθούμε να είμαστε πάντα σοβαροί και στιβαροί. Στην επίθεση θα υπάρχουν και καλές και κακές επιλογές».

Για το γεγονός ότι η Άλμπα κάνει πάντα το παιχνίδι της ανεξάρτητα από το αν έχει στόχο: «100% ισχύει αυτό. Είναι μια ομάδα η οποία παρόλο που δεν έχει πολλές νίκες παίζει πολύ διαφορετικά απ' όλες τις ομάδες. Μπορεί να κερδίσει οποιονδήποτε, αλλά μπορεί και να χάσει από οποιονδήποτε. Και αυτό λόγω του τρόπου που παίζει. Με άγνοια κινδύνου. Και τα αποτελέσματα δεν είναι αυτά που θα ήθελαν. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή αμυντικά έχει πολύ καλό ρυθμό στο παιχνίδι της».

 

Για το αν υπάρχει επιπλέον κίνητρο επειδή είναι το τελευταίο εντός έδρας στην Euroleague: «Ολα τα παιχνίδια έχουν κίνητρο για εμάς. Προφανώς επειδή είναι το τελευταίο παιχνίδι της σεζόν στην έδρα μας στην Euroleague θα θέλαμε να το κερδίσουμε. Να κλείσουμε με μια νίκη τα εντός έδρας παιχνιδια. Όση ευχαρίστηση μπορούμε να δώσουμε στον κόσμο και μια καλή ψυχολογία στην ομάδα με μια ακόμη νίκη. Οπότε είναι σημαντικό να νικήσουμε».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.