Μπασκόνια - Βιλερμπάν 120-100: Έκανε το καθήκον της και έρχεται για... πρόκριση στο ΣΕΦ

Μπασκόνια εναντίον Βιλερμπάν
Η Μπασκόνια επικράτησε της αδιάφορης Βιλερμπάν με 120-100 και έρχεται στο ΣΕΦ για την τελευταία αγωνιστική, έχοντας προβάδισμα πρόκρισης έναντι της Ζάλγκιρις στην ισοβαθμία.

Μόνο νίκη ήθελε για να διατηρηθεί στο κόλπο της πρόκρισης και την πήρε η Μπασκόνια. Οι Βάσκοι επικράτησαν της Βιλερμπάν με 120-100 και αριβάρουν στο ΣΕΦ την τελευταία αγωνιστική έχοντας το πλεονέκτημα στην ισοβαθμία με τη Ζάλγκιρις. Ο Ντάριους Τόμπσον (23π., 12ασ.) ήταν απολαυστικός για ένα ακόμα βράδυ. Ο γκαρντ της Μπασκόνια με ένα εντυπωσιακό double-double έκανε τους πάντες γύρω του να κινούνται στους ρυθμούς του και το δεύτερο ημίχρονο αποτέλεσε ένα ξέσπασμα των Βάσκων, απέναντι στην... 9άδα της Βιλερμπάν. Από κοντά και ο Γκιεντράιτις με 19 πόντους, ενώ Κότσαρ και Χομς πέτυχαν ακόμα 15 και 12 αντίστοιχα.

Ο αγώνας

Το παιχνίδι αν και αδιάφορο για τη Βιλερμπάν, μόνο εύκολο δεν ήταν. Οι Γάλλοι κατάφεραν να ακολουθήσουν για ένα ημίχρονο τον τρελό ρυθμό της Μπασκόνια και να επιστρέψουν από το 30-18 (8') παρά το κρεσέντο των γηπεδούχων. Ντε Κολό και Μάθιους ανέλαβαν δράση για να μειώσουν τη διαφορά ως τους 2 (38-36, 14'), μέχρι ο Γκιεντράιτις και ο Χομς να βρουν καλάθια για να την επαναφέρουν στους 9. Ο πρώτος έφτασε τους 13 πόντους αλλά οι βολές του Ντε Κολό έκλεισαν το ημίχρονο στο 55-51.

Κάπου εκεί όμως μίλησε το κίνητρο και ο... Τόμπσον. Ο εκπληκτικός γκαρντ της Μπασκόνια συνέχισε να κάνει τα πάντα σε δημιουργία και εκτέλεση, ο Γκιεντράιτις έβαλε το τέταρτο τρίποντό του και έτσι διαμορφώθηκε το 71-59 (24'), σημείο που δεν έδινε περιθώρια επιστροφής στους Γάλλους. Ο Τόμπσον έφτασε τις 10 ασίστ και το τελευταίο δεκάλεπτο είχε αφετηρία το 88-75.

Με επτά λεπτά για το τέλος ο Λάιτι μείωσε σε 95-85 (33') και αυτήν ήταν η τελευταία φορά που η Βιλερμπάν έφτασε κοντά. Η Μπασκόνια βρήκε ανοιχτό γήπεδο με τα κλεψίματά της, σκόραρε και μερικά ακόμα τρίποντα και εξασφάλισε οριστικά τη νίκη που της δίνει πλεονέκτημα έναντι των Λιθουανών στην τελευταία αγωνιστική.

Τα δεκάλεπτα: 32-24, 55-51, 88-75, 120-100

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Στο ξέσπασμα της Μπασκόνια από τα μέσα της 3ης περιόδου και έπειτα. Ήταν αδύνατο η αδιάφορη Βιλερμπάν να μείνει στο ματς, ειδικά με τους Βάσκους να σουτάρους 17/34.

O MVP: Ο Ντάριους Τόμπσον με double-double έχοντας 23 πόντους (7/11 2π., 1/3 3π.), 12 ασίστ, 4 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Ρέτιν Ομπασοχάν δεν κατάφερε να συνεισφέρει σοτ σκοράρισμα με μόλις 4 πόντους, έχοντας όμως 5 ασίστ.

Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Ρόκας Γκιεντράιτις με 19 πόντους και 5/8 τρίποντα.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Οι 33 ασίστ της Μπασκόνια και τα 17/34 τρίποντα.

ΤΙ ΕΙΧΕ ΣΥΜΒΕΙ ΣΤΟΝ Α' ΓΥΡΟ: Η Βιλερμπάν είχε επικρατήσει αλλά φυσικά οι δύο ομάδες δε θα ισοβαθμίσουν.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Η Μπασκόνια κέρδισε και έρχεται πλέον με τεράστιο κίνητρο στο ΣΕΦ, αφού μπορεί να κερδίσει και να αφήσει από κάτω τη Ζάλγκιρις, που αγωνίζεται μία μέρα αργότερα στην τελευταία αγωνιστική.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.