Ολυμπιακός: Η Φενέρμπαχτσε του διπλάσιου μπάτζετ κι ο Ολυμπιακός της διπλάσιας αποδοχής

Ολυμπιακός: Η Φενέρμπαχτσε του διπλάσιου μπάτζετ κι ο Ολυμπιακός της διπλάσιας αποδοχής
Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες γράφει τις πρώτες σκέψεις του για τη σειρά του Ολυμπιακού με τη Φενέρμπαχτσε στα Euroleague play-offs.

Ολυμπιακός – Φενέρμπαχτσε λοιπόν. Οι «ερυθρόλευκοι» κατέκτησαν ιστορική πρωτιά στην regular season μίας άκρως αμφίρροπης διοργάνωσης, ωστόσο στα play-offs θα αντιμετωπίσουν μία ομάδα με διπλάσιο μπάτζετ η οποία τα τελευταία χρόνια έχει μόνιμη θέση στα Final 4.

Ο πρώτος για να τερμάτισε πρώτος προφανώς και έκανε κάτι πολύ καλύτερα από αυτόν που τερμάτισε όγδοος, ωστόσο η τουρκική ομάδα λόγω της «άπειρης» οικονομικής της άνεσης διαθέτει λύσεις σε κάθε θέση.

Δε θυμάμαι πολλές φορές ομάδα να τερμάτισε στην κορυφή και να είχε τόσο πλούσιο αντίπαλο, αλλά ας είναι. Φέτος τίποτα δεν ήταν εύκολο για την ομάδα του Μπαρτζώκα και αυτή η συνθήκη την σκληραγώγησε. Αφήστε που πάντα έχει μεγαλύτερη γλύκα να κατακτάς κάτι με μόχθο και δυσκολίες, παρά με τον εύκολο τρόπο.

Τα αγωνιστικά ζητήματα του ζευγαριού θα έχουμε μέρες να τα αναλύσουμε διεξοδικά. Θα ήθελα περισσότερο να σταθώ στη γενικότερη πορεία της ομάδας του Δημήτρη Ιτούδη σε αυτή τη διαδικασία των 34 παιχνιδιών. Η Φενέρ έχει συνολικό μπάτζετ ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ (συμβόλαια παικτών, προπονητή είναι περίπου 19.000.000). Η εφορία στην Τουρκία είναι περίπου στο 12%.

Ανοίγω παρένθεση αφού μπήκαμε σε κουβέντα για μπάτζετ, να αναφέρω πως στον Ολυμπιακό το αγωνιστικό κυμάνθηκε φέτος περίπου στα 9.500.000 ευρώ, Το συνολικό με έξοδα, εφορίες, μετακινήσεις κλπ. έφτασε περίπου στα 16 εκατ., Κλείνω την παρένθεση. Και συνεχίζω με τους Τούρκους.

«Τρόμαξε» να προκριθεί παρά το αρχικό 9-1

Η Φενέρμπαχτσε ξεκίνησε με εντυπωσιακό τρόπο την Euroleague και ρεκόρ 9-1! Προφανώς για να φτάσει στο σημείο μέχρι και το τζάμπολ της τελευταίας αγωνιστικής να μη γνωρίζει αν έχει προκριθεί στα play-offs μετά από ένα τόσο εκπληκτικό ξεκίνημα, αποτελεί πρόβλημα. Από την άλλη όμως έχει την οικονομική ευχέρεια να καλύπτει κάθε ανάγκη της πληρώνοντας υπεραξίες όπως συνέβη στην περίπτωση του Τάιλερ Ντόρσεϊ. Ακόμη και η προσθήκη του Κώστα Αντετοκούνμπο ήταν τέτοια λόγω του χειρουργείου του Τόνι Τζεκίρι. Αποδείχτηκε πως δεν τον είχε την παραμικρή ανάγκη αφού αγωνίστηκε ελάχιστα και έτσι ο Ελληνας διεθνής πρόσθεσε μία ακόμη ομάδα από την οποία... πέρασε και δεν ακούμπησε.

Για το θέμα του μπάτζετ να προσθέσω και τη δική μου άποψη. Εννοείται και δεν παίζουν μπάσκετ, εννοείται δεν επικρατούν a priori. Εννοείται όμως πως σου κάνουν τη ζωή πολύ πιο εύκολη.

Η σειρά σε καμία περίπτωση δεν θυμίζει 1ο με 8ο, αλλά περισσότερο 4ο με 5ο. Ο Ολυμπιακός έχει αποδείξει πως είναι καλύτερος και μένει να το κάνει τρεις φορές ακόμη. Ο Μπαρτζώκας είναι σίγουρος για τους παίκτες του, τους εμπιστεύεται απόλυτα και το μόνο που ζητά είναι απλά να τους έχει όλους στη διάθεσή του. Τα υπόλοιπα στο παρκέ.

ΥΓ: Το πλεονέκτημα του εισιτηρίου διαρκείας. Αντε να μην έχεις προμηθευτεί και να θες να βρεις εισιτήριο για τα δύο ματς με τη Φενέρμπαχτσε.

ΥΓ2: Ολυμπιακός, Μπαρτσελόνα, Παρτιζάν και Μονακό είναι οι επιλογές μου για το Final 4 στο Κάουνας

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Κωνσταντίνος Μελάγιες

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες γεννήθηκε το 1977 και από μικρή ηλικία ερωτεύτηκε το μπάσκετ το οποίο υπηρέτησε ως παίκτης, ως προπονητής (για λίγο) και πλέον ως δημοσιογράφος. Ασχολείται με το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού από το 2002 και είναι ερωτευμένος με τη δουλειά του όπως ήταν ακριβώς και την πρώτη μέρα που ασχολήθηκε με αυτή.

Πέραν του μπάσκετ του αρέσει να βλέπει (και να παίζει) τένις, μπιλιάρδο και ποδόσφαιρο. Τα τελευταία χρόνια δεν έχει την άρνηση για το ΝΒΑ που είχε πιο παλιά, αλλά σαν την Euroleague... δεν έχει.