Βεζένκοβ στο Gazzetta: «Μου το κράτησαν μυστικό, αλλά δε γινόταν να μην αναγνωρίσω τον πατέρα μου» (vid)

Βεζένκοβ στο Gazzetta: «Μου το κράτησαν μυστικό, αλλά δε γινόταν να μην αναγνωρίσω τον πατέρα μου» (vid)

Ο Σάσα Βεζένκοβ στο Κάουνας.
Ο Σάσα Βεζένκοβ, λίγο πριν τον ημιτελικό του EuroLeague Final Four 2023 μίλησε στην κάμερα του Gazzetta για το βραβείο του MVP και την έκπληξη που του κράτησε η οικογένειά του.

Αποστολή στο Κάουνας: Αντώνης Καλκαβούρας

Ο Σάσα Βεζένκοβ είναι ο νέος MVP της EuroLeague. Και λίγο πριν από την προπόνηση του Ολυμπιακού, ενόψει του ημιτελικού του EuroLeague Final Four 2023 απέναντι στη Μονακό (19/5, 18:00) μίλησε την κάμερα του Gazzetta για τη γαλλική ομάδα, για το βραβείο του MVP αλλά και για το μυστικό που κράτησε η οικογένειά του στην ανακοίνωση της κατάκτησης του κορυφαίου ατομικού τίτλου.

Για το βραβείο του MVP: «Ήταν μία όμορφη μέρα, να δω εδώ τους γονείς μου, να έρχεται αυτή η μεγάλη στιγμή, αλλά τελείωσε. Έτσι είμαι ως άνθρωπος, ό,τι έγινε, έγινε μέχρι το μεσημέρι, αλλάζουμε τσιπάκι, έχουμε τον αγώνα αύριο, όλοι μαζί. Είναι κάτι που δεν θα ξεχάσω, θέλω να ζω στη στιγμή, πέρασε και το μόνο που με νοιάζει είναι ο αγώνας».

Ο τρόπος διαχείρισης για την πίεση που υπάρχει ενόψει του ημιτελικού: «Δεν μετράει τίποτα απ'΄ότι έγινε μέχρι τώρα. Είναι ένα διαφορετικό τουρνουά, είναι τέσσερις ομάδες σε υψηλό επίπεδο, με καλούς παίκτες, με εξαιρετικούς προπονητές, όλοι βρίσκονται πανάξια εδώ. Δεν έχει σημασία πόσο καλό μπάσκετ έχεις παίξει, είναι ποιος θα είναι ο καλύτερος σε αυτό το τριήμερο. Δεν υπάρχει πίεση, είναι θέμα να ξεκινήσουμε. Ο καλύτερος θα το δείξει στο παρκέ και θα κερδίσει».

Για τη Μονακό και τις νίκες που έχει κάνει απέναντι στον Ολυμπιακό: «Με όποιον αντίπαλο και να παίξεις στο Final Four, αν παίζαμε με την Μπάρτσα ή τη Ρεάλ θα γινόταν η ίδια κουβέντα. Η Μονακό είναι μία πάρα πολύ σκληρή ομάδα, με ενέργεια, με ταλαντούχους παίκτες, το δείχνει συνέχεια σε όλα τα ματς. Και πέρσι και φέτος έγιναν ωραία ματς. Η πνευματική μας ικανότητα θα είναι στο 100%. Πρέπει να είμαστε καλύτεροι και θα είμαστε».

Για την έκπληξη που του έκανε η οικογένειά του στην ανακοίνωση του MVP: «Κατάλαβα τον πατέρα μου πίσω από τη μάσκα, δεν μπορεί να κρυφτεί. Δεν εστίασα τόσο στην αδερφή μου. Μπορεί να μίλησε, αλλά με το που γύρισα κατάλαβα τον πατέρα μου. Δεν θα την ξεχάσω ποτέ. Ηταν μία συγκινητική στιγμή. Χαίρομαι που είναι εδώ. Κατάφεραν να μου το κρύψουν, ασυνήθιστο το πως, αλλά τα αφήνω όλα πίσω. Είναι όμορφα και έχουμε δουλειά μπροστά μας».

Ο Βεζένκοβ στο Gazzetta από το Κάουνας

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.