Αταμάν: «Είμαστε σε επαφή με πολύ σημαντικά ονόματα για τον Παναθηναϊκό» (vid)

Αταμάν: «Είμαστε σε επαφή με πολύ σημαντικά ονόματα για τον Παναθηναϊκό» (vid)

Ο Εργκίν Αταμάν
Ο Εργκίν Αταμάν επιβεβαίωσε ότι έχει υπογράψει διετές συμβόλαιο συνεργασίας με τον Παναθηναϊκό, εξηγώντας ότι οι «πράσινοι» είναι σε επαφή με πολύ σημαντικά ονόματα για την ενίσχυση του ρόστερ.

Ο Εργκίν Αταμάν ολοκλήρωσε ιδανικά τον κύκλο του ως προπονητής της Αναντολού Εφές, κατακτώντας το πρωτάθλημα στην Τουρκία στη σειρά των τελικών με την Καρσίγιακα. Η Εφές έκανε το sweep και ο Αταμάν αποχώρησε ως πρωταθλητής, αποχαιρετώντας τους παίκτες του και δίνοντας... ραντεβού στο ΟΑΚΑ.

Μάλιστα έκανε λόγο για τη νέα μεγάλη πρόκληση που έχει μπροστά του και σε συνέντευξη που παραχώρησε στο A Spor, αναφέρθηκε στον Παναθηναϊκό, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Αυτή τη στιγμή, ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού και ο General Manager της ομάδας είναι σε επαφή με πολύ σημαντικούς παίκτες. Η αγορά στην Ευρώπη για τα ονόματα top επιπέδου δεν έχει ανοίξει ακόμα στο 100%. Σίγουρα όμως θα φτιάξουμε μια ομάδα με στόχο το Final Four και τον τίτλο της EuroLeague. Θα έχουμε μια πολύ δυνατή ομάδα. Δεν μπορώ να αποκαλύψω τώρα κάποιο όνομα. Σε 2-3 εβδομάδες θα έχουμε περισσότερα.

Έτσι ο Αταμάν επιβεβαίωσε τις υψηλές βλέψεις των «πράσινων» και την πρόθεσή τους να κάνουν δυναμικό comeback. Τόνισε, μάλιστα, πως έχει υπογράψει διετές συμβόλαιο: «Θα κοουτσάρω τον Παναθηναϊκό τα επόμενα δυο χρόνια. Ο Παναθηναϊκός είναι μια από τις ομάδες που έχουν κατακτήσει τους πιο πολλούς τίτλους στην EuroLeague, μαζί με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Παρ' όλα αυτά, τα τελευταία 2-3 χρόνια, δεν είχε τις επιτυχίες που θα ήθελε ως οργανισμός. Ο Παναθηναϊκός ήθελε να αναγεννηθεί και να επιστρέψει στις παλιές εποχές. Γι' αυτό, λοιπόν μου έκανε αυτή την πρόταση! Συμφωνήσουμε, αρχικώς σε πολλά θέματα. Τα επόμενα δυο χρόνια, λοιπόν θα προσπαθήσω να εκπροσωπήσω την πατρίδα μου με τον καλύτερο τρόπο, φέρνοντας μια ελληνική ομάδα με μπασκετική παράδοση στην κορυφή της EuroLeague»!

Κατέληξε, λέγοντας: «Ο Παναθηναϊκός αποτελεί τεράστιο brand στην Ελλάδα. Πρόκειται επίσης για ένα τεράστιο brand στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Έχει τεράστια στήριξη από τους οπαδούς του. Διαθέτει, επίσης ένα από τα μεγαλύτερα γήπεδα στην Ευρώπη. Θα παλέψουμε να δικαιώσουμε τις προσδοκίες. Φυσικά, τίποτα δεν είναι δεδομένο στον αθλητισμό. Σε κάθε περίπτωση, δούλεψα στη Σιένα, στην Μπεσίκτας και στη Γαλατάσαραϊ. Πέτυχα παντού. Τώρα έχω μια άλλη πρόκληση. Θα προσπαθήσω να τα καταφέρω στον Παναθηναϊκό».

 

Όσον αφορά το προπονητικό απωθημένο του, είπε: «Δεν έχει μείνει τίτλος σε συλλογικό επίπεδο που να μην έχω κατακτήσει. Θέλω ένα ευρωπαϊκό ή ένα μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες με την εθνική Τουρκίας. Αυτή είναι για μένα η μεγαλύτερη εκκρεμότητα στην καριέρα μου».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.