Ρότζερ Γκριμάου: Αυτός είναι ο νέος τεχνικός της Μπαρτσελόνα

Ρότζερ Γκριμάου: Αυτός είναι ο νέος τεχνικός της Μπαρτσελόνα

Γιώργος Κούβαρης
Γκριμάου
Ο Ρότζερ Γκριμάου είναι εκείνος αντικαθιστά τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους στον πάγκο της Μπαρτσελόνα. Η σχέση του με το κλαμπ.

Σαν κεραυνός εν αιθρία «έσκασε» η είδηση της αποχώρησης του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους από την τεχνική ηγεσία της Μπαρτσελόνα.

Οι «μπλαουγκράνα» επέλεξαν να μην οδηγηθούν σε «σίγουρη» λύση με έμπειρο προπονητή και με παραστάσεις από το υψηλότερο επίπεδο αλλά να εμπιστευτεί τις τύχες της ομάδας σ' ένα... δικό τους παιδί. Τον πάλαι ποτέ αρχηγό της Μπαρτσελόνα, τον Ρότζερ Γκριμάου.

Όπως ανέφερε η επίσημη ανακοίνωση των Καταλανών, ο Γκριμάου θα οδηγήσει την Μπαρτσελόνα για τα επόμενα δύο χρόνια. Δείγμα και της μεγάλης εμπιστοσύνης που του δείχνουν. Ένας άνθρωπος ο οποίος έχει συνδέσει τ' όνομά του με τους «μπλαουγκράνα». Μάλιστα φόρεσε για οκτώ χρόνια τη φανέλα του συλλόγου (2003-2011) και μάλιστα ήταν αρχηγός της ομάδας όταν κατέκτησε το τρόπαιο της Euroleague το 2010 στο Παρίσι κόντρα στον Ολυμπιακό.

Επίσης μέτρησε τρία πρωταθλήματα στην ACB με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα (2004, 2009, 2011), τρία Κύπελλα (2007, 2010, 2011) όπως επίσης και τρία Σούπερ Καπ (2004, 2009, 2010). Στη συνέχεια αγωνίστηκε σε Μπιλμπάο (20011-2014) και Μανρέσα (2014-2015), όταν και έκλεισε την καριέρα του σε ηλικία 38 ετών.

Έκτοτε ασχολήθηκε με την προπονητική στα... χαμηλά στρώματα. Συγκεκριμένα βρέθηκε στην δεύτερη ομάδα της Μπαρτσελόνα όπως επίσης και στα τμήματα υποδομών του συλλόγου της Καταλονίας έχοντας αναδείξει παίκτες, τους οποίους και προώθησε και πήραν χρόνο συμμετοχής στην ομάδα όπως είναι πρώτος και καλύτερος ο Τζέιμς Ννάτζι (σ.σ. επιλέχθηκε στο φετινό draft του ΝΒΑ), ενώ ακολούθησαν οι Σαρ, Γιακουτσιόνις, Σαϊσέδο, Βιγιάρ, Ουμπάλ και Μπονίγια.

@Photo credits: @FCBbasket

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.