Μήτογλου: Με αυτήν την απόφαση βρίσκει άμεσα ομάδα!

Μήτογλου: Με αυτήν την απόφαση βρίσκει άμεσα ομάδα!

Μήτογλου: Με αυτήν την απόφαση βρίσκει άμεσα ομάδα!
To Gazzetta αποκαλύπτει ποιος είναι στόχος του νομικού επιτελείου του 27χρονου Θεσσαλονικιού power forward, που αντιμετωπίζει με συγκρατημένη αισιοδοξία την σημερινή παράστασή στο Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο της Λωζάνης.

Η μεγάλη μέρα για τον Ντίνο Μήτογλου έφτασε και την ώρα που εσείς διαβάζετε αυτές τις γραμμές, o πρώην διεθνής παίκτης της Αρμάνι Μιλάνου και o Αμερικανός εκπρόσωπός του, Τζέικομπ Χάουαρντ, βρίσκεται στο εσωτερικό του "Palais de Beaulieu" της ελβετικής πόλης και δίνουν την μάχη τους με στόχο την μείωσης της ποινής αποκλεισμού (32 μήνες) από τους αγωνιστικούς χώρους.

Με την τιμωρία του να «τρέχει» από τις 4 Μαρτίου του 2022, σήμερα (04/07) ο Έλληνας ψηλός το ήμισυ (16 μήνες) της πρωτόδικης απόφασης που του επιβλήθηκε από την πειθαρχική επιτροπή της FIBA και η βασική επιδίωξη της προσφυγής του στο CAS, είναι η αναγνώριση της έλλειψης δόλου και η παραπλάνηση από υπέστη στην υπόθεση της χρήσης απαγορευμένων ουσιών.

Αν οι δικηγόροι του καταφέρουν να πείσουν τους δικαστές επ' αυτού, τότε στο περιβάλλον του “Mito” επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία για μία γενναία μείωση της ποινής αποκλεισμού, που ίσως να φτάσει και στο ένα έτος!

Κοινώς, αν το Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο της Λωζάννης δεχτεί τις αιτιάσεις και την υπερασπιστική γραμμή της πλευράς του Έλληνα παίκτη και μειώσει την ποινή του, ο στόχος είναι να κυμανθεί μεταξύ 20 (στην καλύτερη περίπτωση) και 24 μήνες (στην χειρότερη).

Στην πρώτη, ο Ντίνος Μήτογλου θα αποκτήσει το το δικαίωμα να ξαναπαίξει σε επίσημο παιχνίδι μετά τις 4 Νοέμβρη και να ξεκινήσει επίσημα προπονήσεις, δύο μήνες νωρίτερα (δηλαδή στις αρχές Σεπτέμβρη). Αν συμβεί αυτό, τότε αυτομάτως ανοίγει ο δρόμος για να ξεκινήσει έστω και ανεπίσημα διαπραγματεύσεις με τις ομάδες που ενδιαφέρονται να τον εντάξουν στο δυναμικό τους και να επισημοποιήσει την όποια συμφωνία του από το ξεκίνημα του φθινοπώρου.

Στην δεύτερη περίπτωση ο 27χρονος power forward θα χρειαστεί να περιμένει τουλάχιστον μέχρι τις αρχές του νέου έτους για τις προπονήσεις και τις αρχές Μάρτη για την επίσημη επάνοδό του, όποτε οι όποιες επαφές των εκπροσώπων με τις ομάδες, τοποθετούνται μοιραία στην περίοδο των Χριστουγέννων.

Η απόφαση αναμένεται να γνωστοποιηθεί μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες και θα ορίσει και τη γραμμή για τις μελλοντικές κινήσεις του Μήτογλου.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.