Σλούκας - Παναθηναϊκός: Πως φτάσαμε στο deal της δεκαετίας

Κώστας Σλούκας
Ο Κώστας Σλούκας πρέπει να θεωρείται το νεότερο μεταγραφικό απόκτημα του Παναθηναϊκού και το Gazzetta σας θυμίζει το χρονικό του μεγάλου deal με τους «πράσινους».

Στην ευρωπαϊκή μπασκετική σκηνή το όνομα του Κώστα Σλούκα προκάλεσε το μεγαλύτερο κύμα του καλοκαιριού!

Ο Έλληνας γκαρντ ήρθε σε συμφωνία με τον Παναθηναϊκό και θα πρέπει να θεωρείται κομμάτι του ρόστερ του για τα επόμενα τρία χρόνια, με τις εξελίξεις της υπόθεσής του να έχουν τρέξει με ιλιγγιώδεις ρυθμούς τις τελευταίες ημέρες.

Το συμβόλαιο του Σλούκα με τον Ολυμπιακό ερχόταν προς το τέλος του και οι δύο πλευρές κάθισαν στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης για μία πιθανή ανανέωση. Ενώ η πρόθεση του Γιώργου Μπαρτζώκα είχε γνωστοποιηθεί προς τους προέδρους των «ερυθρολεύκων» και ο προπονητής των Πειραιωτών ζητούσε την παραμονή του στην ομάδα, τα «θέλω» του παίκτη εστίαζαν περισσότερο στον ρόλο του.

Ο πρώτος γύρος των συζητήσεων μεταξύ του Σλούκα και των Προέδρων του Ολυμπιακού, Γιώργου και Παναγιώτη Αγγελόπουλου, δεν έφερε κάποια τελική απόφαση και δεν φάνηκε λευκός καπνός.

Ο Σλούκας βγαίνοντας από τα γραφεία της Arcadia και έπειτα από τετράωρη σύσκεψη δήλωσε πως «Δεν έχει παρθεί καμία απόφαση ακόμη, θα υπάρχει συνέχεια». Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Οι ημέρες πέρασαν δίχως κάποια απάντηση με αποτέλεσμα η πλευρά του Ολυμπιακού να επικοινωνήσει με τον μάνατζερ του παίκτη προκειμένου να υπενθυμίσει πως η πρόταση για 2+1 χρόνια συνολικής αξίας μεταξύ 4.5 και 5 εκατομμυρίων ευρώ. Η τελική απόφαση έπρεπε να δοθεί την Πέμπτη στις 6 Ιουλίου.

Ο 33άχρονος γκαρντ αποφάσισε να μην ανανεώσει τη συνεργασία του με τον Ολυμπιακό και απάντησε αρνητικά στην πρόταση που του έκαναν οι «ερυθρόλευκοι» την περασμένη Δευτέρα (03/07). Οι φήμες για τον επόμενο σταθμό του άρχισαν να εμφανίζονται και ως πιθανότερος προορισμός αναφερόταν η Φενέρμπαχτσε.

Παρόλα αυτά, ο Παναθηναϊκός κινήθηκε με άκρα μυστικότητα και κάλυψε τις απαιτήσεις του Σλούκα με αποτέλεσμα να πάρει το πολυπόθητο «ναι» και να... δρομολογήσει την μεταγραφή που λαμβάνει εκτάσεις δεκαετίας!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.