Σενγκέλια: Τελειώνει του Γεωργιανού φόργουορντ στον Παναθηναϊκό

Shengelia
Ο Τόκο Σενγκέλια φέρεται να είναι κοντά στον Παναθηναϊκό ενόψει της νέας αγωνιστικής σεζόν. Απομένει η αποδέσμευσή του από τη Βίρτους Μπολόνια.

Στην τελική ευθεία μπήκε η απόκτηση του Τορνίκε Σενγκέλια από τον Παναθηναϊκό.

Ο Γεωργιανός πάουερ φόργουορντ είναι πολύ πιθανόν να αποτελέσει το 10ο μεταγραφικό «χτύπημα» των «πρασίνων» το φετινό καλοκαίρι «γεμίζοντας» ακόμα περισσότερο την frontline της ομάδας. Οι «πράσινοι» φέρεται να είναι μια ανάσα από τον Σενγκέλια και απλά απομένει το «διαζύγιό» του με τη Βίρτους Μπολόνια προκειμένου να ολοκληρωθεί το μεταγραφικό deal. Μέσα στις επόμενα 24ωρα αναμένονται και οι οριστικές εξελίξεις.

Ο 31χρονος παίκτης είχε βρεθεί στο στόχαστρο του «τριφυλλιού» πριν από δύο εβδομάδες και πιο συγκεκριμένα πριν από την απόκτηση του Ντίνου Μήτογλου. Παρόλα αυτά το ενδιαφέρον δεν ατόνησε και επανήλθε στο προσκήνιο για την ενίσχυση της γραμμής ψηλών της ομάδας. Ο Σενγκέλια είναι κλασσικό «τεσσάρι» με πλούσια ευρωπαϊκή εμπειρία και αναμένεται να αποτελέσει ένα σημαντικό ακόμα όπλο στη φαρέτρα του Εργκίν Αταμάν.

Συγκεκριμένα έχει μετρήσει 222 ματς στην Euroleague έχοντας κατά μέσο όρο 11.7 πόντους, 4.8 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 13.5 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης με 53% στα δίποντα, 36% στα τρίποντα και 70% στις βολές. Φέτος αγωνίστηκε σε 23 παιχνίδια της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης με 49% στα δίποντα, 46% στα τρίποντα και 75% στις βολές.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.