Ο γενικός γραμματέας της ουκρανικής ομοσπονδίας στο Gazzetta: «Ο Αμπρόσοφ έχει αποβληθεί για διαφθορά»

Ο Μικόλα Αμπρόσοφ.
Ο γενικός γραμματέας της ουκρανικής ομοσπονδίας, Βλαντιμίρ Ντραμπικόσφσκι μίλησε στο Gazzetta για την πολύκροτη, όπως εξελίσσεται - υπόθεση της απόπειρας δωροδοκίας που κατήγγειλε ο Ουκρανός διαιτητής, Μικόλα Αμπρόσοφ.

Η καταγγελία του Ουκρανού διαιτητή, Μικόλα Αμπρόσοφ για απόπειρα δωροδοκίας πριν από τον δεύτερο τελικό του EuroCup το 2021, στην οποία εμπλέκει τον επίσης Ουκρανό διαιτητή Μπόρις Ρίζικ και τον Έλληνα ομόλογό του, Ηλία Κορομηλά, έχει κάνει το γύρο του κόσμου.

Η EuroLeague ανακοίνωσε πως θα ξεκινήσει έρευνα για την υπόθεση, ενώ η ΕΟΚ και η ΚΕΔ έπαψαν τον Κορομηλά από τα καθήκοντά του, μέχρι να διαλευκανθεί η υπόθεση.

Το Gazzetta επιχείρησε να επικοινωνήσει με τους δύο διαιτητές, κάτι που δεν κατέστη δυνατόν, ωστόσο είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον γενικό γραμματέα της ουκρανικής ομοσπονδίας και πρώην διαιτητή, τον Βλαντιμίρ Ντραμπικόσφσκι, ο οποίος γνωρίζει τόσο τον Ρίζικ όσο και τον Αμπρόσοφ και φυσικά η υπόθεση έχει αναστατώσει και την ουκρανική ομοσπονδία.

Και όσα είπε, δίνουν μία άλλη διάσταση στην υπόθεση. «Είναι προσωπική μου γνώμη, δεν το πιστεύω! Ήμουν διαιτητής στη EuroLeague, γνωρίζω καλά τόσο τον Μπόρις Ρίζικ, όσο και τον Ηλία Κορομηλά, αλλά και το σύστημα των διαιτητών της EuroLeague. Δεν είναι δυνατόν να είναι έτσι», είπε ο αρχικά ο Ντραμπικόσφσκι.

Και συνέχισε, μιλώντας για τον Μικόλα Αμπρόσοφ: «Ήταν μαθητής μου. Ήταν υπεύθυνος για τους διαιτητές της Β΄κατηγορίας και του πρωταθλήματος Γυναικών. Όμως η ομοσπονδία τον απέβαλλε για διαφθορά! Ζητούσε χρήματα από τους διαιτητές, προκειμένου να τους προβιβάζει, μερικές φορές και το μισό μηνιαίο μισθό τους. Αποβλήθηκε γι' αυτό το λόγο».

«Όταν πήρε δύναμη στα χέρια του, άλλαξε...»

Όσο για τη συνέχεια; «Από τότε κάνει συχνά επιθέσεις στο πρόσωπό μου, αλλά και στον Ρίζικ. Δεν ξέρω γιατί επέλεξε τη συγκεκριμένη στιγμή τον Ρίζικ, αλλά δεν τον διώξαμε εμείς. Ήταν απόφαση του συμβουλίου. Όταν ήταν νέος ήταν ένας καλός διαιτητής. Όταν άρχισε να παίρνει δύναμη στα χέρια του, άλλαξε...».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.