Μάικ Τζέιμς: Πηγαίνει σήμερα στο Μονακό, περιμένει ο Ολυμπιακός

Ολυμπιακος-Μονακό
Γιατί η Μονακό ξεκινά νωρίς προετοιμασία; Ο Μάικ Τζέιμς θα δώσει το παρών; Ποιες είναι οι αντιδράσεις του ιδιοκτήτη στην επιθυμία του Αμερικανού να αποχωρήσει; Η στάση του Ολυμπιακού.

Ο Μάικ Τζέιμς έχει εκφράσει μέσω του ατζέντη του την επιθυμία να «σπάσει» το συμβόλαιό του με τη Μονακό, αλλά η ομάδα από το Πριγκηπάτο τον συμπεριλαμβάνει κανονικά στα σχέδια της. Ο Αμερικανός ο οποίος τις τελευταίες μέρες απολάμβανε τις διακοπές του στην Ευρώπη, σύμφωνα με πληροφορίες του Gazzetta σήμερα θα πάει κανονικά στο Μονακό όπως ήταν προγραμματισμένο. Κανείς δεν ξέρει αν αυτό θα γίνει απλά για μία επιπλέον δόση διακοπών παρέα με τον Κέβιν Ντούραντ ή αν θα υπάρξει συνάντηση με τη διοίκηση των Μονεγάσκων προκειμένου να συζητήσουν το μέλλον τους.

Το πρώτο ραντεβού για τις αιματολογικές και ιατρικές εξετάσεις έχει προγραμματιστεί για το διήμερο 16-18 Αυγούστου. Η πρώτη προπόνηση της προετοιμασίας θα διεξαχθεί στις 19 Αυγούστου. Το γαλλικό πρωτάθλημα ξεκινά αρκετά νωρίς (16 Σεπτεμβρίου). Ο Τζέιμς θα εμφανιστεί στην πρώτη συγκέντρωση γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα κινδυνεύει με πρόστιμο. Ταυτόχρονα όμως θα ήθελε ενδεχομένως να κάνει και πιο έντονη την επιθυμία του να αλλάξει περιβάλλον.

Η στάση του Ολυμπιακού

Ο Ολυμπιακός έχει επισήμως αναφέρει πως δεν ασχολείται με παίκτες οι οποίοι δεσμεύονται με συμβόλαιο και αυτό ισχύει αφού δεν έχει έρθει στην παραμικρή επαφή με τη διοίκηση των Μονεγάσκων. Αν ωστόσο ο Μάικ Τζέιμς καταφέρει και πείσει τους Μονεγάσκους και γίνει free agent τότε εννοείται και θα διεκδικήσει την υπογραφή του Αμερικανού γκαρντ ο οποίος ταιριάζει αρκετά στα χαρακτηριστικά του γκαρντ που αναζητά ο Γιώργος Μπαρτζώκας.

Οι Πειραιώτες έχουν το βλέμμα τους στην αγορά του ΝΒΑ, περιμένουν τον Κέντρικ Ναν, αλλά πολλές φορές το timing μπορεί να διαφοροποιήσει τα δεδομένα. Κι αν το timing είναι η αποδέσμευση του Τζέιμς τότε μπορεί να αλλάξει το πλάνο.

Αφαντος ο ιδιοκτήτης της Μονακό

Σε κάθε περίπτωση ο ισχυρός άντρας και ιδιοκτήτης της Μονακό παραμένει άφαντος και δεν έχει αντιδράσει στην επιθυμία του Μάικ Τζέιμς να αποδεσμευτεί. Ο Αλεξέι Φεντορίτσεφ ίσως να διατηρεί τέτοια στάση για να κερδίσει χρόνο ή γιατί δεν συζητά το συγκεκριμένο ενδεχόμενο. Πλέον με τον Αμερικανό γκαρντ να βρίσκεται από σήμερα στο Πριγκηπάτο, αυτό ίσως αλλάξει.

Ο Τζόρνταν Λόιντ προέρχεται από μία επέμβαση στον ώμο η οποία θα τον κρατήσει κάποιο διάστημα εκτός δράσης και κανείς δεν ξέρει πως θα κυλήσει η αποθεραπεία του. Επίσης κανείς δεν ξέρει σε τι κατάσταση θα εμφανιστεί ο Κέμπα Γουόκερ. Η Μονακό όλα αυτά τα έχει κατά νου και φυσικά κάθε της απόφαση γίνεται με απώτερο στόχο την παρουσία της για δεύτερη διαδοχική σεζόν στο Final 4 και τη διεκδίκηση της Euroleague στο Βερολίνο.

Ο Ολυμπιακός δεν έχει παρά να περιμένει τις εξελίξεις...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.