Ολυμπιακός - Αρμάνι: Σημειώσεις από το φιλικό των «ερυθρόλευκων»

Σικμα
Το Gazzetta έψαξε κι έμαθε μερικά από όσα αγωνιστικά στοιχεία παρουσίασε ο Ολυμπιακός στο παρκέ της χθεσινής φιλικής αναμέτρησης με την Αρμάνι Μιλάνο.

Το φιλικό του Ολυμπιακού με την Αρμάνι Μιλάνο ύστερα από συμφωνία των δύο ομάδων είχε διάρκεια τριών δεκαλέπτων αφού τόσο ο Γιώργος Μπαρτζώκας όσο και ο Έτορε Μεσίνα αντιμετωπίζουν αρκετές απουσίες και δεν ήθελαν να επιβαρύνουν τους υγιείς παίκτες τους. Η νίκη με 60-57 δεν έχει την παραμικρή σημασία αφού οι δύο προπονητές άλλα πράγματα ήθελαν να δουν.

Το Gazzetta έκανε ρεπορτάζ και κατάφερε να ανιχνεύσει ορισμένα στοιχεία από τον τρόπο παιχνιδιού του Ολυμπιακού στη χθεσινή κεκλεισμένων των θυρών αναμέτρηση. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν η ομάδα της Euroleague με τις περισσότερες παρουσίες παικτών της στο Mundobasket κάτι το οποίο αν προσθέσουμε και τα προβλήματα τραυματισμών των Σακιέλ ΜακΚίσικ και Νάιτζελ Γουίλιαμς Γκος, την... πλήγωσε αρκετά.

Ο Ολυμπιακός είναι ανέτοιμος και αυτό είναι φυσιολογικό αφού κανονικά θα έπρεπε να έχει δώσει ήδη τέσσερα φιλικά και αντί αυτών μετρά δύο κι αυτά «σκάρτα». Ακυρώθηκε το πρώτο με το Λαύριο, διεκόπη το δεύτερο στην Πάτρα με τον Προμηθέα, ακυρώθηκε το τρίτο με τους Πατρινούς και έπαιξαν τρεις περιόδους με την Αρμάνι.

Κανααν

Αγωνιστικά στοιχεία από το φιλικό του Ολυμπιακού με την Αρμάνι

Το παιχνίδι με την ιταλική ομάδα είχε καθαρά προπονητικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να βγουν ασφαλή και χρήσιμα συμπεράσματα. Ο Ολυμπιακός δεν είχε τρεις παίκτες της περιφέρειάς του (ΜακΚίσικ, Γουίλιαμς Γκος και μεταγραφή) και τον back up σέντερ του (Μιλουτίνοφ). Η Αρμάνι από την πλευρά της δεν είχε επίσης τρεις βασικούς γκαρντ (Λο, Τόνουτ, Μπάρον) και τρεις ψηλούς (Μέλι, Φόιγκτμαν, Ρίτσι).

  • Η αρχική πεντάδα του Ολυμπιακού ήταν με Γουόκαπ, Κάνααν, Παπανικολάου, Πίτερς και Φαλ.
  • Ο Τόμας Γουόκαπ ήταν μάλλον ο καλύτερος παίκτης τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση όπως φάνηκε κυρίως από τη δημιουργία του (5π., 11ασ.). Όταν καθόταν στον πάγκο για ξεκούραση, έπεφτε το επίπεδο της έντασης.
  • Ο Λουκ Σίκμα έπαιξε καλά, αλλά αυτό που εντυπωσίασε ήταν πόσο γρήγορα μοίραζε τη μπάλα. Με το που την έπιανε αμέσως την έδινε και βοήθησε σε σημαντικό βαθμό την κυκλοφορία της μπάλας. Σε ό,τι αφορά την εκτέλεση φάνηκε λίγο διστακτικός.
  • Αντιθέτως κανένα δισταγμό δεν έδειξαν οι Κάνααν, Πίτερς και Λαρεντζάκης. Πήραν προσπάθειες και είχαν προσωπικά δίλεπτα στα οποία έπιασαν πολύ καλή απόδοση, αλλά δεν έδειξαν συνέπεια. Λογικό.
  • Ο Κώστας Παπανικολάου έπαιξε εξαιρετική άμυνα πάνω στον Νίκολα Μίροτιτς ο οποίος αγωνίστηκε κυρίως στη θέση «3». Μπροστά πήρε φάσεις που δεν του βγήκαν.
  • Ο Άλεκ Πίτερς έπαιξε και στις δύο θέσεις, ξεκίνησε «τεσσάρι», αλλά αγωνίστηκε και «τριάρι» βρισκόμενος μαζί με τον Σίκμα στο παρκέ. Δεν υπάρχει εικόνα για το πως εξελίχθηκε το διάστημα συνύπαρξής τους στον αγωνιστικό χώρο.
  • Ο Γιώργος Τανούλης έχει σίγουρα βελτιώσει το σώμα του, αλλά ακόμη χρειάζεται μπόλικη δουλειά για να μπορεί να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις ενός ματς έστω και φιλικού, κόντρα σε ομάδα της Euroleague.
  • Ο Γιώργος Μπαρτζώκας επέμενε να ζητά πίεση πάνω στη μπάλα και γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας κάτι που φυσικά είναι λογικό αφού αποτελεί βασική Αρχή στη φιλοσοφία του

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.