Παναθηναϊκός - Μακάμπι 89-77: Βελτιωμένος και... πολλά υποσχόμενος (vids)

Γιώργος Κούβαρης
Ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε πολύ βελτιωμένος και ελέγχοντας πλήρως το ματς επικράτησε της Μακάμπι για το «Nick Galis International Tournament» με 89-77. Πρώτος σκόρερ ο Λεσόρ (22π.)

Όπως φαίνεται το... πάθημα έγινε μάθημα και η πρωινή προπόνηση απέδωσε και μάλιστα με το παραπάνω για τους παίκτες του Παναθηναϊκού.

Μετά τα 2/21 τρίποντα απέναντι στη Φενέρμπαχτσε, οι «πράσινοι» παρουσιάστηκαν πολύ βελτιωμένοι (και) στον συγκεκριμένο τομέα και είχαν το πάνω χέρι κόντρα στην Μακάμπι από την αρχή έως και το τέλος του αγώνα χωρίς να απειληθούν καθόλου.

Ήταν ολοφάνερο ότι η εικόνα των «πρασίνων» ήταν πολύ καλύτερη, οι συνεργασίες περισσότερες ενώ η μπάλα πήγε πολλές φορές στο χαμηλό post όπου ο Ματίας Λεσόρ ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος του παιχνιδιού και πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης με 22 πόντους.

Ο Κώστας Σλούκας για ένα ακόμη ματς ήταν ο παίκτης-ηγέτης στην δημιουργία και στην... παραγωγή φάσεων, ενώ σαφώς βελτιωμένοι παρουσιάστηκαν ο Ιωάννης Παπαπέτρου (12π.) και Ντίνος Μήτογλου (11π.) Αν και οι «πράσινοι» είχαν να αντιμετωπίσουν ένα άλυτο (σε αυτό το ματς) πρόβλημα που ήταν τα πολλά χαμένα αμυντικά ριμπάουντ.

Το ματς: Παναθηναϊκός – Μακάμπι

Σε αντίθεση με το παιχνίδι κόντρα στη Φενέρμπαχτσε, ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε πολύ καλά το παιχνίδι και βρέθηκε να προηγείται με +10 πόντους διαφορά (14-4) πριν συμπληρωθούν καλά-καλά πέντε λεπτά αγώνα. Μάλιστα είχε πολύ καλύτερα ποσοστά έξω από τη γραμμή των 6.75 μέτρων, με τον Αταμάν να ξεκινάει το ματς με διαφορετικά πρόσωπα σε σχέση με την 1η αναμέτρηση κόντρα στη Φενέρ.

Ο Σλούκας συνέχισε να δημιουργεί για τους συμπαίκτες του, ο Λεσόρ ήταν και πάλι εντυπωσιακός ενώ «εγγύηση» ήταν για ένα ακόμη ματς ο Μάριους Γκριγκόνις. Κι όλα αυτά την ώρα που ο Ντίνος Μήτογλου παρουσίαζε ένα τελείως διαφορετικό πρόσωπο σε σχέση με το «πράσινο» ντεμπούτο του.

Κυριαρχία Λεσόρ

Οι «πράσινοι» είχαν ελέγξει απόλυτα το παιχνίδι στο πρώτο δεκάλεπτο και είχαν προβάδισμα με +6 πόντους (24-18). Η Μακάμπι τα πήγε καλύτερα στο επιθετικό της ριμπάουντ, το οποίο ήταν και το «όπλο» της σε αυτό το διάστημα.

Κάποια ξέσπασμα του Μπόλντγουιν έφεραν την «ομάδα του λαού» σε απόσταση μίας κατοχής ωστόσο η άμυνα του Παναθηναϊκού είχε πάρει πολύ καλό βαθμό (σ.σ. ο Χουάντσο είχε 3 κλεψίματα στο α' ημίχρονο) και έδωσε την ευκαιρία για (πιο) εύκολο σκορ στην επίθεση.

Ο Ματίας Λεσόρ κυριαρχούσε στη ρακέτα της Μακάμπι (σ.σ. (12π., στο α' μέρος), με τους «πράσινους» να κλείνουν το ημίχρονο στο +10 (46-36) έχοντας 9/16 δίποντα και 6/13 τρίποντα. Αντίθετα οι Ισραηλινοί είχαν μετρήσει 13/21 δίποντα και μόλις 1/8 τρίποντα ωστόσο είχαν ανανεώσει επτά φορές τις επιθέσεις τους.

Ο Σλούκας έφερε το +14 για τον Παναθηναϊκό

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να εκδηλώνει το μεγαλύτερο μέρος των επιθέσεών του μέσα από το «ζωγραφιστό» αν και στην άμυνα αντιμετώπιζε προβλήματα σε δύο τομείς. Στις αργές επιστροφές με αποτέλεσμα να δεχθεί τρία πολύ εύκολα καλάθια από τη Μακάμπι και να χάνει τα αμυντικά ριμπάουντ. Ακόμα και έτσι ωστόσο ο Κώστας Σλούκας κρατούσε τα κλειδιά της ομάδας και φρόντισε να... κάνει την διαφορά με την δημιουργία του.

Στο 26' ο δείκτης του σκορ έφτασε για πρώτη φορά στο +14 (61-47) έχοντας καλύτερες επιλογές στην τελική προσπάθεια. Το μεγαλύτερο ποσοστό των «πράσινων» επιθέσεων εκδηλωνόταν κάτω από τις καλύτερες προϋποθέσεις ωστόσο το πρόσημο δεν ήταν θετικό όταν ο Αταμάν ανακάτευε περισσότερο την τράπουλα θέλοντας να δοκιμάσει διαφορετικά σχήματα και δίνοντας χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες της ομάδας.

Συνεργασίες και πόντους από το χαμηλό post

Οι «πράσινοι» είχαν σταθερά το προβάδισμα στο σκορ και αυτό χάρη στην διάθεση να περάσουν όσο το δυνατόν περισσότερο τη μπάλα στο «ζωγραφιστό» και να εκμεταλλευτούν τον Ματίας Λεσόρ. Ο Γάλλος σέντερ κέρδιζε το ένα φάουλ μετά το άλλο χάρη στον δυναμισμό με τον οποίο προσπαθούσε να τελειώσει τις φάσεις και με αυτόν τον τρόπο ο Παναθηναϊκός έβρισκε τον τρόπο για να διατηρήσει τη διαφορά σε διψήφια νούμερα. Βέβαια τα αμυντικά προβλήματα είχαν κάνει την εμφάνισή τους και μάλιστα έμοιαζαν ακόμα πιο μεγάλα από τη στιγμή που το «τριφύλλι» έχανε πολλά ριμπάουντ.

Από τη στιγμή που η διαφορά είχε... σταθεροποιηθεί σε υψηλά επίπεδα, αυτομάτως «λύθηκαν» και περισσότερο οι παίκτες του Παναθηναϊκού. Η διαφορά έφτασε ξανά στο +14 (85-71 στο 36') με τους «πράσινους» να συνδυάζουν την ουσία με το θέαμα.

Παναθηναϊκός: Καλαϊτζάκης 2, Γκάι 8 (1), Μωραΐτης 2, Μπαλτσερόφσκι 2, Σλούκας 8 (2), Παπαπέτρου 12 (1), Γκραντ 7, Λεσόρ 22, Γκριγκόνις 6(2), Ερνανγκόμεθ 9 (1), Μήτογλου 11 (1).

Μακάμπι: Μπράουν 14 (1), Νίμπο 6, Μπόλντγουιν 9, Σόρκιν 8, Κοέν 3, Κλίβελαντ 4, Ριβέρο 14, Γουέμπ 2, Μέκορ 5 (1), Κόλσον 6 (1), Μπλατ 3 (1), Ντι Μπαρτολομέο 3 (1).

Τα δεκάλεπτα: 24-18, 46-36, 69-59, 89-77.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.