Χουάντσο Ερνανγκόμεθ στο Gazzetta: «Θα τα πάμε περίφημα, στόχος μας όλοι οι τίτλοι» (vid)

Χουάντσο Ερνανγκόμεθ στο Gazzetta: «Θα τα πάμε περίφημα, στόχος μας όλοι οι τίτλοι» (vid)

Γιώργος Κούβαρης
Χουάντσο
Στο περιθώριο της εκδήλωσης για την παρουσίαση της νέας φανέλας του Παναθηναϊκού, ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ μίλησε στο Gazzetta καταθέτοντας τις πρώτες του σκέψεις, ενώ δεν δίστασε να βάλει ψηλά τον πήχη των προσδοκιών.

Βρέθηκε στην Αθήνα πριν από 10 ημέρες. Και μόλις πριν από ακριβώς μία εβδομάδα (12/9) πραγματοποίησε την πρώτη του προπόνηση με τη νέα του ομάδα. Παρόλα αυτά, από τη πρώτη στιγμή που φόρεσε τη φανέλα του Παναθηναϊκού έδειξε να αποτελεί μέλος της εδώ και... πολύ καιρό.

Δείτε το βίντεο με τη συνέντευξη του Χουάντσο και το backstage του Gazzetta στην παρουσίαση της φανέλας

Ο λόγος φυσικά για τον Χουάντσο Ερνανγκόμεθ, μία από τις πιο φανταχτερές κινήσεις του καλοκαιριού, όχι μόνο του Παναθηναϊκού αλλά και σε ολόκληρη την Euroleague. Ο Ισπανός φόργουορντ ήταν από τους παίκτες των «πρασίνων» που ξεχώρισαν στα δύο ματς του «Nick Galis Internation Tournament» καταθέτοντας με το «καλημέρα» κάποιος μέρος των όσων μπορεί να κάνει και να προσφέρει.

Αν μη τι άλλο άρχισε να δικαιολογεί τον ντόρο γύρω από το όνομά του έχοντας κατά μέσο όρο 14 πόντους στις αναμετρήσεις με Φενέρμπαχτσε (19π.) και Μακάμπι (9π.) Ήταν σχεδόν μέσα σε όλες τις φάσεις δείχνοντας μεγάλη διάθεση τόσο στην άμυνα, όσο και στα ριμπάουντ. Πλέον άρχισε να μετράει και εκείνος αντίστροφα για το πρώτο τζάμπολ των επίσημων αγώνων με τη διεξαγωγή του Super Cup (29-30/9) στη Ρόδο ενώ μεσολαβεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (23-24/9) το τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος» στο ΟΑΚΑ.

«Θα είμαστε έτοιμοι την κατάλληλη στιγμή»

Στο περιθώριο της λαμπερής τελετής για τα αποκαλυπτήρια της φανέλας επιλέγοντας γι' άλλη μια φορά στην καριέρα του το νούμερο «41», ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ μίλησε στο Gazzetta και είπε μεταξύ άλλων ότι στόχος του Παναθηναϊκού δεν είναι άλλος από την κατάκτηση όλων των τίτλων: «Είναι ένας αριθμός που υπάρχει στην οικογένεια. Όταν είχα την ευκαιρία να γίνω επαγγελματίας στα 17 μου στην Εστουδιάντες, έπαιζα πάντα με το 14. Όμως κάποιος πιο παλιός το είχε στην ομάδα και έτσι έπρεπε να αλλάξω στο 41 το οποίο είναι επίσης αγαπημένο μου νούμερο επειδή το είχε και ένας από τους αγαπημένους παίκτες, ο Ντιρκ Νοβίτσκι. Τόσο το 14 όσο και το 41» σχολίασε ο 27χρονος Ισπανός φόργουορντ για την επιλογή του στο νούμερο της ολοκαίνουργιας φανέλας του Παναθηναϊκού.

«Βρίσκομαι εδώ μια εβδομάδα, έχουμε δώσει δύο ματς και νιώθω ότι θα τα πάμε περίφημα. Πρέπει να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε, να συνεχίσουμε να παίζουμε μαζί, να μάθουμε ο ένας τον άλλον και δουλεύουμε σκληρά για να το καταφέρουμε. Θα είμαστε έτοιμοι όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή» συνέχισε ο Χουάντσο θέλοντας να εκφράσει την αισιοδοξία του για το μέλλον, ενώ δεν δίστασε να βάλει και ψηλά τον πήχη των προσδοκιών: «Οι προσδοκίες της ομάδας είναι να παλέψει για όλους τους τίτλους. Έχουμε υψηλές προσδοκίες, θα υπάρχει πίεση, αλλά θα λειτουργήσει και ως κίνητρο. Οπότε θα παλέψουμε για τα πάντα».

«Αγαπημένη μου μέρα η υποδοχή στο αεροδρόμιο»

Ο Ερνανγκόμεθ είχε την ευκαιρία να πάρει μια πρώτη «γεύση» από τον κόσμο του Παναθηναϊκού στις 3 Αυγούστου, όταν και «πάτησε» για πρώτη φορά το πόδι του στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» για μια... αρχική γνωριμία με το ΟΑΚΑ και το νέο του περιβάλλον. Σε ερώτηση για το αν νιώθει την αγάπη που εισπράττει από τον κόσμο του Παναθηναϊκού, ο οποίος τον «αγκάλιασε» από την 1η στιγμή, είπε χαρακτηριστικά: «Φυσικά! Από την πρώτη στιγμή που ήρθα είπα ότι θα είναι για πάντα η αγαπημένη μου μέρα. Ήρθαν στο αεροδρόμιο, βρέθηκαν στο τουρνουά της Ρόδου, ήταν μια φανταστική εμπειρία. Ανυπομονώ να τους δω στο γήπεδο και να δούμε τι μπορούμε να καταφέρουμε όλοι μαζί».

Φυσικά οι φίλοι των «πρασίνων» περιμένουν πολλά από εκείνον. Και εκείνος από τη πλευρά του είναι διατεθειμένος να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του προκειμένου να τους ικανοποιήσει με την παρουσία του μέσα στις τέσσερις γραμμές του παρκέ: «Θα κάνω τα πάντα! Θα δουλέψω πολύ σκληρά και θα δώσω το 100% του εαυτού μου ώστε να βοηθήσω την ομάδα να πάρει τις νίκες» ήταν η χαρακτηριστικά ατάκα του Χουάντσο στο Gazzetta, ο οποίος με τη σειρά του ετοιμάζεται να ηγηθεί της νέας προσπάθειας του Παναθηναϊκού.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.