Ολυμπιακός: Αποκαλυπτήρια κόντρα στην Ζάλγκιρις

Ολυμπιακός: Αποκαλυπτήρια κόντρα στην Ζάλγκιρις

Newsroom
Σίκμα
Ο «γεμάτος» Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Ζάλγκιρις Κάουνας στο πρώτο δυνατό και ουσιαστικό τεστ για το τουρνουά «Νεόφυτος Χανδριώτης» στην Κύπρο.

Είναι αλήθεια ότι ο Ολυμπιακός πέρασε από... σαράντα κύματα κατά τη διάρκεια της φετινής offseason.

Οι πολλές απουσίες λόγω των τραυματισμών και των απουσιών με τις εθνικές ομάδες δυσκόλεψαν πολύ το έργο του Γιώργου Μπαρτζώκα και των συνεργατών του στο πρώτο κομμάτι της προετοιμασίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα δεν έχει καταφέρει να δώσει φιλικό με «γεμάτο» ρόστερ ενώ και τα τρία που προηγήθηκαν είχαν διάρκεια τριών δεκαλέπτων.

Κάτι που σημαίνει ότι το τουρνουά «Νεόφυτος Χανδριώτης» το οποίο θα διεξαχθεί στο «Τάσσος Παπαδόπουλος» της Λευκωσίας θα αποτελέσει και μια... καλή πρόβα τζενεράλε ενόψει των επίσημων αγώνων και δη του Super Cup την επόμενη εβδομάδα (29-30/9) στη Ρόδο. Σε αντίθεση με τα προηγούμενα φιλικά, ο προπονητής του Ολυμπιακού αναμένεται να έχει όλους τους παίκτες στην διάθεσή του κόντρα στην Ζάλγκιρις Κάουνας, με μοναδικό... αστερίσκο τον Σακιέλ ΜακΚίσικ, η συμμετοχή του οποίου παραμένει αμφίβολη.

Οι Νίκολα Μιλουτίνοφ και Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος θα κάνουν ντεμπούτο μετά την επιστροφή τους στον Ολυμπιακό, κάτι που δώσει την ευκαιρία στον Μπαρτζώκα να δει πράγματα και να δοκιμάσει διάφορα σχήματα πριν από το πρώτο επίσημο ματς κόντρα στο Περιστέρι bwin (29/9, 17:00). Το τζάμπολ του αγώνα με την Ζάλγκιρις θα δοθεί στις 21:15 και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το Cosmote Sports 4. Νωρίτερα (19:00) θα παίξουν η Μακάμπι κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα.

Το πρόγραμμα του «Νεόφυτος Χανδριώτης»

Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου

  • 19:00 Μακάμπι - Ερυθρός Αστέρας (Cosmote Sport 4)
  • 21:15 Ολυμπιακός - Ζάλγκιρις Κάουνας (Cosmote Sport 4)

Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου

  • 16:45 Ερυθρός Αστέρας - Ζάλγκιρις Κάουνας (Cosmote Sport 4)
  • 19:00 Ολυμπιακός - Μακάμπι Τελ Αβίβ (Cosmote Sport 4)

«Η Κύπρος προσφέρει τις καλύτερες συνθήκες σε όλα τα επίπεδα»

Ο Φίλιπ Σούντουρλιτς, πρώην General Manager του Ερυθρού Αστέρα και μέλος της οργανωτικής επιτροπής στο πλευρό του προέδρου της διοργανώτριας ΕΘΑ Έγκωμης, Πανίκου Κωνσταντίνου, δήλωσε όσον αφορά το τουρνουά «Νεόφυτος Χανδριώτης»:

«Χαιρόμαστε πραγματικά και νιώθουμε τεράστια τιμή καθώς τέσσερις ομάδες από το κορυφαίο επίπεδο της EuroLeague, ο Ολυμπιακός, η Μακάμπι, ο Ερυθρός Αστέρας και η Ζάλγκιρις θα συμμετάσχουν στο τουρνουά, επιβεβαιώνοντας ότι το «Νεόφυτος Χανδριώτης» αναπτύσσεται. Το έχουν εμπεδώσει οι ομάδες που συμμετέχουν κάθε χρόνο. Η Κύπρος προσφέρει τις καλύτερες δυνατές συνθήκες σε όλα τα επίπεδα, είναι μια χώρα που αγαπάει το μπάσκετ και το έχει αγκαλιάσει. Περιμένουμε αγώνες υψηλού επιπέδου και όμορφη ατμόσφαιρα στις εξέδρες. Ελπίζω πως όλοι όσοι δουν τους αγώνες από το γήπεδο ή την τηλεόραση, να απολαύσουν το θέαμα! Απευθύνω κάλεσμα σε όλους όσοι αγαπούν το μπάσκετ στην Κύπρο, να έλθουν και να απολαύσουν αυτές τις τέσσερις σπουδαίες ομάδες».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.