Ολυμπιακός, Μπραζντέικις: Πόσο κόστισε στους «ερυθρολεύκους» ο Μπραζντέικις και η αιτία της απόφασης της Ζαλγκίρις

Μπραζντέικις
Το Gazzetta αναφέρει το ποσό του buy out που πλήρωσε ο Ολυμπιακός στην Ζαλγκίρις για την απόκτηση του Ίγκνας Μπραζντέικις καθώς επίσης και τους λόγους που είπαν οι Λιθουανοί το «ναι».

Ο Ίγκνας Μπραζντέικις είναι παίκτης του Ολυμπιακού εδώ και λίγες ώρες αφού η Ζαλγκίρις απάντησε θετικά στις διαπραγματεύσεις με τους Πειραιώτες σχετικά με το ποσό αποδέσμευσης. Οι «ερυθρόλευκοι» συμφώνησαν για εγγυημένο συμβόλαιο δύο ετών με τον 24άχρονο φόργουορντ αντί συνολικώn απολαβών ύψους κοντά στα 1.800.000 ευρώ. Παραμένει αναπάντητο αν το συμβόλαιο είναι διετές ή για 2+1 χρόνια.

Ο Ολυμπιακός κατέβαλλε στη λιθουανική ομάδα 500.000 ευρώ προκειμένου να πει το «ναι». Η αλήθεια είναι πως αποτελεί σπάνια απόφαση μία ομάδα να δίνει έναν από τους πιο βασικούς της παίκτες μόλις δύο εβδομάδες πριν ξεκινήσει τις υποχρεώσεις της. Εχει «χτίσει» την ομάδα μαζί του, έχει δουλέψει την ομάδα μαζί του και η αγορά προκειμένου να βρει τον αντικαταστάτη του είναι περιορισμένη.

Γιατί η Ζαλγκίρις έδωσε τον Μπραζντέικις;

Η λιθουανική ομάδα πήρε περίπου 500.000 ευρώ και γλίτωσε και τα 750.000 που είχε το συμβόλαιο του. Το ποσό του 1.250.000 δεν είναι μικρό, όμως αλλού κρύβεται το μυστικό.

Η σχέση του κόουτς Μακσβίτις και του αρχηγού Εντγκάρας Ουλανόβας με τον Μπραζντέικις δεν ήταν καθόλου καλή. Πέρυσι υπήρχαν στιγμές έντασης οι οποίες κορυφώθηκαν στους τελικούς του λιθουανικού πρωταθλήματος κόντρα στη Ρίτας.

Στο πρώτο παιχνίδι ο Μπραζντέικις δεν έπαιζε άμυνα και πήρε 11 προσπάθειες εκ των οποίων οι περισσότερες σε διάστημα 5-6 λεπτών. Αυτό εκνεύρισε τον Μακσβίτις, διαπληκτίστηκαν και στο επόμενο ματς έδωσε μόλις 11 λεπτά στο παρκέ στον Λιθουανό φόργουορντ με αποτέλεσμα αυτός να βγει και να δείξει δημοσίως τη δυσαρέσκειά του. Ο Ουλανόβας είναι αυστηρός αρχηγός και του έκανε έντονες παρατηρήσεις, ωστόσο ο νέος παίκτης του Ολυμπιακού δεν του έδωσε την παραμικρή σημασία κάτι που ενόχλησε περισσότερο. Στον τρίτο τελικό δεν ξεκίνησε καν βασικός.

Το καλοκαίρι η Ζαλγκίρις ψάχτηκε να τον αφήσει, αλλά δεν βρέθηκε κάποια ομάδα που να μπορούσε να καλύψει το συμβόλαιο των 750.000 ευρώ κι έτσι για να μη μείνει ελεύθερος στις 20 Ιουλίου, έκαναν χρήση του opt in αφού η συμφωνία τους ήταν για 1+1 χρόνια και όχι με κλειστό διετές συμβόλαιο.

Με την παρέμβαση της ομοσπονδίας έπαιξε στο Mundobasket

Η κόντρα με τον Μακσβίτις πάντως δεν ολοκληρώθηκε μαζί με την κατάκτηση του πρωταθλήματος από την Ζαλγκίρις. Η σχέση τους παρέμεινε άκρως επαγγελματική και τίποτα περισσότερο. Ο Μπραζντέικις μάλιστα πριν τις κλήσεις της εθνικής ομάδας είχε εκφράσει τη δυσαρέσκειά του και σκεφτόταν να μην αγωνιστεί στο Mundobasket λόγω της παρουσίας του συγκεκριμένου προπονητή.

Η λιθουανική ομοσπονδία με μία δυναμική παρέμβαση έλυσε το πρόβλημα, έπεισε και τις δύο πλευρές πως για το καλό του μπάσκετ της χώρας έπρεπε να συνεργαστούν και έτσι ο νέος περιφερειακός του Ολυμπιακού αγωνίστηκε κανονικά υπό τις οδηγίες του coach Μακσβίτις στα παιχνίδια στη Μανίλα των Φιλιππίνων.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.