Ζάλγκιρις - Ερυθρός Αστέρας 85-84: Έκλεισε με νίκη... θρίλερ στην Κύπρο

Δημήτρης Οικονόμου
Ο Ντος Σάντος έχασε την τελευταία ευκαιρία του Ερυθρού Αστέρα και η Ζάλγκιρις επικράτησε με 85-84 των Σέρβων στο πρώτο παιχνίδι της δεύτερης ημέρας του «Νεόφυτος Χανδριώτης».

Μετά την ήττα της από τον Ολυμπιακό το βράδυ της Παρασκευής, η Ζάλγκιρις έκλεισε τελικά με νίκη το διήμερο στην Κύπρο και το τουρνουά «Νεόφυτος Χανδριώτης», επικρατώντας με 85-84 του Ερυθρού Αστέρα.

Για τους Λιθουανούς που όπως και χθες, έτσι και σήμερα ο Μπραζντέικις δεν αγωνίστηκε και φυσικά ετοιμάζεται να φορέσει τη φανέλα του Ολυμπιακού, κορυφαίος ήταν ο Ουλάνοβας όσον αφορά το σκοράρισμα με 16 πόντους.

Μετά την πρώτη περίοδο και το 14-21 του Αστέρα, η Ζάλγκιρις είχε τον έλεγχο και το προβάδισμα, βρήκε πολλές λύσεις στο ποστ από τον Μπιρούτις, όμως οι Σέρβοι δεν παράτησαν την αναμέτρηση και επέστρεψαν από το 69-62 (30').

Μάλιστα μπήκαν με προβάδισμα τεσσάρων πόντων στο τελευταίο τρίλεπτο, με τον Χάνγκα να ευστοχεί ξανά από την περίμετρο και να διαμορφώνει το 78-82. Αλλά εκεί δύο βολές Λεκάβιτσιους και μία του Ουλάνοβας διαμόρφωσαν το 85-84 που ήταν και το τελικό σκορ, μιας και ο Ντος Σάντος έχασε το τελευταίο σουτ της νίκης. Πρώτος σκόρερ για τους ηττημένους ήταν ο Γκιεντράιτις με 19, ενώ ο Τόμπι προσέθεσε άλλους 18.

Τα δεκάλεπτα: 14-21, 41-37, 69-62, 85-84

@Photo credits: Twitter/ @bczalgiris

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.