Ολυμπιακός: Με πένθος στη φανέλα του απέναντι στον Παναθηναϊκό στη μνήμη του Γιάννη Ιωαννίδη

Ολυμπιακός: Με πένθος στη φανέλα του απέναντι στον Παναθηναϊκό στη μνήμη του Γιάννη Ιωαννίδη

Δημήτρης Οικονόμου
Κώστας Παπανικολάου
Η είδηση του θανάτου του Γιάννη Ιωαννίδη σε ηλικία 78 ετών έχει συγκλονίσει τον μπασκετικό κόσμο, με τον Ολυμπιακό να αγωνίζεται στην πρώτη αγωνιστική της EuroLeague (6/10) απέναντι στον Παναθηναϊκό με ένδειξη πένθους στη φανέλα του.

Ο Γιάννης Ιωαννίδης συνδέθηκε μεταξύ άλλων στην πλούσια καριέρα του και με τον Ολυμπιακό. Με τους «ερυθρολεύκους» κατέκτησε τέσσερα πρωταθλήματα και πήγε σε δύο Final Four, κάτι που φυσικά έφερε ως απότοκο το αίτημα του Ολυμπιακού να αγωνιστεί με πένθος στη φανέλα του στην πρώτη αγωνιστική της EuroLeague.

Συγκεκριμένα στην αναμέτρηση απέναντι στον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, ο Ολυμπιακός κατέθεσε αίτημα να έχει ένδειξη πένθους στη φανέλα του, που έγινε δεκτό από τη διοργανώτρια αρχή.

Οι «ερυθρόλευκοι» φυσικά αποχαιρέτησαν με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο έναν προπονητή που συνδέθηκε με σπουδαίες επιτυχίες του συλλόγου, γράφοντας μεταξύ άλλων ένα σύνθημα που δονούσε το ΣΕΦ από τους φίλους της ομάδας, όταν ο Ιωαννίδης βρισκόταν στον πάγκο της ομάδας.

«Ποτέ μην έρθει η στιγμή να αφήσεις το Λιμάνι, θα σε αγαπάμε μια ζωή Ιωαννίδη Γιάννη...»

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.