Μακάμπι-Παρτίζαν 96-81: Εμφατική πρεμιέρα για τον Λορέντζο Μπράουν και την... παρέα του

Η Μακάμπι έστησε το δικό της πάρτι στο Τελ Αβίβ με καλεσμένη την Παρτίζαν καθώς επικράτησε με 96-81 κάνοντας ιδανικό ποδαρικό στη φετινή σεζόν στην Euroleague.

Η Μακάμπι τα είχε όλα στο παιχνίδι της καθώς η άμυνά της ήταν υψηλού επιπέδου και η δε επιθετική λειτουργία της, πλην ενός πενταλέπτου, ήταν εξίσου υποδειγματική.

Από την άλλη πλευρά η Παρτίζαν δεν είχε τίποτε περισσότερο από τον φανταστικό Αλέκσα Αβράμοβιτς και τον φιλότιμο Σμάιλαγκιτς καθώς οι υπόλοιποι έπαιξαν σα να μην ήταν στο παρκέ.

Το ματς: Μακάμπι - Παρτίζαν

Το show του Λορέντζο Μπράουν στα πρώτα τέσσερα λεπτά (13-7) μάλλον έριξε επιπλέον βενζίνη στο ντεμπόζιτο της Μακάμπι η οποία ήταν καταιγιστική στην πρώτη περίοδο. Στο τέλος αυτής, ο Αμερικανός γκαρντ είχε 13 πόντους με 4/6 τρίποντα και οκτώ τελικές και η δε Παρτίζαν ζαλισμένη από τα χτυπήματα που είχε δεχθεί υπέπεσε και σε πέντε λάθη. Κι έτσι οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 27-16 (10’) προκαλώντας ντελίριο στις κατάμεστες κερκίδες της Nokia Arena.

Η διαφορά έφτασε έως το +14 (30-16) αλλά 120 δευτερόλεπτα μετά ο Όντεντ Κάτας αναγκάστηκε να πάρει τάιμ άουτ. Ο Αλέκσα Αβράμοβιτς τα έκανε όλα στο γήπεδο (32-27, 12:30) χαράζοντας δρόμο επιστροφής για την Παρτίζαν ξαφνικά όμως αυτός γέμισε… οδοφράγματα. Η Μακάμπι απάντησε με επιμέρους σκορ 13-1 (45-28, 15’). Το σκηνικό δεν άλλαξε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου παρά το κρεσέντο του Αβράμοβιτς (20π.). Ο Λορέντζο Μπράουν πρόλαβε εξάλλου να σκοράρει δύο περισσότερους (22π.) και το ημίχρονο έκλεισε με σκορ 55-43.

Στα πρώτα λεπτά του δεύτερου μέρους η Μακάμπι δεν είχε την ενέργεια που την χαρακτήρισε στο πρώτο αλλά και η Παρτίζαν δεν έκανε δα κάτι για να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση (61-47, 24’). Οι Σέρβοι βελτίωσαν αρκετά την άμυνά τους, αυτός τους οδήγησε στη μείωση της διαφοράς σε μονοψήφιο νούμερο αλλά δεν είχαν διάρκεια. Η Μακάμπι πήρε λύσεις από τον Ριβέρο και στα τελειώματα της περιόδου βελτίωσε την επιθετική συμπεριφορά της, ήταν στατική στη μεγαλύτερη διάρκεια κι έτσι με το τέλος αυτής απέκτησε αέρα 16 πόντων (74-58).

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς αναγκάστηκε να πάρει τάιμ άουτ 44 δευτερόλεπτα μετά της τελευταίας περιόδου καθώς για πολλοστή φορά είδε τους παίκτες της Μακάμπι να κλέβουν μπάλες στη γραμμή του κέντρου, εκνευρισμένος προφανώς από τη μαλθακότητα των δικών του (81-60, 31'). Μετά τους 20 πόντους του πρώτου ημιχρόνου, ο Αβράμοβιτς βρήκε τον επόμενο πόντο του 15 λεπτά αργότερα (!) κι εκεί που όλα είχαν κριθεί (84-64). Το μόνο που απέμενε εξάλλου να διευκρινιστεί ήταν η τελική διαφορά η οποία... κλείδωσε τελικώς στο +15.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Μια ματιά στη στατιστική είναι αρκετή. Πέραν του ότι η Μακάμπι είχε τον έλεγχο του αγώνα και διαφορά ασφαλείας, σούταρε καλύτερα, πάσαρε περισσότερο, έκανε λιγότερα λάθη, ήλεγξε στο απόλυτο και τη μάχη στη ρακέτα. Από πλευράς σκορ, το παιχνίδι πήρε τον δρόμο του στο επιμέρους 13-1 των γηπεδούχων στα μέσα της δεύτερης περιόδου.

O ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ: Ο Λορέντζο Μπράουν έκανε φανταστικό πρώτο ημίχρονο με 22 πόντους, έξι ασίστ και δύο κλεψίματα αλλά δεν έβαλε πόντο στο δεύτερο (... όχι βέβαια ότι χρειάστηκε) καθώς έδωσε την μπαγκέτα στον Ταμίρ Μπλατ ο οποίος έκανε καλό παιχνίδι.

ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Το ντεμπούτο του Καμίνσκι ήταν απογοητευτικό, του Γιάραματς ομοίως ενώ ο ΛεΝτέι δεν εμφανίστηκε στο γήπεδο για περισσότερα από δύο-τρία λεπτά κι ας έγραψε... κοντά στα 30 η στατιστική. Μην σας ξεγελούν επίσης οι πόντοι του Νάναλι καθώς τους έβαλε όταν όλα είχαν κριθεί.

ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΝΙΚΗ: Η φροντ λάιν της Μακάμπι έστησε το δικό της πάρτι. Σόρκιν, Νίμπο και Ριβέρο τελείωσαν το παιχνίδι με 39 πόντους και 14 ριμπάουντ καθώς με εξαίρεση τον φιλότιμο Σμάλαγκιτς οι λοιποί ψηλοί της Παρτίζαν ήταν σα να μην υπήρχαν στο παρκέ.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Είναι αρκετά. Η Μακάμπι έκανε καλάθια και τα 11 κλεψίματά της ενώ τελείωσε το παιχνίδι με 31 ασίστ και 12 λάθη.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ: Η Μακάμπι θα ταξιδέψει στο Μιλάνο για να αντιμετωπίσει την Αρμάνι ενώ η Παρτίζαν θα παραμείνει εκτός Βελιγραδίου λόγω της εκτός έδρας αναμέτρησης με τη Βιλερμπάν.

Τα δεκάλεπτα: 27-16, 55-43, 74-58, 96-81.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.