Βιλντόζα στο Gazzetta :«Στον Παναθηναϊκό χτίζεται κάτι μεγάλο και είπα 'πρέπει να πας'»

Βιλντόζα στο Gazzetta :«Στον Παναθηναϊκό χτίζεται κάτι μεγάλο και είπα 'πρέπει να πας'»

Γιώργος Κούβαρης
Βιλντόζα
Ο Λούκα Βιλντόζα μιλώντας στο Gazzetta δεν κρύφτηκε πίσω από το δάχτυλό του όσον αφορά τους στόχους της ομάδας, εκθείασε τον Εργκίν Αταμάν ενώ υπογράμμισε ότι τα ντέρμπι Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού είναι τα ματς που ονειρεύονται να παίξουν όλοι οι παίκτες.

Το «φλερτ» του Παναθηναϊκού με τον Λούκα Βιλντόζα είχε ξεκινήσει εδώ και πολύ καιρό. Σχεδόν από τα μέσα της περασμένης αγωνιστικής σεζόν. Και λίγο μετά την έναρξη της μεταγραφικής offseason απλά επισημοποιήθηκε η σπουδαία κίνηση των «πρασίνων» να εντάξουν στο δυναμικό τους έναν από τους καλύτερος combo guards της Euroleague.

Άλλωστε οι αριθμοί είχαν «μιλήσει» από μόνοι τους κατά τη διάρκεια της περσινής σεζόν στον Ερυθρό Αστέρα. Στα 29 ματς της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης που αγωνίστηκε, είχε κατά μέσο όρο 12.6 πόντους, 3.9 ασίστ, 2.5 ριμπάουντ ενώ σούταρε με 36% στα τρίποντα και 49% στα δίποντα. Ήταν από τους κύριους εκφραστές στο μεγάλο comeback των Σέρβων, ασχέτως εάν στο τέλος δεν μπόρεσαν να διεκδικήσουν την είσοδο στα play-offs.

Ο Παναθηναϊκός είχε προνοήσει. Και είχε φροντίσει να κάνει όλες τις απαραίτητες κινήσεις ώστε να ανοίξει ο δρόμος για τη μετακόμιση του Αργεντινού γκαρντ στο ΟΑΚΑ για τα επόμενα τρία χρόνια. Ο Λούκα Βιλντόζα μίλησε στο Gazzetta για την απόφασή του να πει το «ναι» στους «πράσινους» ενώ δεν έκρυψε και την ανυπομονησία του για το πρώτο μεγάλο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό μπροστά στους φιλάθλους του Παναθηναϊκού και σ' ένα κατάμεστο γήπεδο.

«Όλοι ονειρεύονται να παίζουν στα ντέρμπι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός»

«Είναι ωραίο να παίρνεις μέρος σε αυτά τα ντέρμπι. Όλοι οι παίκτες θέλουν και τους αρέσει να αγωνίζονται σε αυτά τα ματς. Είτε παίζεις εντός έδρας και έχεις τους φιλάθλους μαζί σου, είτε παίζεις εκτός έδρας και τους έχεις εναντίον σου. Εμείς το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να παίξουμε μπάσκετ. Άλλωστε μέσα στο παρκέ είναι πέντε εναντίον πέντε. Οι φίλαθλοι μπορεί να κάνουν τη δική τους δουλειά, αλλά μέσα στις τέσσερις γραμμές του παρκέ είναι μόνο οι παίκτες. Και ο καλύτερος θα κερδίζει... » ήταν τα λόγια του Βιλντόζα, ο οποίος περιμένει πώς και πώς να «συστηθεί» στο κοινό του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό (6/10, 21:15) για την πρεμιέρα της Euroleague.

«Είχα στεναχωρηθεί που δεν έπαιξα μπροστά στον κόσμο μας κατά τη διάρκεια του τουρνουά Παύλος Γιαννακόπουλος αλλά στο πρώτο παιχνίδι ματς για την Euroleague απέναντι στον Ολυμπιακό θα δώσω το 100% για να τους δείξω τι αξίζω...» συνέχισε ο 28χρονος γκαρντ, ο οποίος αναφέρθηκε και στους λόγους που τον οδήγησαν να πει το «ναι» στον Παναθηναϊκό:

«Μόλις είδα ότι ανέλαβε την ομάδα ο κόουτς Αταμάν, είδα τους παίκτες που υπέγραφαν και ήθελαν να υπογράψουν, αμέσως κατάλαβα το μεγαλεπήβολο σχέδιο που υπάρχει στην ομάδα και δεν το σκέφτηκα καθόλου. Είδα ότι έχτιζαν κάτι μεγάλο και σημαντικό στον Παναθηναϊκό. Και ήθελα και εγώ από τη πλευρά μου να γίνω κομμάτι του νέου ξεκινήματος στην ομάδα»,.

«Ο Αταμάν μεταδίδει και στους παίκτες αυτή τη σιγουριά»

Για τον φετινό Παναθηναϊκό και τον πήχη των προσδοκιών που έχει ανέβει αρκετά ψηλά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, ο Βιλντόζα είπε: «Πιστεύω ότι έχουμε πολύ καλή ομάδα. Διαθέτουμε εξαιρετικά ονόματα στο ρόστερ, προπονητικό τιμ που έχει πραγματοποιήσει σπουδαία πράγματα στο παρελθόν ωστόσο χρειαζόμαστε ακόμα χρόνο προκειμένου να χτίσουμε την μεταξύ μας χημεία. Μέσα από τις προπονήσεις και μέσα από τη δουλειά θα καταφέρουμε να τη βρούμε».

Ενώ σε ερώτηση για το αν ο Εργκίν Αταμάν μεταδίδει αυτή τη σιγουριά και στην καθημερινότητα των προπονήσεων, ανέφερε: «Έχουμε το υλικό και την ομάδα προκειμένου να τα καταφέρουμε. Ο κόουτς Αταμάν το λέει και το πιστεύει. Και το πιστεύουμε και εμείς. Όμως θα κοιτάμε βήμα-βήμα τις κινήσεις ώστε να φτάσουμε στο σημείο να πετύχουμε τον στόχο μας».

Ο ίδιος δεν περιορίζει τον εαυτό του σε έναν συγκεκριμένο ρόλο. Είναι έτοιμος να κάνει το οτιδήποτε προκειμένου να φτάσει η ομάδα στους στόχους της: «Το μόνο που θέλω είναι να βοηθήσω όσο γίνεται από την πλευρά μου προκειμένου να βοηθήσω την ομάδα να κερδίζει. Οτιδήποτε και αν μου ζητηθεί θα το κάνω. Να σκοράρω, να παίξω άμυνα, να πασάρω. Πραγματικά. Οτιδήποτε. Αρκεί να νικάμε» είπε χαρακτηριστικά και ξεκαθάρισε:

«Θέλω να είμαι υγιής φέτος. Είχα κάποια προβλήματα στο παρελθόν αλλά τα αφήνω πίσω και κοιτάζω μόνο μπροστά. Θέλω κάθε μέρα να βελτιώνομαι και όπως είπα να βοηθάω και εγώ από τη πλευρά μου την ομάδα να πετύχει τους στόχους της. Πραγματικά έχουμε υψηλούς στόχους ωστόσο υπάρχει δρόμος μπροστά μας και πολλή δουλειά.»

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.