Βαλένθια - Μονακό 70-65: Ο Τζόουνς... πυροβόλησε την πρώτη «έκπληξη» της EuroLeague

Δημήτρης Οικονόμου
Με τους Κρις Τζόουνς και Σέμι Οτζελέγιε να κάνουν σπουδαίο ματς, η Βαλένθια επικράτησε 70-65 της Μονακό στην πρώτη μεγάλη έκπληξη της φετινής EuroLeague.

Μπορεί πολλοί να περίμεναν εύκολη επικράτηση από τη Μονακό, αλλά αυτή δεν ήρθε στη Βαλένθια. Αντ' αυτού μάλιστα οι Ισπανοί βγήκαν θριαμβευτές με 70-65.

Οι δύο ομάδες προχώρησαν σφιχταγκαλιασμένες με τους Βαλενθιάνους να βρίσκουν αρκετές λύσεις από το σούπερ επιθετικό παιχνίδι του Οτζελέγιε, που βγήκε μπροστά να βοηθήσει τον Κρις Τζόουνς.

Το... σφιχταγκάλιασμα αυτό συνεχίστηκε από το πρώτο στο δεύτερο ημίχρονο. Η Μονακό παρότι πήρε σκορ από τον Μάικ Τζέιμς δε βρήκε κανέναν να τον βοηθήσει σημαντικά. Ο Αμερικανός ισοφάρισε στους 55 πόντους (33') αλλά εκεί ήρθε η άμεση απάντηση του Κρις Τζόουνς με τρίποντο, σε ένα παιχνίδι που πήγε σε πολύ χαμηλό σκορ.

Και πάλι ήταν ο Μάικ Τζέιμς ο άνθρωπος που θα άλλαζε τη ροή της αναμέτρησης. Ένα τρίποντό του έγραψε το 61-63, αλλά στο τελευταίο δίλεπτο η αναμέτρηση έμεινε ισορροπημένη. Στο ίδιο σκηνικό, ο Κρις Τζόουνς ευστόχησε στο τρίποντο που έφερε τη Βαλένθια στο +3 (66-63) ένα λεπτό πριν το φινάλε.

Το δίδυμο της Βαλένθια θα έκρινε τελικά τη νίκη. Οι παίκτες του Μουμπρού με εκπληκτική δουλειά στην άμυνα, βρήκαν σκορ και με τον Οτζελέγιε και «καθάρισαν» στο φινάλε, αφού ο Τζέιμς δεν μπορούσε μόνος του να πάρει το ματς. Ο Οκόμπο έκανε λάθος, ο Ντιάλο αντιαθλητικό και η σεμνή τελετή έλαβε τέλος.

Τα δεκάλεπτα: 17-20, 39-38, 53-51, 70-65

O ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ: Ο Σέμι Οτζελέγιε με 19 πόντους, 7 ριμπάουντ, 2 μπλοκ και τρομερή δουλειά σε άμυνα και επίθεση.

ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Στο μηδέν ο Ντόντα Χολ με 0/2 σουτ και 2 ριμπάουντ σε 10 λεπτά.

ΠΗΓΕ... ΣΤΡΑΦΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ: Χωρίς τους Λόιντ και Κέμπα Γουόκερ, ο Μάικ Τζέιμς σκόραρε 21 πόντους με 7 ριμπάουντ και ισάριθμες ασίστ, για 3 κλεψίματα και 0 λάθη.

ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΣΤΗ ΝΙΚΗ: Ο Κρις Τζόουνς με τα μεγάλα σουτ και τους 14 πόντους έχοντας 3/4 τρίποντα.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Οι 14 ασίστ για 20 λάθη της Βαλένθια και τα 11/26 τρίποντα.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ: Η Βαλένθια αντιμετωπίζει την Ομπραδόιρο (8/10 - 18:00) ενώ η Μονακό πηγαίνει στην έδρα της Σολέ (8/10 - 17:30).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.