Εφές-Ρεάλ 80-103: Την «κατάπιε» μέσα στο σπίτι της

Η Ρεάλ Μαδρίτης πρόσφερε μια φανταστική παράσταση στην Κωνσταντινούπολη και διέλυσε (80-103) την Αναντολού Εφές έχοντας μαέστρο τον Φακούντο Καμπάτσο και σε καταπληκτική βραδιά τον Γιαμπουσέλι.

Ποιο ντέρμπι; Η Ρεάλ Μαδρίτης έκανε... παρέλαση στην Κωνσταντινούπολη έχοντας εκθαμβωτική ομορφιά στο παιχνίδι της. Γιαμπουσέλι και Καμπάτσο ήταν οι αδιαφιλονίκητοι ηγέτες της ισπανικής ομάδας η οποία προηγήθηκε με διαφορά 17 πόντων στο πρώτο δεκάλεπτο κι όταν ένιωσε την αντίδραση της Εφές φρόντισε να αποδείξει την ανωτερότητά της. Μοναδικό ψεγάδι στην απόδοση των Ισπανών ήταν τα τελευταία 150 δευτερόλεπτα της 1ης περιόδου όταν απώλεσαν διαφορά 17 πόντων. Στο υπόλοιπο διάστημα είχαν 22 ασίστ και μόλις τρία λάθη και σούταραν με εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας.

Ο αγώνας

Η… τρέλα δεν πήγε στα βουνά αλλά στην Κωνσταντινούπολη καθώς μόνο έτσι μπορεί να ερμηνευτεί αυτό που έγινε στο πρώτο δεκάλεπτο. Το show του Γιαμπουσέλι (11π.) σε συνδυασμό με το καταπληκτικό παιχνίδι της Ρεάλ Μαδρίτης και την ολοκληρωτική κατάρρευση της Εφές έστειλαν τη διαφορά έως και στο +17 (9-26). Στα – λιγότερα από… - δυόμισι λεπτά που απέμεναν για την ολοκλήρωση της περιόδου, συνέβη κάτι απίστευτο καθώς η Ρεάλ Μαδρίτης υπέπεσε σε πέντε διαδοχικά λάθη, ο δε Ροντρίγκ Μπομπουά ύψωσε το… λάβαρο της επανάστασης και σε 150 δευτερόλεπτα οι γηπεδούχοι έκαναν 15-0 σερί (24-26, 10').

Ο ενθουσιασμός των γηπεδούχων δεν κράτησε πολύ καθώς ο Φακούντο Καμπάτσο ενίσχυσε τα επίπεδα επίδρασής του στο παιχνίδι της Ρεάλ με δημιουργία και εκτέλεση, κάπου εκεί μπήκε στο παιχνίδι και ο Μάριο Χεζόνια κι έτσι οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να χτίζουν διαφορά (32-39, 14’) φτάνοντας και στο +13 (38-51). Στο τέλος του ημιχρόνου (41-55) ο Γιαμπουσέλι είχε 18 πόντους (7/7 βολές) κι ένα χαμένο σουτ, ο δε Καμπάτσο με 11 πόντους και 6 τελικές πάσες ήταν ιδανικός μαέστρος.

Η Ρεάλ δεν άλλαξε πρωταγωνιστές καθώς Γιαμπουσέλι και Καμπάτσο ενίσχυσαν το εκπληκτικό παιχνίδι τους (48-71, 25’) και μάλιστα σ’ ένα διάστημα κατά το οποίο ο Τσους Ματέο προσπάθησε (επιτυχημένα) να εντάξει τον Ταβάρες στην επιθετική λειτουργία της ομάδας του νιώθοντας ασφάλεια για την κυριαρχία της ομάδας! Ο θηριώδης σέντερ πήρε πολλές μπάλες, κέρδισε ακόμη περισσότερα φάουλ και γενικώς ήταν ενεργός αλλά ακόμη πιο δραστήριος ήταν ο Φαμπιάν Κοζέρ ο οποίος έδωσε το μακρινό σουτ. Η κατάσταση δεν ξέφυγε ολοκληρωτικά για την Εφές χάρη στη φιλότιμη προσπάθεια των Μπουμπουά, Τόμπσον οι οποίοι στο τέλος της περιόδου (60-80) είχαν από 17 πόντους.

Η διαφορά επανήλθε στο +23 (60-83) στα πρώτα δευτερόλεπτα της τελευταίας περιόδου. Ακολούθησαν σημάδια έντονης χαλάρωσης των φιλοξενούμενων (69-85, 34'), γεγονός το οποίο ανάγκασε τον Τσους Ματέο να επαναφέρει τους πρωταγωνιστές του στο παρκέ. Κι έτσι οι ισορροπίες επανήλθαν (78-98, 38').

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Σε εξέλιξη αγώνα, στο δεύτερο δεκάλεπτο όταν η Ρεάλ... έπνιξε την επανάσταση της Εφές και επανέφερε τη διαφορά σε διψήφιο νούμερο. Συνολικά, οι δύο ομάδες ουδεμία σχέση είχαν καθώς οι Μαδριλένοι είχαν έναν καταπληκτικό μαέστρο (Καμπάτσο), έναν ηγέτη (Γιαμπουσέλι) κι έναν εκτελεστή (Κοζέρ) αποδίδοντας μπάσκετ υψηλού επιπέδου.

Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ: Ο Γιαμπουσέλι έκανε τρομερό παιχνίδι και στις δύο πλευρές του παρκέ με 22 πόντους (μόλις ένα χαμένο σουτ), επτά ριμπάουντ, τέσσερις ασίστ, δύο κλεψίματα και 38 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης.

ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τα δύο μεγαλύτερα συμβόλαια της Εφές - Λάρκιν και Κλάιμπερν - ήταν απλοί θεατές στο παρκέ καθώς η Ρεάλ έκανε ό,τι ήθελε στο γήπεδο. Ο δε Κλάιμπερν δεν χρησιμοποιήθηκε στο δεύτερο ημίχρονο!

ΠΗΓΕ… ΣΤΡΑΦΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥΣ: Μπομπουά και Τόμπσον έκαναν τίμια προσπάθεια αλλά ήταν απελπιστικά μόνοι τους για την Εφές.

ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΝΙΚΗ: Ο Φακούντο Καμπάτσο πήρε την μπαγκέτα στα χέρια και οργάνωση μαεστρικά τη Ρεάλ έχοντας μάλιστα έντονη συμμετοχή στην εκτέλεση. Ο Φαμπιάν Κοζέρ έβαλε όλα τα μακρινά σουτ

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Παραμερίζοντας τα τελευταία 150 δευτερόλεπτα της 1ης περιόδου, στο υπόλοιπο διάστημα του αγώνα η Ρεάλ είχε 22 ασίστ και τρία λάθη! Κι αυτή η απίστευτη αναλογία συνδυάστηκε με τα τρομερά ποσοστό ευστοχίας σε τρίποντα (41.4%), δίποντα (61.8%).

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ: Η Εφές μάλλον θα πάρει μια ανάσα υποδεχόμενη τη Βιλερμπάν, ενώ η Ζάλγκιρις Κάουνας μάλλον είναι άτυχη που θα αντιμετωπίσει τη Ρεάλ (στη Μαδρίτη) αυτή την περίοδο.

Τα δεκάλεπτα: 24-26, 41-55, 60-80, 80-103

Efes - Real stats

Efes - Real stats

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.