Βιλερμπάν - Παρτίζαν 62-88: Περίπατος πέντε λεπτών (vid)

Η Παρτίζαν (1-1) πέρασε με εμφατικό τρόπο από την έδρα της Βιλερμπάν (0-2), επικράτησε με σκορ 88-62 με πρωταγωνιστές τους Ζακ ΛεΝτέι, Τζέιμς Νάναλι και την άμυνα!

Η Παρτίζαν ήταν σαρωτική στη Γαλλία, διέλυσε τη Βιλερμπάν με διαφορά (88-62) και πήρε την πρώτη φετινή νίκη στη EuroLeague. Η παράσταση των Σέρβων δεν ήταν ακριβώς μοναδική, αλλά ήταν σίγουρα παράδοξη.

Τα στατιστικά τους δεν.. δικαιολογούν τη διαφορά, αλλά η άμυνά τους το κάνει 100%. Με εξαίρεση τον Φρανκ Τζάκσον, η άμυνα των Σέρβων... κατάπιε τους υπόλοιπους παίκτες, οι οποίοι μέτρησαν 1/16 τρίποντα!

Βιλερμπάν - Παρτίζαν: Το ματς

Η Παρτίζαν χρειάστηκε μερικά λεπτά, προτού πατήσει το... γκάζι και αφήσει τη Βιλερμπάν αρκετά πίσω. Στο ξεκίνημα του αγώνα και εξαιτίας των λαθών που έκαναν οι Σέρβοι (6 στο πρώτο ημίχρονο) επέτρεψαν στην αντίπαλό τους να είναι κοντά στο σκορ.

Όλα αυτά μέχρι το 10-11. Σε εκείνο το σημείο η Παρτίζαν έκανε αρχικά σερί 6-0 και μετά επί μέρους 3-11 και αποσπάστηκε με διαφορά 9 πόντων (22-13). Όσο περνούσε η ώρα και μέχρι το φινάλε της 2ης περιόδου, η διαφορά ανέβαινε και όλα αυτά με τον Κέβιν Πάντερ να είναι εκτός αγώνα και την ομάδα του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς να έχει 2/11 τρίποντα (αλλά και 14/18 δίποντα).

Σε μία φάση, προκειμένου να προστατεύσει την μπάλα, γλίστρησε και φάνηκε να χτυπάει στο γόνατο. Αποχώρησε και δεν επέστρεψε για το πρώτο ημίχρονο.

Ο... συναγερμός έληξε σχεδόν άμεσα, ο Πάντερ επέστρεψε και η Παρτίζαν δεν σταμάτησε ούτε για ένα λεπτό. Στην 3η περίοδο το επί μέρους 24-9 στα πρώτα επτά λεπτά μπορεί να εξηγήσει τα πάντα, με τη διαφορά να ανεβαίνει στους 30 πόντους (68-38).

Και ενώ η Βιλερμπάν έχασε τον Φρανκ Τζάκσον, ο οποίος αποβλήθηκε. Αλλά αυτό έμοιαζε ως το μικρότερο πρόβλημα του Τι Τζέι Πάρκερ. Η μεγάλη διαφορά δεν εμπόδισε αρκετές φορές τον Ομπράντοβιτς να γίνει έξαλλος με αποφάσεις των παικτών του!

Το απίθανο με την Παρτίζαν είναι πως πήρε ένα ματς με μεγάλη διαφορά, έχοντας μόλις 2/13 τρίποντα (μέχρι τα μέσα της 4ης), δεν κυριάρχησε στα ριμπάουντ, ούτε φυσικά είχε απίστευτη δημιουργία.

Το σκηνικό δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε, με τους φίλους της Βιλερμπάν να αποχωρούν από το γήπεδο στο όριο της... crunch time (2 λεπτά) που μόνο τέτοια δεν ήταν.

Τα δεκάλεπτα: 13-17, 29-43, 48-72, 62-88

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Στην αρχή, στο πρώτο δεκάλεπτο, όταν η Παρτίζαν αποσπάστηκε με 17-10 και στη συνέχεια με 22-13.

O ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ: Ο Τζέιμς Νάναλι, με 17 πόντους (4/5 διπ., 2/4 τριπ., 3/3 βολές), 5 ριμπάουντ, 6 ασίστ.

ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ο Ζοφρί Λοβέρν έμεινε στα... ρηχά (0 πόντοι, 4 ριμπάουντ).

ΠΗΓΕ... ΣΤΡΑΦΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ: Ο Φρανκ Τζάκσον προτού αποβληθεί, είχε 16 ποντους, 3 ριμπάουντ σε 21:35.

ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΝΙΚΗ: Ο Ζακ ΛεΝτέι θα μπορούσε να είναι και ο MVP, είχε 13 πόντους, 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Τα 4/18 τρίποντα της Παρτίζαν σε ένα ματς που επικράτησε με απίστευτη άνεση.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ: Η Βιλερμπάν αντιμετωπίζει στις 15/10 (19:30) εκτός έδρας τη Ναντέρ, ενώ η Παρτίζαν υποδέχεται την Τσιμπόνα (14/10, 22:00).

Asvel - Partizan stats

Asvel - Partizan stats

@Photo credits: KK Partizan twitter

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.