Γουίλι Ερνανγκόμεθ στο Gazzetta: «Βλέπω Παναθηναϊκό για τον Χουάντσο, περιμένω να παίξουμε αντίπαλοι στη Βαρκελώνη» (vid)

Δημήτρης Οικονόμου
Γουίλι Ερνανγκόμεθ
Λίγο μετά τη νίκη της Μπαρτσελόνα επί του Ολυμπιακού, ο Γουίλι Ερνανγκόμεθ μίλησε στο Gazzetta για τα όσα του είπε ο Χουάντσο, ενώ αποκάλυψε ότι παρακολουθεί τα παιχνίδια του Παναθηναϊκού για εκείνον.

Ερχόμενος στο δεύτερο rotation, ο Γουίλι Ερνανγκόμεθ κλήθηκε να τα βάλει με τον Μουστάφα Φαλ, το βράδυ της Παρασκευής στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Ακόμα και για τα κυβικά του Ισπανού σέντερ, κάτι τέτοιο δεν ήταν εύκολο.

Στον ερχομό του για την EuroLeague, ο Ερνανγκόμεθ μπορεί να… τρομάζει με το παρουσιαστικό του, αλλά χρειάζεται λίγο χρόνο για να καθιερώσει σε σταθερό βαθμό τις μεγάλες του εμφανίσεις, όπως αυτήν με την Εφές στην 1η αγωνιστική.

Και μπορεί η στατιστική του να έγραψε ένα μηδενικό όσον αφορά τους πόντους, όμως η συνεισφορά του στο ριμπάουντ με τα 7 που κατέβασε, ήταν εκεί. Η Μπαρτσελόνα με το βάθος της μπορεί να ζήσει, ακόμα και όταν ο καλύτερος ψηλός της δε σκοράρει, μιας και το βάθος στην καρδιά της ρακέτας είναι τέτοιο που γεννά διαρκώς πρωταγωνιστές.

@gazzetta.gr Ο Γουίλι Χερνανγκόμεθ μετά το Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα 68-77 #gazzettagr #foryou #hernangomez #fyp #willy #euroleague ♬ πρωτότυπος ήχος - gazzetta.gr

«Ήταν πολύ δύσκολο παιχνίδι για εμάς, πάντα είναι δύσκολο στην έδρα του Ολυμπιακού. Η ομάδα τα έδωσε όλα, παίξαμε για 40 λεπτά. Είμαι πολύ περήφανος για την ομάδα, ήταν μια μεγάλη νίκη για εμάς» αναφέρει ο Γουίλι Ερνανγκόμεθ, που μίλησε στο Gazzetta αμέσως μετά το φινάλε της αναμέτρησης, που έβγαλε την Μπαρτσελόνα νικήτρια στη… μάχη μέχρις εσχάτων στο ΣΕΦ.

 

«Ο Χουάντσο μου είπε ότι θα είναι δύσκολο το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό»

Ο Ισπανός έκανε το υπερατλαντικό ταξίδι το 2016 για τους Νικς και μετά την περιπλάνηση σε Χόρνετς και Πέλικανς, αποφάσισε στον επαναπατρισμό. Η Βαρκελώνη τον αγκάλιασε, παρότι γέννημα θρέμμα της Ρεάλ και εκείνος αναγνωρίζει πως η ατμόσφαιρα της Ευρώπης του έλειψε όλο αυτό το διάστημα στο οποίο έμεινε μακριά από τη Γηραιά Ήπειρο.

«Ναι, προφανώς ο Ολυμπιακός έχει μία από τις πιο δυνατές έδρες και φιλάθλους στην EuroLeague. Ήταν πολύ δύσκολο να έρθουμε εδώ και να προσπαθήσουμε να τους κερδίσουμε, αλλά κάναμε τη δουλειά μας απόψε και είμαστε πολύ χαρούμενοι».

Φυσικά ο Γουίλι δε γύρισε μόνος του. Μαζί με εκείνον, την επιστροφή στην EuroLeague έκανε και ο αδερφός του, Χουάντσο, που φόρεσε τα «πράσινα» του Παναθηναϊκού. Μάλιστα ο Αμπρίνες σχολίασε χαριτολογώντας στο Gazzetta πριν την… κόντρα με τον Ολυμπιακό, πως τον «έβριζαν» στα αποδυτήρια επειδή δεν επέλεξε την Μπαρτσελόνα.

Ίσως έτσι θα διευκόλυνε και τη ζωή του αδερφού του, ο οποίος αναγκάζεται να παρακολουθεί την ελληνική λίγκα και τα παιχνίδια του Παναθηναϊκού για χάρη του, χωρίς όμως να νιώθει ότι πήρε… εκδίκηση για εκείνον, που ηττήθηκε μερικά βράδια πριν από τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ.

«Βλέπω τα παιχνίδια του Παναθηναϊκού για τον αδερφό μου. Παίζουν αρκετά παιχνίδια με τον Ολυμπιακό, στο Super Cup και τη λίγκα. Αλλά αυτό το έργο απαιτεί ταπεινότητα και προσπαθούμε να παλέψουμε για κάτι μεγάλο αυτήν τη χρονιά στη EuroLeague, πρέπει να κερδίζουμε σχεδόν κάθε παιχνίδι».

Το ραντεβού των Ερνανγκόμεθ όμως έρχεται σύντομα. Και ο Γουίλι δείχνει μάλιστα πολύ ανυπόμονος, με τον Παναθηναϊκό να αριβάρει στη Βαρκελώνη την 3η του Νοέμβρη και την ενδοοικογενειακή «μονομαχία» να φουντώνει.

«Μου είπε ότι θα είναι πολύ δύσκολο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό και φυσικά ήταν ένα πραγματικά πολύ δύσκολο παιχνίδι, ειδικά για μένα, αλλά περιμένω να παίξω εναντίον του σε δύο εβδομάδες, στη Βαρκελώνη».

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.