Αβράμοβιτς στο Gazzetta: «Ο Μιλουτίνοφ είναι ο καλύτερος σέντερ στην Ευρώπη»

Αβράμοβιτς στο Gazzetta: «Ο Μιλουτίνοφ είναι ο καλύτερος σέντερ στην Ευρώπη»
Η Παρτίζαν δοκιμάζεται στο ΣΕΦ κόντρα στον Ολυμπιακό (19/10, 21:15) και ο Άλεκσα Αβράμοβιτς μίλησε στο Gazzetta για την πιο viral στιγμή της καριέρας του, εξηγώντας παράλληλα πως ο Νίκολα Μιλουτίνοφ είναι ο καλύτερος ψηλός στο ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ο Άλεκσα Αβράμοβιτς λογίζεται ως βασικό κομμάτι στο rotation της Παρτίζαν, κουβαλώντας παράλληλα τον τίτλο του δευτεραθλητή κόσμου με την Εθνική Σερβίας και εκείνο το... timeout στον προ τριετίας αγώνα με την Ανδόρα για το EuroCup.

Τότε που ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς είχε έντονα παράπονα από τους παίκτες του και φρόντισε αυτό να γίνει κατανοητό σε όλο τον πάγκο. Αποδέκτης των κραυγών του ήταν ο Αβράμοβιτς και εκείνο το... Άλεκσααααα θα τον ακολουθεί στο υπόλοιπο της καριέρας του. Το γνωρίζει κι εκείνος. Όπως αναγνωρίζει τη συμβολή του Ζοτς στην εξέλιξή του ως παίκτη τα τελευταία χρόνια. Ο Σέρβος πόιντ γκαρντ μίλησε στο Gazzetta λίγες ώρες πριν από το αποψινό τζάμπολ στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, κάνοντας ειδική αναφορά στον Νίκολα Μιλουτίνοφ και εξηγώντας πως ο συμπαίκτης του στην Εθνική είναι ο κορυφαίος ψηλός στην Ευρώπη.

Τουλάχιστον μπορούμε να συμφωνήσουμε ότι είσαι στην καλύτερη φάση της καριέρας σου, σωστά; Με ό,τι πέτυχες τους τελευταίους μήνες με την Παρτίζαν και την Εθνική Σερβίας.
«Ναι, είναι αλήθεια. Αισθάνομαι πραγματικά καλά. Και αυτό είναι ένα ειλικρινές συναίσθημα... Ό,τι πετύχαμε με τη Σερβία στο Παγκόσμιο Κύπελλο ήταν σπουδαίο. Νιώθω τεράστια περηφάνια για όσα έζησα. Όχι μόνο εγώ αλλά όλα τα παιδιά. Έχουμε πετύχει πολλά όμορφα πράγματα μαζί, κερδίσαμε το ασημένιο μετάλλιο και είναι κάτι που θα κουβαλάμε σε όλη τη ζωή μας! Τώρα σε ό,τι αφορά την Παρτίζαν, οι στόχοι είναι ίδιοι με πέρσι. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το κάτι παραπάνω όμως ξέρουμε ότι η σεζόν είναι μεγάλη. Πρέπει να αρχίσουμε να παίζουμε καλύτερα στην άμυνα και στην επίθεση, ξέρουμε ότι έχουμε ταλέντο στν επίθεση. Το ίδιο και στην άμυνα. Πρέπει να κάνουμε βήματα μπροστά».

Πώς είναι, λοιπόν, να πανηγυρίζεις στο μπαλκόνι με τον Νόβακ Τζόκοβιτς;
«Ουφ... Φανταστικό! Ο Νόλε είναι ένας από τους καλύτερους αθλητές όλων των εποχών. Κάποια στιγμή στους πανηγυρισμούς έβαλε τα κλάματα. Ήταν τρελό! Είναι πρότυπο για πολλούς ανθρώπους όμως παραμένει ταπεινός. Δεν είναι αλαζόνας. Πάντα μου προκαλεί τεράστια έκπληξη το πώς συμπεριφέρεται. Ένας... κανονικός τύπος, ένας απλός άνθρωπος που έκανε πραγματικότητα τα όνειρά του και κέρδισε ό,τι μπορούσε να κερδίσει! Του λείπει μόνο το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Πιστεύω θα το κερδίσει στο Παρίσι. Θα είναι το αποκορύφωμα της καριέρας του όμως πιστεύω ότι θα συνεχίσει για πολλά χρόνια ακόμα».

Πόσο καιρό σου πήρε να ξεπεράσεις τον αποκλεισμό από τη Ρεάλ; Τότε που η Παρτίζαν βρέθηκε μια νίκη μακριά από την πρόκριση στο Final Four.
«Πολλά πράγματα έγιναν εκείνη τη στιγμή. Και σίγουρα δεν είχαν να κάνουν μόνο με το μπάσκετ. Ζήσαμε κάποιες πολύ άσχημες καταστάσεις που μας επηρέασαν όλους. Είχαμε τραυματισμούς, είχαμε αποβολές... Το μομέντουμ ήταν καλό για τη Ρεάλ Μαδρίτης να επιστρέψει. Στο τέλος κέρδισαν την EuroLeague και τους αξίζουν συγχαρητήρια. Όσοι φτάνουν σε αυτό το επίπεδο και παίζουν στον τελικό, αξίζουν να το κερδίσουν. Ακόμα και ο Ολυμπιακός ήταν μπροστά σε όλο το παιχνίδι. Όμως ο Γιουλ είναι ο... Γιουλ. Δεν έκανε καλό παιχνίδι όμως στο τέλος πήρε την μπάλα και το έβαλε. Η ζωή συνεχίζεται».

Πόσο έχεις αλλάξει σαν παίκτης τα τελευταία χρόνια;
«Ξέρω ότι βελτιώνομαι σαν παίκτης αλλά τα credits πηγαίνουν στον προπονητή μου στην Παρτίζαν, στον προπονητή μου στην Εθνική Σερβίας, σε όλους τους βοηθούς προπονητές που δουλεύουν μαζί μου κάθε μέρα. Όποιος θέλει να βελτιωθεί, πρέπει να αλλάξει τη νοοτροπία του, να πετάξει στην άκρη το "εγώ" του. Αυτό είναι το βασικό κομμάτι που δουλεύω. Στο τέλος της ημέρας, είμαι χαρούμενος με τις επιτυχίες, απολαμβάνω την πρόοδο όταν γίνομαι καλύτερος παίκτης. Ξέρω ότι κανείς δεν είναι τέλειος. Το θέμα είναι να μην κάνεις τα ίδια λάθη».

Έχεις συμβιβαστεί με την ιδέα ότι οι κραυγές του Ομπράντοβιτς σε εκείνο το timeout θα σε ακολουθούν για πάντα;
«Ναι. Το ξέρω (γέλια)! Είναι κάτι που κάνει συνέχεια. Ειλικρινά δεν έχω κανένα πρόβλημα με αυτό. Έχουμε τρομερή σχέση. Ξέρω ότι προσπαθεί να με βοηθήσει και να πάρει το καλύτερο από εμένα. Το απολαμβάνω να είμαι κομμάτι στο σύστημα του κόουτς Ομπράντοβιτς».

Μπορείς να μου συγκρίνεις την περσινή έκδοση της Παρτίζαν με την ομάδα που έχει φέτος, δίχως τους Λεσόρ και Έξουμ;
«Ακόμα και πέρσι, ως τα μέσα της σεζόν, ενδεχομένως πολλοί δεν μας υπολόγιζαν. Από ένα σημείο και μετά, αρχίσαμε να παίζουμε όλο και καλύτερα. Και γίναμε εκείνη ομάδα που δεν ήθελες να βρεις απέναντί σου. Φέτος μπήκαμε σε διαδικασία rebuilding, χάσαμε πολλούς σημαντικούς παίκτες, δυο πόιντ γκαρντ και τον καλύτερο σέντερ στην Ευρώπη μαζί με τον Ταβάρες. Γιατί ειλικρινά, ο Λεσόρ και ο Ταβάρες ήταν οι δυο ψηλοί που έκαναν τη διαφορά πέρσι. Χάσαμε τον Ματίας, τον Ιωάννη, τον Ντάντε (Έξουμ) και τον Γιαμ (Μαντάρ). Σε ό,τι αφορά τα πόιντ γκαρντ, είναι πολύ σημαντική θέση για το σύστημα της Παρτίζαν, για όλα... Όμως χτίζουμε ξανά. Με τον Πονίτκα, τον Πι Τζέι, τον Καμίνσκι και τον Γιάραμαζ. Νομίζω ότι έχουμε καλή ομάδα και καλές πιθανότητες να παίξουμε καλύτερα»

Σου αρέσει περισσότερο να σκοράρεις ή να βγάζεις ασίστ; Γιατί στον αγώνα της πρεμιέρας με τη Μακάμπι πέτυχες 24 πόντους. Αυτό ήταν το πλάνο ή... απλώς έτυχε;
«Εξαρτάται από το παιχνίδι. Αν μου δώσουν την ευκαιρία, θα σκοράρω. Για παράδειγμα, στο προηγούμενο ματς με την Μπαρτσελόνα ήμουν πολύ επιθετικός. Είναι καλό να είσαι επιθετικός για την ομάδα σου. Προσπαθώ να δουλεύω το παιχνίδι μου, να βελτιώνω κάποια πράγματα και να είμαι επιθετικός για χάρη της ομάδας. Αυτό είναι το πιο σημαντικό».

Πώς είναι η συνεργασία σου με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς; Πόσο σε έχει βοηθήσει να βελτιωθείς αυτά τα χρόνια;
«Ωρίμασα, κατά κάποιον τρόπο, σαν άνθρωπος και σαν παίκτης μαζί του. Έχω ζήσει πολλά όμορφα πράγματα μαζί του. Και είμαι ευγνώμων για το ότι είναι εδώ για να με βοηθήσει να πετύχω κάποιους από τους στόχους μου. Πρώτα από όλα, να είμαι στην Εθνική Σερβίας. Το ασημένιο μετάλλιο ήταν το πιο σημαντικό πράγμα της ζωής μου! Ήταν ένα όνειρο! Ελπίζω και η δική μας γενιά να εμπνεύσει κάποια παιδιά να παίξουν μπάσκετ. Το είδα όταν γύρισα στη γενέτειρά μου, στο Τσάτσακ. Έβλεπα παιδιά παντού, σε όλα τα ανοιχτά γήπεδα».

Τι γνώμη έχεις σχηματίσει για τον Ολυμπιακό σε αυτές τις πρώτες αγωνιστικές;
«Πιστεύω πολύ στον Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος. ΟΚ, έχασαν τον Σλούκα, έναν πολύ έξυπνο παίκτη όμως ο Νάιτζελ έκανε πολύ καλή δουλειά πέρσι στη Ρεάλ Μαδρίτης. Έχουν κι έναν άλλον τρομερό τύπο εδώ. Τον καλύτερο σέντερ στην Ευρώπη! Κι έναν από τους καλύτερους στον κόσμο. Την καλύτερη μεταγραφή των τελευταίων χρόνων. Έπαιξα με τον Νίκολα Μιλουτίνοφ και το να παίζεις μαζί του είναι κάτι φανταστικό. Είναι τεράστιο πλεονέκτημα για τον Ολυμπιακό που τον έχει εδώ. Πιστεύω ειλικρινά ότι η Ρεάλ, η Μπαρτσελόνα και ο Ολυμπιακός είναι contenders για το Final Four».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.