Μονακό-Μακάμπι 107-79: Καλεσμένη στο πάρτι του Μάικ Τζέιμς (vid)

Ο Μάικ Τζέιμς
Ο Μάικ Τζέιμς ήταν αποφασισμένος να γιορτάσει το σπάσιμο του φράγματος των 4.000 πόντων στην Euroleague, οι συμπαίκτες του στη Μονακό το ήθελαν επίσης κι έτσι η Μακάμπι... πλήρωσε τα σπασμένα καθώς υπέστη βαριά ήττα με 107-79.

Είναι εξαιρετικά δύσκολο να διαχωρίσει κανείς ένα παιχνίδι από τα 248 που έχει παίξει ο Μάικ Τζέιμς στη διοργάνωση αλλά το αποψινό ήταν χάρμα οφθαλμών. Ο Αμερικανός είχε κέφια, ήθελε να γιορτάσει την ένταξή του στη στενή συνομοταξία των μόλις τεσσάρων παικτών που έχουν ξεπεράσει τους 4.000 πόντους στην Euroleague και σε λιγότερα από 22 λεπτά συμμετοχής πρόλαβε να σημειώσει 24 πόντους μοιράζοντας παράλληλα πέντε ασίστ βάζοντας τις βάσεις για μια εμφατική νίκη της Μονακό.

Τα υπόλοιπα ήταν εύκολα για τους συμπαίκτες του οι οποίοι γιόρτασαν μαζί του εν αντιθέσει ασφαλώς με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ η οποία προφανέστατα είναι επηρεασμένη απ' όλα όσα συμβαίνουν στο Ισραήλ και πραγματοποίησε κακή εμφάνιση με συνέπεια τον εκτροχιασμό της από το παιχνίδι πριν καλά-καλά συμπληρωθεί το ημίχρονο.

Μονακό - Μακάμπι: Ο αγώνας

Μετά το πρώτο πεντάλεπτο (9-7) και τις ελάχιστες συγκινήσεις που πρόσφερε, οι δύο ομάδες μάλλον έβαλαν στην άκρη τις άμυνες κι αυτή η επιλογή ήταν η καλύτερη δυνατή για όσους έβλεπαν το παιχνίδι καθώς περιλάμβανε εναλλαγές, εντυπωσιακές φάσεις και το show του Μάικ Τζέιμς ο οποίος με εννιά πόντους και τρεις δημιουργίες έβαλε τη Μονακό σε θέση οδηγού (21-13, 7’) ξεπερνώντας μάλιστα και τους 4.000 πόντους στη διοργάνωση. Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με σκορ 27-23.

Ο Αμερικανός συνέχισε να απολαμβάνει μια ιδιαίτερη στιγμή για τον ίδιο παρασύροντας και τη Μονακό η οποία έπαιξε εξαιρετική άμυνα στο δεύτερο δεκάλεπτο αναγκάζοντας τη Μακάμπι σε λάθη αλλά και κακές επιλογές στην επίθεση (43-29, 17’). Οι πόντοι του Αντόνιους Κλίβελαντ δεν μάζεψαν τη ζημιά για την ισραηλινή ομάδα, τουλάχιστον όμως έπαιξαν ρόλο για να μην επεκταθεί περαιτέρω (52-38ημ.). Στο τέλος του ημιχρόνου η Μονακό είχε 11 επιθετικά ριμπάουντ (!) και η Μακάμπι 3/13 προσπάθειες τριών πόντων.

Ο Μάικ Τζέιμς ήταν ασταμάτητος καθώς ευστόχησε σε διαδοχικά τρίποντα και γενικώς η Μονακό έκανε 11-0 σερί στα πρώτα 120'' του δεύτερου μέρους εκτοξεύοντας τη διαφορά στο +23 (61-48). Εκεί φάνηκε ότι για τη Μακάμπι δεν υπήρχε μονοπάτι επιστροφής, ίσα-ίσα που η κατάσταση χειροτέρεψε ακόμη περισσότερο (74-44, 26:30) καθώς απελευθερωμένοι από το άγχος, οι γηπεδούχοι είχαν ακρίβεια στην εκτέλεση.

Η συνέχεια του παιχνιδιού δεν είχε κάτι διαφορετικό καθώς η κυριαρχία της Μονακό ήταν αδιαμφισβήτητη καθώς οι γηπεδούχοι συνέχισαν να σουτάρουν με καλά ποσοστό ευστοχίας (94-63, 34'). Υπό αυτές τις συνθήκες ο Όντεντ Κάτας άνοιξε το rotation, δεν είχε εξάλλου να κερδίσει το παραμικρό από αυτό το παιχνίδι.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Η Μονακό ξεδίπλωσε την ποιότητά της από τα μέσα της πρώτης περιόδου και αφού πήρε διαφορά στη δεύτερη, τελείωσε το παιχνίδι έπειτα από περίπου δύο λεπτά στην 3η στέλνοντας τη διαφορά στο +23.

Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ: Ο Μάικ Τζέιμς έκανε καταπληκτικό παιχνίδι και μέχρι το σημείο που κρίθηκαν όλα είχα 24 πόντους με 10/16 σουτ και πέντε ασίστ σε μια μοναδική παράσταση από τον Αμερικάνο.

ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΝΙΚΗ: Η Μονακό δεν είχε κανέναν που να υστέρησε αλλά Ντιάλο και Οκόμπο έκαναν ώριμο παιχνίδι.

ΠΗΓΕ ΣΤΡΑΦΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥΣ: Η Μακάμπι δεν είχε διακριθέντα, τουλάχιστον όμως ο Κλίβελαντ προσπάθησε να... μαζέψει την κατάσταση αλλά μόνος του δεν μπορούσε.

ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ο Λορέντζο Μπράουν εμφανίστηκε στο παρκέ για δύο-τρία λεπτά στην πρώτη περίοδο, αλλά φυσικά το πρόβλημα δεν ήταν η κακή απόδοση του Ισπανού ή αυτή του Κόλσον όσο η συνολικά εικόνα της Μακάμπι.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Τι άλλο από το γεγονός ότι ο Μάικ Τζέιμς ξεπέρασε τους 4.000 πόντους στην Euroleague και μάλιστα συντομότερα από κάθε άλλον.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ: Η Μονακό θα ταξιδέψει στο Μιλάνο για την αναμέτρηση με την Αρμάνι ενώ ο αγώνας της Μακάμπι με τη Ρεάλ Μαδρίτης ήδη έχει αναβληθεί.

Τα δεκάλεπτα: 27-23, 52-38, 85-57, 107-79

Monaco - Maccabi stats

Monaco - Maccabi stats

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.