Βιλερμπάν - Βίρτους Μπολόνια 84-87: Χάλασε την πρεμιέρα του Ποτζέκο

Δημήτρης Οικονόμου
Η Βιλερμπάν με τον Τζιανμάρκο Ποτζέκο στον πάγκο «παλεψε» αλλά δεν τα κατάφερε κόντρα στη Βίρτους Μπολόνια, που με τον Αϊζάια Κορντινιέ έφυγε νικήτρια από τη Γαλλία.

Τι και αν το προσπάθησε μετά τον ερχομό του Ποτζέκο η Βιλερμπάν, η Βίρτους Μπολόνια έφυγε νικήτρια με 84-87 από το «Αστρομπάλ». Με τον Αϊζάια Κορντινιέ να κάνει ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του επιθετικά, σκοράροντας 20 πόντους με 5/6 δίποντα, 2/2 τρίποντα, 2 ασίστ και 3 κλεψίματα.

Από κοντά και οι Σενγκέλια με 18 και Μπελινέλι με 16 για τη Βίρτους, που μ'αυτά και μ'αυτά έφτασε στο 4-1. Σε μία τετράδα παικτών βασίστηκε η Βιλερμπάν, με τον Πάρις Λι να γίνεται διψήφιος στις ασίστ, μετρώντας 10, μαζί με 4 κλεψίματα.

Ο αγώνας: Βιλερμπάν - Βίρτους

Ο ερχομός του Ποτζέκο έκανε την Άλμπα να παίξει με ένταση, ενέργεια και διάθεση στην άμυνα. Οι Γάλλοι από την αρχή έδειξαν ότι δε θα παραδοθούν καθόλου εύκολα στη Βίρτους, με άξονα την εμπειρία. Επτά πόντοι του Λοβέρν έφεραν το 13-11 στο πεντάλεπτο, με τη Βίρτους να απαντά έχοντα διαδοχικά τρίποντα από τους Παγιόλα και Ντόμπριτς (18-21, 10').

Ο Ποτζέκο θέλησε να πατήσει την μπάλα στον Λοβέρν, μαζί με τον Ντε Κολό για καλύτερες αποφάσεις. Ωστόσο ο Φρανκ Τζάκσον έγραψε με τρίποντο το 30-25, με τον Ιταλό κόουτς απόλυτα ικανοποιημένο από αυτό που έβλεπε. Τα σουτ των Μπελινέλι και Κορντινιέ άλλαξαν προς στιγμήν το μομέντουμ.

Οι δύο ομάδες συνέχισαν ακριβώς στο ίδιο μοτίβο. Η Βιλερμπάν προσπάθησε να επιβληθεί με τα αθλητικά προσόντα που έχει ως ομάδα, όμως στιγμές ποιότητας απ' τους παίκτες της Βίρτoυς, όπως με το τρίποντο του Σενγκέλια που έδωσε προβάδισμα με 56-58 (27').

Με τον Μάικ Σκοτ να μπαίνει και εκείνος στην εξίσωση, την ώρα που ο Γιουσουφά Φαλ έγινε και αυτός στόχος στο ποστ, οι Γάλλοι άλλαξαν ξανά το μομέντουμ από το 67-71 (31'). Το προβάδισμα πήγαινε από τα χέρια της μίας ομάδας στην άλλη, με τους Σενγκέλια και Χάκετ να διατηρούν τη Βίρτους στο +4 μπαίνοντας στο τελευταίο δίλεπτο. Ο Σκοτ εκτέλεσε για τρεις μειώνοντας σε 84-85 αλλά η Βιλερμπάν έχασε ευκαιρία προσπεράσματος στα 30''. Φτάνοντας τους 20 πόντους ο κορυφαίος της Βίρτους, Αϊζάια Κορντινιέ ουσιαστικά έδωσε τέλος στην αναμέτρηση στα 11'', με τους Ιταλούς να φεύγουν νικητές.

Τα δεκάλεπτα: 18-21, 42-39, 63-65, 84-87

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Στις περισσότερες και πιο ποιοτικές λύσεις της Βίρτους, που είχε την πολυτέλεια να φέρνει παίκτες από τον πάγκο και να παραμείνει πιο φρέσκια, με καθαρές αποφάσεις στο φινάλε.

O ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ: Ο απίθανος Αϊζάια Κορντινιέ πέραν των αμυντικών του καθηκόντων, πέτυχε 20 πόντους με μόλις ένα χαμένο δίποντο (5/6 2π., 2/2 3π., 4/4 1π.), 2 ασίστ, 1 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα.

ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΝΙΚΗ: Σενγκέλια, Μπελινέλι και Μίκι σκόραραν 18, 16 και 11 αντίστοιχα, με τον Χάκετ να μοιράζει 6 ασίστ.

ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Χωρίς να αναλάβει επιθετικές ευθύνες ο Λάιτι, σκόραρε 4 πόντους σε 9'27'' με 1/4 δίποντα.

ΠΗΓΕ... ΣΤΡΑΦΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ: Ο Γιουσουφά Φαλ με 16 πόντους (8/10 2π.), 6 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα, 1 μπλοκ και 1 λάθος.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Η Βιλερμπάν ολοκλήρωσε με 9/15 τρίποντα και 60%.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ: Η Βιλερμπάν υποδέχεται τη Στρασμπούργκ (29/10 - 20:00) για το γαλλικό πρωτάθλημα, ενώ η Βίρτους πηγαίνει στη Νάπολι (30/10 - 21:30).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.