Παναθηναϊκός: Οι πέντε οικονομικές υπερβάσεις της σεζόν

Παναθηναϊκός: Οι πέντε οικονομικές υπερβάσεις της σεζόν

Γιώργος Κούβαρης
Κέντρικ Ναν
Ο Κέντρικ Ναν αποτελεί με κάθε επισημότητα παίκτη του Παναθηναϊκού και το Gazzetta γράφει για τις πέντε οικονομικές υπερβάσεις του Δημήτρη Γιαννακόπουλου τη φετινή σεζόν.

Ο Παναθηναϊκός έχει αλλάξει επίπεδο φέτος. Και αυτό θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο. Μπορεί τα χρήματα να μην φέρνουν την ευτυχία, αλλά σίγουρα μπορούν να κάνουν τη ζωή μιας ομάδας πολύ πιο εύκολη. Διαφορετική προσέγγιση σε παίκτες είχε ο Παναθηναϊκός την περασμένη τριετία και διαφορετική προσέγγιση ξεκίνησε να έχει από το προηγούμενο καλοκαίρι.

Πλέον δεν μετράει και το ένα... ευρώ προκειμένου να βγάλει τα «έσοδα-έξοδα» και να εξασφαλίσει την καλύτερη δυνατή λύση με τα λιγότερα δυνατά χρήματα. Οι «value for money» περιπτώσεις πάντα θα υπάρχουν ωστόσο για να μπορέσει μια ομάδα να έχει ψηλά τον πήχη των προσδοκιών, των φιλοδοξιών και των απαιτήσεων θα πρέπει να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος το έκανε. Το budget φτάνει και ξεπερνάει τα 20 εκατομμύρια ευρώ, με τον ίδιο να πραγματοποιεί τις δικές του υπερβάσεις προκειμένου να δημιουργήσει μια ισχυρή ομάδα η οποία να μπορεί να πρωταγωνιστήσει εντός και εκτός των συνόρων. Η απόκτηση του Κέντρικ Ναν ήταν το... κερασάκι στην «ολόφρεσκη» τούρτα του φετινού Παναθηναϊκού. Ακριβό μεν, αλλά... εύγεστο «κερασάκι» από τη στιγμή που πρόκειται για έναν παίκτη που έχει καταφέρει να κλέψει την παράσταση στο καλύτερο πρωτάθλημα του πλανήτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αμερικανός γκαρντ θα λάβει 1.500.000 δολάρια net για τους επόμενους οκτώ μήνες (σ.σ. 2.070.000 δολάρια gross) και θα έχει το 4ο (μαζί με αυτό του Βιλντόζα) πιο ακριβό συμβόλαιο στον φετινό Παναθηναϊκό. Το μεγαλύτερο συμβόλαιο ανήκει στον Κώστα Σλούκα ο οποίος τη σεζόν 2023-24 θα λάβει περίπου 2.800.000 δολάρια net (3.864.000 δολάρια gross) με τους Χουάντσο Ερνανγκόμεθ (2.300.000 δολάρια net περίπου) και Ματίας Λεσόρ (1.600.000 δολάρια net περίπου) να ακολουθούν.

Όπερ και σημαίνει ότι τα πέντε αυτά συμβόλαια που συνιστούν τεράστια υπέρβαση από την «πράσινη» διοίκηση φτάνουν περίπου στα 9.700.000 δολάρια net ή 13.4 εκατομμύρια δολάρια gross.

ΤΑ ΠΕΝΤΕ ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ
ΠΑΙΚΤΗΣΠΟΣΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΥ 2023-24
1. Κώστας Σλούκας2.800.000
2. Χουάντσο Ερνανγκόμεθ2.300.000
3. Ματίας Λεσόρ1.600.000
4. Λούκα Βιλντόζα1.500.000
5. Κέντρικ Ναν1.500.000

* Τα χρήματα του Κέντρικ Ναν αφορούν συμβόλαιο οκτώ μηνών
** Τα ποσά αφορούν τα καθαρά κέρδη των παικτών και είναι κατά προσέγγιση.

@Photo credits: NBA/Getty Images

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.