Ζάλγκιρις - Βιλερμπάν 88-91: Πρώτη νίκη για Ποτζέκο στην Euroleague (vid)

Σπύρος Μαρκεζίνης
Ο Ντε Κολό της Βιλερμπάν με την Ζάλγκιρις
Ο Ποτζέκο «έσπασε» το ρόδι στην Euroleague, σε έναν αγώνα όπου η ομάδα του βρισκόταν στην μεγαλύτερη διάρκεια πίσω στο σκορ.

Η Ζάλγκιρις υποδέχτηκε για την έκτη αγωνιστική της Euroleague την Βιλερμπάν, με την ομάδα από την Γαλλία να παίρνει μία πολύ δύσκολη νίκη, την πρώτη του Ποτζέκο σε αυτό το επίπεδο, με σκορ 91-88.

Οι γηπεδούχοι άρχισαν πολύ καλά την αναμέτρηση και απέκτησαν γρήγορα μεγάλη διαφορά, με την Βιλερμπάν ωστόσο να βρίσκει τρόπο να μειώσει. Η γαλλική ομάδα έφτασε πολύ κοντά στο να περάσει μπροστά στα μέσα της δεύτερης περιόδου αλλά δεν τα κατάφερε και παρέμεινε πίσω στο σκορ με 56-50.

Στα πρώτα λεπτά του δεύτερου μισού του αγώνα και οι δύο ομάδες ήταν ζεστές με την Βιλερμπάν ωστόσο να χάνει έδαφος σε σύγκριση με την Ζάλγκιρις. Με αυτόν τον τρόπο συνεχίστηκε ο αγώνας έως και τα τελευταία λεπτά του τέταρτου δεκαλέπτου, όταν και η ομάδα του Ποτζέκο, μπόρεσε μετά από πολλές «πεταμένες» ευκαιρίες, να περάσει μπροστά και να πάρει τα ηνία του αγώνα. Η λιθουανική ομάδα δεν κατάφερε να βρει στόχο και με αυτόν τον τρόπο πήρε μία πολύ μεγάλη και αγχωτική νίκη.

Ζάλγκιρις - Βιλερμπάν: Το ματς

Η Ζάλγκιρις μπήκε στο παρκέ πιο δυνατά από την Βιλερμπάν και γρήγορα ανέβασε την διαφορά, φτάνοντας στα μισά του πρώτου δεκαλέπτου στο double score (16-8) ενώ και στη συνέχεια, παρέμεινε σε απόσταση ασφαλείας. Ενώ απέμενε 1:50 για την λήξη της περιόδου, το τρίποντο του Μάικ Σκοτ έβαλε ξανά στο ματς τους φιλοξενούμενους κάνοντας το 22-17. Ενώ η λιθουανική ομάδα φάνηκε πως άνοιγε πάλι την διαφορά, για μία ακόμη φορά η ομάδα του Ποτζέκο βρήκε τρόπο στα 53 δευτερόλεπτα πριν το τέλος να μειώσει ξανά στους τέσσερις.Τελικά το πρώτο δεκάλεπτο έληξε με την διαφορά στους έξι (30-24), με πρωτεργάτη της Ζάλγκιρις τον Κίναν Έβανς ο οποίος σημείωσε 11 πόντους.

Τα πρώτα λεπτά της δεύτερης περιόδου ήταν παρόμοια με τα τελευταία της πρώτης. Η γαλλική ομάδα με ωραίες συνεργασίες και καλή κυκλοφορία της μπάλας μείωσε στον πόντο (34-33, 7:49) αλλά δεν κατάφερε να περάσει μπροστά και στα μέσα του δεκαλέπτου η Ζάλγκιρις έφυγε μπροστά με έξι πόντους, αναγκάζοντας τον Ποτζέκο να καλέσει time out (41-35, 5:33). Η Βιλερμπάν έβγαλε αντίδραση στην επίθεση και μείωσε ξανά την διαφορά σε απόσταση ενός καλαθιού αλλά για μία ακόμη φορά, οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που βρήκαν σκορ και διατηρήθηκαν μπροστά, για μικρό χρονικό διάστημα αφού ο γαλλικός σύλλογος μείωσε ξανά αλλά δεν κατάφερε να πάρει τα ηνία του σκορ. Η Ζάλγκιρις το εκμεταλλεύτηκε αυτό, με αποτέλεσμα το πρώτο ημίχρονο να λήξει 56-50 υπέρ των γηπεδούχων και αυτό διότι ο Πάρις Λι της Βιλερμπάν ευστόχησε σε σουτ τριών πόντων στα τελευταία δευτερόλεπτα.

Στα πρώτα 20 λεπτά του αγώνα, ο Κίναν Έβανς της Ζάλγκιρις μετρούσε 16 πόντους (3/3 δίποντα, 3/5 τρίποντα και μία βολή) έχοντας παράλληλα τρία ριμπάουντ και τέσσερις ασίστ.

Οι δύο ομάδες άρχισαν ζεστές το δεύτερο ημίχρονο με την διαφορά να παραμένει κοντά στους έξι πόντους. Όταν το χρονόμετρο έφτασε στο μέσο της τρίτης περιόδου, η Ζάλγκιρις άρχισε να σταθεροποιεί την απόσταση στους εννέα ενώ έφτασε και τους 11 με το τηλεοπτικό time out να σταματάει τον γρήγορο ρυθμό των γηπεδούχων. Όπως αποδείχτηκε όμως, αυτό δεν επηρέασε την ομάδα από το Κάουνας, η οποία αύξησε ακόμα περισσότερο το σκορ υπέρ της και παρά την μικρή αντίδραση της γαλλικής ομάδας, ο πίνακας του σκορ στο τέλος του δεκαλέπτου έγραφε 80-72.

Η Βιλερμπάν μπήκε δυνατά στην τελευταία περίοδο και μείωσε την διαφορά στους δύο πόντους (80-78, 7:30) αλλά ο Ποτζέκο είδε τους παίκτες του να πληρώνουν για μία ακόμη φορά μέσα στην αναμέτρηση το γεγονός ότι δεν μπόρεσαν να ισοφαρίσουν ή να περάσουν μπροστά. Ενώ απέμεναν 3:10 για το τέλος του τέταρτου δεκαλέπτου, η Βιλερμπάν μείωσε στους τέσσερις (86-82) και τελικά κατάφερε να περάσει μπροστά στα τελευταία 19 δευτερόλεπτα με τον Καμπαρό. Η Ζάλγκιρις βρήκε σουτ από Ουλανόβας και Ντίμσα, αλλά ήταν άστοχα και έτσι ο Ποτζέκο έκανε... σεφτέ στην Euroleague.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Στα τελευταία δευτερόλεπτα όπου η Ζάλγκιρις δεν κατάφερε να διατηρηθεί μπροστά και σε αντίθεση με όλη την διάρκεια του αγώνα, η Βιλερμπάν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την απόσταση βολής στην οποία βρέθηκε με αποτέλεσμα να περάσει μπροστά στο τέλος του αγώνα.

Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ: Ο Λουαού Καμπαρό όχι μόνο ολοκλήρωσε τον αγώνα με 19 πόντους, έξι ριμπάουντ, μία ασίστ και τρία κλεψίματα, αλλά ήταν αυτός που έβαλε τους πόντους με τους οποίους προσπέρασε η Βιλερμπάν την Ζάλγκιρις στα τελευταία δευτερόλεπτα.

ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Από τον Άρνας Μπουτκεβίσιους ο οποίος σε 18:15 λεπτά συμμετοχής είχε μόλις δύο πόντους και ένα ριμπάουντ.

ΠΗΓΕ... ΣΤΡΑΦΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ: Τόμας Ντίμσα και Κίναν Έβανς σημείωσαν 21 και 19 πόντους αντίστοιχα. Ο Έβανς είχε επίσης έξι ριμπάουντ και επτά ασίστ.

ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΣΤΗ ΝΙΚΗ: Ο Γιουσουφά Φαλ με 15 πόντους και πέντε ριμπάουντ σε 19:19 λεπτά εντός παρκέ.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Οι νικητές ήταν πολύ εύστοχοι από τη γραμμή των βολών, έχοντας 16 στις 18, δηλαδή ποσοστό 88,9% ενώ βρέθηκαν σε καλή ημέρα και στα δίποντα με 27/37 (73%).

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ: Η Βιλερμπάν αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Ρίτας την Κυριακή 5/11. Την ίδια ημέρα (5/11), η Βιλερμπάν θα παίξει στην έδρα της Λιμόζ για το πρωτάθλημα Γαλλίας.

Τα δεκάλεπτα: 30-24, 56-50, 80-72, 88-91

σττιστικά Ζάλγκιρις

Στατιστικά Βιλερμπάν

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.