Παναθηναϊκός, Ναν: Επιστρέφει στο αγαπημένο του «Νο25», ο λόγος που το αποχωρίστηκε σε Λέικερς και Γουίζαρντς

Παναθηναϊκός, Ναν: Επιστρέφει στο αγαπημένο του «Νο25», ο λόγος που το αποχωρίστηκε σε Λέικερς και Γουίζαρντς

Δημήτρης Οικονόμου
Κέντρικ Ναν
Η άφιξη του Κέντρικ Ναν στον Παναθηναϊκό σηματοδοτεί και την επιστροφή στο αγαπημένο του Νο25, με το οποίο καθιερώθηκε στα παρκέ του NBA.

Ο Παναθηναϊκός κινείται στον αστερισμό του Κέντρικ Ναν. Ο Αμερικανός έφτασε στην Αθήνα το μεσημέρι της Τρίτης (7/11), δηλώνοντας μάλιστα έτοιμος να παίξει ακόμα και αύριο αν χρειαστεί. Ο Αταμάν δήλωσε πως θέλει να τον έχει μαζί του για την αναμέτρηση με την Άλμπα στο Βερολίνο, εκεί όπου ο Ναν θα φορέσει το Νο25 στην πλάτη.

Για τον Ναν αυτό είναι ένα συμβολικό νούμερο, το οποίο του θυμίζει τα χρόνια του κολεγίου αλλά και των Χιτ. Από το Ιλινόις ως το Μαϊάμι και την καλύτερή του σεζόν στη φούσκα, ο Ναν φόρεσε το Νο25 στην πλάτη του.

Ο λόγος που ο Ναν αποχωρίστηκε το Νο25 στο NBA

Αυτό επέλεξε να έχει και στον Παναθηναϊκό. Για την ιστορία με τους Λέικερς, μετά τη μετακίνησή του από τους Χιτ, επέλεξε το Νο12. Ο λόγος φυσικά είχε να κάνει με τον Γκάιλ Γκούντριχ, ο οποίος πανηγύρισε τίτλο με τους Λέικερς το 1972 και ο αριθμός του αποσύρθηκε στον ουρανό της Crypto.com Arena.

Μάλιστα το ταξίδι του «25» συνεχίστηκε στα νούμερα που βρισκόταν σε οροφή γηπέδου και στους Γουίζαρντς. Εκεί όπου ο Γκας Τζόνσον πέρασε εννέα χρόνια και 560 παιχνίδια στην Ουάσινγκτον, όπου έγινε πέντε φορές All Star.

Και το δικό του «25» βρέθηκε στην οροφή, αφήνοντας στον Ναν το Νο20. Στον Παναθηναϊκό πέραν της δυνατότητας να πραγματοποιήσει σεζόν η οποία μπορεί να τον επαναφέρει στη συζήτηση για τις ομάδες του NBA, όπως ο ίδιος τόνισε, θα φοράει ξανά το αγαπημένο του νούμερο στην πλάτη.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.