Ολυμπιακός: Οι 8+1 τραυματισμοί και ατυχίες που τον πλήγωσαν

Ολυμπιακός: Οι 8+1 τραυματισμοί και ατυχίες που τον πλήγωσαν

Νίκος Καρφής
Ο ΜακΚίσικ
Το Gazzetta στέκεται στους τραυματισμούς του Ολυμπιακού που έχουν επηρεάσει την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Τελευταία ομάδα που χτυπήθηκε από σοβαρό τραυματισμό ήταν ο Παναθηναϊκός με τον Χουάντσο Ερνανγκόμεθ. Ο Ισπανός φόργουορντ υπέστη συντριπτικό κάταγμα στο μικρό δάχτυλο του αριστερού του χεριού κατά τη διάρκεια της προπόνησης της Τρίτης (7/11) και αυτό θα τον κρατήσει εκτός για δύο μήνες! Συνολικά το τριφύλλι έχει χάσει για τουλάχιστον ένα ματς αρκετούς σημαντικούς παίκτες.

Φυσικά οι τραυματισμοί και οι ατυχίες έχουν χτυπήσει και τον αιώνιο αντίπαλο, Ολυμπιακό. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο από την αρχή της σεζόν να έχει όλους τους παίκτες στη διάθεση του, κάτι που έκανε δύσκολο το έργο του. Ο ΜακΚίσικ πάτησε παρκέ ελάχιστα φέτος (κόντρα στον Παναθηναϊκό σε Super Cup και Euroleague) και είναι ο παίκτης που τον έχει στερηθεί περισσότερο η ομάδα του Πειραιά. Είναι και ο σοβαρότερος από τους τραυματισμούς των ερυθρόλευκων.

  • ΜακΚίσικ: Οστικό οίδημα στην μηριαία τροχιλία και αλλοιώσεις στον τένοντα του τετρακεφάλου
  • Γουίλιαμς Γκος: Ενοχλήσεις στον οπίσθιο μηριαίο δικέφαλο και μυϊκό σπασμό, αλλά και τενοντίτιδα στον δεξί αχίλλειο στην προετοιμασία
  • Μπραζντέικις: Τενοντίτιδα στο αριστερό γόνατο
  • Σίκμα: Τενοντίτιδα στον αριστερό αχίλλειο και αιμάτωμα στο γαστροκνήμιο
  • Φαλ: Διάταση έσω πλαγίου
  • Μιλουτίνοφ: Τενοντίτιδα στο αριστερό γόνατο
  • Πίτερς: Διάταση αριστερής ακρωμιοκλειδικής (φιλικό με Προμηθέα)
  • Πάπας: Τράβηγμα (φιλικό με Προμηθέα)

* Γουόκαπ: Έπαιξε με σφίξιμο στη μέση κόντρα στην Εφές

Όπως βλέπουμε ο Ολυμπιακός έχασε (έστω και για μικρό χρονικό διάστημα) τους δύο σέντερ του, ενώ στο ξεκίνημα της σεζόν η ατυχία χτύπησε την πόρτα του Πίτερς με τον Πάπας. Σημαντικό πλήγμα για την περιφέρεια του, η μεγάλη απουσία του ΜακΚίσικ, ενώ δεν τη... γλίτωσαν ούτε ο Γουίλιαμς Γκος με τον Μπραζντέικις. Πάντως οι δύο τελευταίοι δεν έχασαν πολλά ματς. Από τραυματισμό δεν έχουν χτυπηθεί μέχρι στιγμής οι Παπανικολάου, Κάνααν, Λούντζης, Λαρεντζάκης και Τανούλης.

 

Πάντως με όλες αυτές τις ατυχίες, ο Ολυμπιακός βρίσκεται στο 3-3 στη Euroleague, φεύγοντας με ένα μεγάλο διπλό από το ΟΑΚΑ στην πρεμιέρα της διοργάνωσης. Επιπλέον στο ελληνικό πρωτάθλημα είναι δεύτερος με ρεκόρ 4-1, έχοντας μοναδική ήττα εκείνη από τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ.

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.