Ερυθρός Αστέρας - Φενέρ 87-56: Τη... διέλυσε με Μίλος, ο Σφαιρόπουλος νίκησε τον Ιτούδη

Νίκος Καρφής
Ο Ερυθρός Αστέρας ήταν εντυπωσιακός κόντρα στη Φενέρ και τη νίκησε με 87-56. Vintage Τεόντοσιτς με εξαιρετικό ματς.

Μεγάλη νίκη για τον Ερυθρό Αστέρα. Η ομάδα του Σφαιρόπουλου επικράτησε με 87-56 της Φενέρ του Ιτούδη καιι έτσι ανέβηκε στο 3-5. Από την άλλη πλευρά οι Τούρκοι έπεσαν στο 5-3.

Για τους νικητές ο Τεόντοσιτς ήταν απολαυστικός και είχε 18 πόντους με 4/5 τρίποντα, ενώ στον αντίποδα για τους Τούρκους που απογοήτευσαν, ο Χέις-Ντέιβις μέτρησε 12 πόντους.

Η Φενέρ έπαιξε χωρίς τους Καλάθη, Πιέρ, Γκούντουριτς και Σανλί, κάτι που στοίχισε. Τραυματίστηκαν οι Νέιπιερ (δεν παίζει με Ολυμπιακό) και Ντος Σάντος για τους Σέρβους. Πλήγμα για την περιφέρεια τους.

Το ματς

Ο Ερυθρός Αστέρας πατούσε καλύτερα στα πρώτα λεπτά και προηγήθηκε με 19-11 χάρη στον Μπολομπόι στα μέσα της πρώτης περιόδου. Ο Γουίλμπεκιν μείωσε σε 22-16 στο 9', αλλά ο Τεόντοσιτς απάντησε για το 25-16.

Οι Σέρβοι πάτησαν γκάζι στο δεύτερο δεκάλεπτο και ξέφυγε με 37-21 με τον Τεόντοσιτς. Ο Νέντοβιτς με τρίποντο έγραψε το 43-23 λίγο πριν το ημίχρονο, βάζοντας πολύ δύσκολα στην Φενέρ του Ιτούδη.

Ο Σέστινα μείωσε σε 51-38 για τους φιλοξενούμενους στα μέσα της τρίτης περιόδου. Η ομάδα του Σφαιρόπουλου έκανε το 60-40 με τον Μίτροβιτς στο τέλος του δεκαλέπτου.

Το ματς δεν γινόταν να γυρίσει, με τον Ερυθρό Αστέρα να παίρνει μια σπουδαία νίκη ενόψει της συνέχειας της διοργάνωσης.

Τα δεκάλεπτα: 25-16, 45-26, 60-40, 87-56

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Ο Ερυθρός Αστέρας έβαλε τις βάσεις νίκης από το ημίχρονο (45-26, είχε 41 ριμπάουντ αντί 25 της Φενέρ, ενώ σούταρε με 13/27 τρίποντα.

O ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ: Ο Τεόντοσιτς ήταν πρώτος σκόρερ του ματς με 18 πόντους.

ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ο Γουίλμπεκιν έμεινε χαμηλά στους 6 πόντους με 2/9 σουτ και δεν βοήθησε.

ΠΗΓΕ... ΣΤΡΑΦΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ: Ο Χέις-Ντέιβις είχε 12 πόντους και ήταν ο μόνος που πάλεψε να διασωθεί από το ναυάγιο. ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΝΙΚΗ: Ο Μπολομπόι είχε 14 πόντους και έδωσε σημαντικές λύσεις.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Τα 4/5 τρίποντα του Τεόντοσιτς.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ: Στις 16 Νοέμβρη ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Ερυθρό Αστέρα, ενώ η Μακάμπι την ίδια μέρα υποδέχεται τη Φενέρ.

τρ

θ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.