Άλμπα - Βιλερμπάν 68-73: «Άλωσε» το Βερολίνο με ηγέτη τον Καμπαρό

Σπύρος Μαρκεζίνης
ο Παρις Λι της Βιλερμπάν με την Άλμπα
Η Βιλερμπάν κατάφερε να επιβληθεί μέσα στη Γερμανία της Άλμπα Βερολίνου με 73-68, έπειτα από έναν συναρπαστικό αγώνα που κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα.

Στα πλαίσια της 8ης αγωνιστικής της Euroleague, η Άλμπα Βερολίνου υποδέχτηκε τη Βιλερμπάν, με τους φιλοξενούμενους να φτάνουν στην νίκη με σκορ 73-68, στο πρώτο ματς της «διαβολοβδομάδας».

Η Βιλερμπάν φάνηκε να αιφνιδιάζει την την γηπεδούχο ομάδα και στο τέλος της πρώτης περιόδου βρέθηκε να προηγήται με διαφορά 15 πόντων, 28-13. Η Άλμπα έδειξε ότι μπορεί να βρει απάντηση και μείωσε τη διαφορά στα μισά του δευτέρου δεκαλέπτου στο καλάθι χωρίς όμως να το εκμεταλλευτεί και και η γαλλική ομάδα απέκτησε για μία ακόμη φορά διαφορά ασφαλείας στο ημίχρονο το οποίο έληξε 43-35.

Στο δεύτερο μισό όμως, η γερμανική ομάδα ανέβασε ρυθμό και αφού πρώτα «ροκάνισε» τη διαφορά, μπόρσε να απηλείσει την Βιλερμπάν ενώ κατάφερε να πάρει και τα ηνία του αγώνα σε ορισμένες στιγμές του τελευταίου δεξαλέπτου. Τελικά όμως η ομάδα του Ποτζέκο ήταν αυτή που έφτασε στην νίκη με 73-68.

Άλμπα - Βιλερμπάν: Το ματς

Η Βιλερμπάν μπήκε στο παρκέ και έδειξε από την αρχή το πόσο θέλει την νίκη, αιφνιδιάζοντας σε μεγάλο βαθμό τους γηπεδούχους οι οποίοι βρίσκονταν σταθερά σε σχετικά μεγάλη απόσταση από τους φιλοξενούμενους, με την πρώτη περίοδο να λήγει 28-13.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η γερμανική ομάδα έβγαλε αντίδραση και άρχισε να μειώνει με τον εντυπωσιακό Προσίντα, φτάνοντας μάλιστα σε απόσταση δύο πόντων (37-35, 1:40) αλλά οι παίκτες του Ποτζέκο ανέβασαν πάλι το σκορ υπέρ τους και πήγαν στα αποδυτήρια όντας μπροστά στο σκορ με 43-35.

Η Άλμπα πήρε το προβάδισμα στα μέσα της τρίτης περιόδου (44-43, 6:12) και διατηρήθηκε εκεί φτάνοντας σε μία μικρή διαφορά ασφαλείας την οποία φαινόταν ότι θα κρατούσε μέχρι και το τέλος του δεκαλέπτου το οποίο τελικά έληξε 55-53. Ενώ στο τέταρτο, στα μισά η Βιλερμπάν είχε γυρίσει ξανά το ματς υπέρ της έχοντας φτάσει στο +5 αλλά για μία ακόμη φορά οι γηπεδούχοι μείωσαν και έφτασαν σε απόσταση 2 πόντων στα τελευταία 90 δευτερόλεπτα.

Το τελευταίο λεπτό

Μπορεί οι βολές στην αρχή του τελευταίου λεπτού να μην μπήκαν όλες αλλά με πολύ καλή άμυνα η Βιλερμπάν ανέκτησε την κατοχή (70-68) χωρίς όμως να βρει στόχο με την Άλμπα όμως να μην το εκμεταλλεύεται αυτό και τους φιλοξενούμενους να κερδίζουν βολές στα 19,5 δευτερόλεπτα. Ο Καμπαρό έχασε την πρώτη αλλά έβαλε την δεύτερη και με τη διαφορά πλέον στο -3, ένα time out σταμάτησε για λίγο τον ρυθμό, παρατείνοντας την αγωνία. Οι γηπεδούχοι δεν βρήκαν εύστοχο σουτ και και το σκορ έφτασε στο 73-68. Ηγέτης της γαλλικής ομάδα ο Καμπαρό με 19 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 13-28, 35-43, 55-53, 73-68

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Ενώ η αναμέτρηση είχε περάσει στο τελευταίο της λεπτό, η Άλμπα έχοντας εκμεταλλευτεί την αστοχία στις βολές της Βιλερμπάν βρέθηκε γρήγορα στην αντεπίθεση ωστόσο η υποδειγματική αμυντική λειτουργία της γαλλλική ομάδας, έδωσαν για μία ακόμη φορά την κατοχή σε αυτήν ώστε να έχει τον πρώτο λόγο για τημ έκβαση του ματς.

Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ: Ο Λουαού Καμπαρό ολοκλήρωσε τον αγώνα έχοντας συνολικά 19 πόντους ενώ παράλληλα μάζεψε 5 ριμπάουντ και μοίρασε ισάριθμες ασίστ σε 34:18 λεπτά συμμετοχής.

ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Από τον Ματέο Σπανιόλο που στα 17:08 λεπτά του στο παρκέ έβαλε μόλις 2 πόντους και 3 ριμπάουντ.

ΠΗΓΕ... ΣΤΡΑΦΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ: Γιοχάνς Τίεμαν ο οποίος ολοκλήρωσε τον αγώνα με 16 πόντους, 5 ριμπάουντ και 1 ασίστ.

ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΝΙΚΗ: Ο Νάντο Ντε Κολό με 16 πόντους και ο Γιουσουφά Φαλ με 14, ενώ από κοντά ακολούθησε και ο Πάρις Λι με 12.

ΤΟ ΣΤΑΤΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Η ευστοχία στα τρίποντα της Βιλερμπάν σε σύγκριση με την Άλμπα. Η γαλλική ομάδα σούταρε με 35% ενώ η γερμανική με μόλις 19,4%.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ: Η Άλμπα αντιμετωπίζει στο Βελιγράδι την Παρασκευή 17/11 στις 21:45 την Παρτιζάν ενώ η Βιλερμπάν την ίδια ημέρα στις 21:00 φιλοξενεί την Μπασκόνια.

Τα στατιστικά της Άλμπα

Τα στατιστικά της Άλμπα

@Photo credits: @LDLCASVEL

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.