Μπάγερν-Παρτίζαν 94-85: Ο Φραντσίσκο την έκανε να χαμογελάσει

Η Μπάγερν Μονάχου χαμογέλασε έπειτα από τέσσερις συνεχόμενες ήττες καθώς επικράτησε της Παρτίζαν με 94-85 βασιζόμενη στο δίδυμο των Φραντσίσκο, Έντουαρντς ενώ η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, απόντος του Κέβιν Πάντερ, υστερεί στα κρίσιμα σημεία.

Κακά τα ψέματα, στο σημείο που η Παρτίζαν έψαξε απελπισμένα την ηγετική φυσιογνωμία δεν κατάφερε να τη βρει. Αντιθέτως, η Μπάγερν την... ανακάλυψε στο πρόσωπο του Σιλβέιν Φραντσίσκο κι έτσι κατάφερε να βάλει ένα τέλος στο σερί των αρνητικών αποτελεσμάτων. Ο πρώην παίκτης του Περιστερίου ήταν από τα κεντρικά πρόσωπα του αγώνα, όπως όμως και ο Μπρούνο Καμπόκλο ο οποίος με την εμφάνισή του δικαιολόγησε τον ντόρο που έγινε γύρω από το όνομά του πριν καταλήξει στην ομάδα του Βελιγραδίου.

Ο αγώνας

Τα πρώτα λεπτά κύλησαν ιδανικά για τον θεατή και εκνευριστικά για τους προπονητές καθώς κανείς δεν είχε διάθεση γι’ άμυνα (18-19, 6’). Κι αν η Παρτίζαν άλλαξε συμπεριφορά στην εξέλιξη της περιόδου, δεν ίσχυσε το ίδιο για την Μπάγερν Μονάχου. Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς έβγαλε με ευκολία κάθε play στην επίθεση με κύριους εκφραστές τους Τριφούνοβιτς (10π.), Καμίνσκι (9π.) και στο τέλος της περιόδου (25-32) είχε 10/11 σουτ εντός παιδιάς, επτά ασίστ και μηδέν λάθη. Αντιθέτως, η Μπάγερν πρόλαβε να κάνει έξι αλλά την κράτησε στο παιχνίδι η ευστοχία (5/8) στο μακρινό σουτ.

Πηγαίνοντας τη διαφορά στο +10 (28-38) κι έχοντας ρυθμό και στις δύο πλευρές του παρκέ η Παρτίζαν έδωσε την εντύπωση ότι είχε τον έλεγχο του αγώνα αλλά τα επόμενα λεπτά απέδειξαν το αντίθετο. Η Μπάγερν διατήρησε την εξαιρετική επαφή με το καλάθι από μακρινή απόσταση, έπαιξε και άμυνα, γι’ αυτό έκανε επιμέρους σκορ 14-2 (42-40, 16’) με πρωταγωνιστή τον Κάρσεν Έντουαρντς (13π.). Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με σκορ 53-51.

Η Παρτίζαν χρειάστηκε σχεδόν τέσσερα λεπτά για να βρει το πρώτο της καλάθι και είδε την αύξηση της εις βάρος της διαφορά (59-51) καθώς σε αντίθεση με το πρώτο ημίχρονο, το τρίτο δεκάλεπτο παίχθηκε με τους κανόνες της Μπάγερν. Η τελευταία δεν έπαιξε απλά εξαιρετική άμυνα αλλά ήλεγξε και τον ρυθμό του αγώνα έχοντας κι αυτό των ριμπάουντ. Αυτή η κυριαρχία αποτυπώθηκε στο +12 (65-53, 26'). Η Παρτίζαν έψαξε τρόπο επιστροφής και μείωσε στο τέλος της περιόδου σε 70-63.

Ο Φραντσίσκο έκανε κατάχρηση προσπαθειών στις αρχές της τελευταίας περιόδου αλλά η Μπάγερν δεν πλήρωσε κάποιο κόστος γιατί το ίδιο αναποτελεσματική ήταν και η Παρτίζαν (72-65, 33'). Οι προσωπικές ενέργειες κρίθηκαν απαραίτητες και τρία τρίποντα από τον Μπρούνο Καμπόκλο (σ. σ. έκανε ντεμπούτο στην Euroleague) έδωσαν ανάσες στους φιλοξενούμενους (82-78, 36') και τιμώρησαν την Μπάγερν που του τα έδωσε απλόχερα. Ο Βραζιλιάνος σέντερ βρήκε ρυθμό και μ' ένα έμμεσο τρίποντο έφερε το παιχνίδι στον πόντο (82-81, 37').

Η γερμανική ομάδα μπήκε με +3 στα τελευταία 100 δευτερόλεπτα του αγώνα και καθώς ο Φραντσίσκο απάντησε με έμμεσο τρίποντο σ' ένα καλάθι του Ντόζιερ, διατήρησε το πλεονέκτημα (89-85, 39'). Στο σημαντικότερο, ίσως, σουτ του αγώνα ο Τζέιμς Νάναλι αστόχησε για να ακολουθήσει ένα εντυπωσιακό κάρφωμα του Μπολμάρο το οποίο έριξε τους τίτλους τέλους...

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Σε αντίθεση με το πρώτο ημίχρονο, το δεύτερο παίχθηκε με τους κανόνες της Μπάγερν, κρίθηκε δηλαδή στην άμυνα. Συν τοις άλλοις η γερμανική ομάδα είχε περισσότερες κατοχές μέσα από τα επιθετικά ριμπάουντ σουτάροντας σταθερά με ποσοστό μεγαλύτερο του 46% στο μακρινό σουτ.

Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ: Βάσει της αξιολόγησης είναι ο Κάρσεν Έντουαρντς αλλά αυτός που έβαλε το μεγαλύτερο καλάθι του αγώνα ήταν ο Φραντσίσκο οπότε ο τίτλος μοιράζεται.

ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΝΙΚΗ: Ο Μπούκερ κυριάρχησε στη ρακέτα με double double (13π., 11ριμπ.) ενώ ο Μπολμάρο έδωσε πόντους, δημιουργία και κλέψιμο.

ΠΗΓΕ ΣΤΡΑΦΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥΣ: Ο Μπρούνο Καμπόκλο έκανε φανταστικό ντεμπούτο στην Euroleague κι έβαλε τους 14 από τους 19 πόντους του στην τελευταία περίοδο. Ο Νάναλι έχασε το κρίσιμο σουτ αλλά συνολικά έκανε καλό παιχνίδι.

ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ο Γιάραματς ήταν μέτριος ενώ οι Άντζουσιτς, Πονίτκα πέρασαν απαρατήρητοι για την Παρτίζαν. Ο Ιμπάκα πέταξε στα σκουπίδια πολλά - φαινομενικά - εύκολα σουτ.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Η Μπάγερν πήρε 14 περισσότερα ριμπάουντ από την Παρτίζαν και μάλιστα τελείωσε το παιχνίδι με 13 επιθετικά. Επίσης, από τα συνολικά εννιά λάθη της τα έξι έγιναν στην πρώτη περίοδο!

ΕΠΟΜΕΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ: Η Μπάγερν Μονάχου θα ταξιδέψει στο Κάουνας για να αντιμετωπίσει τη Ζάλγκιρις και η Παρτίζαν θα φιλοξενήσει την Άλμπα.

Τα δεκάλεπτα: 25-32, 53-51, 70-63, 94-85.

1

3

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.