Παναθηναϊκός: Το... κουβάλημα του Σλούκα στην 4η περίοδο και ο «εξολοθρευτής» Γκραντ

Παναθηναϊκός: Το... κουβάλημα του Σλούκα στην 4η περίοδο και ο «εξολοθρευτής» Γκραντ

Ο Σλούκας ντριμπλάρει
Το Gazzetta στέκεται στην παρουσία του Σλούκα στην 4η περίοδο κόντρα στη Ζάλγκιρις και στην άμυνα του Γκραντ στον Έβανς με τη βοήθεια του Hudlinstat.

Σπουδαίο ροζ φύλλο αγώνα για τον Παναθηναϊκό στο θρίλερ με τους Λιθουανούς. Οι πράσινοι έφτασαν στη νίκη επί της Ζάλγκιρις στο ΟΑΚΑ και με αυτόν τον τρόπο βελτίωσαν το ρεκόρ τους σε 4-4 στην κατάταξη της EuroLeague.

Κορυφαίοι στην επικράτηση του τριφυλλιού ήταν οι Ντίνος Μήτογλου, Κώστας Σλούκας και Τζέριαν Γκραντ. Το Gazzetta με τη βοήθεια του Hudlinstat στέκεται στην παρουσία-κλειδί του ηγέτη Σλούκα στην τέταρτη περίοδο, αλλά και στην άμυνα του Γκραντ πάνω στον Έβανς, τον οποίο κλείδωσε και έβγαλε εκτός παιχνιδιού.

Το takeover του ηγέτη Σλούκα στην 4η περίοδο

Τα δύο καλάθια με iso στην 4η περίοδο

η

Ο Κώστας Σλούκας «καθάρισε» στην τελευταία περίοδο με 16 πόντους (5/7 δίποντα, 1/4 τρίποντα, 3/4 βολές), 3 ασίστ, 2 κλεψίματα. Ο Έλληνας γκαρντ αποκτήθηκε από τον Παναθηναϊκό για να γίνει ο ηγέτης της ομάδας και να βγαίνει μπροστά στις δύσκολες στιγμές, στα ματς που κρέμονται από μια κλωστή. Και αυτό έκανε στην 4η περίοδο. Έδειξε την κλάση του και την εμπειρία του.

Ανέλαβε δράση κι έδωσε την ασίστ στον Μήτογλου για το καλάθι του τελευταίου που έκανε το 58-62 στην τέταρτη περίοδο. Επίσης πλήγωσε τους Λιθουανούς με isolation για να κάνει το 64-64, 4:30 για το τέλος. Στη συνέχεια για άλλη μια φορά επέλεξε να πάει στην απομόνωση τον προσωπικό του αντίπαλο για να φτάσει μέχρι το καλάθι για το 67-64, 2:40 για το τέλος. Τα δύο καλάθια φαίνονται στο παραπάνω γράφημα του Hudlinstat.

Τέλος ήταν εκείνος που πέτυχε τους τρεις από τους τελευταίους τέσσερις πόντους του Παναθηναϊκού, κερδίζοντας αρχικώς ένα κρίσιμο φάουλ από τον Ντίμσα στα 13" πριν τη λήξη και κάνοντας το 71-68 με 2/2 βολές στα 21" για το φινάλε. Ο Μακσβίτις πήρε time-out και ο Μπρέιντι Μάνεκ πέτυχε το τρίποντο της ισοφάρισης με 13" στο χρονόμετρο αφού ο Παναθηναϊκός δεν έκανε φάουλ.

Ο Εργκίν Αταμάν πήρε επίσης time-out και ο Κώστας Σλούκας ζήτησε από τον Τούρκο προπονητή να παίξει ένας εναντίον ενός και όχι pick-n-roll στην clutch κατοχή των γηπεδούχων. Μετά την επαναφορά, κέρδισε φάουλ από τον Άρνας Μπουτκεβίτσιους. Ο Σλούκας έβαλε την πρώτη, έχασε τη δεύτερη, η Ζάλγκιρις πήρε το ριμπάουντ αλλά ο Κίναν Έβανς υπέπεσε σε λάθος, έπειτα από εξαιρετική άμυνα των Γκραντ-Γκριγκόνις που διαμόρφωσε το τελικό 73-71 από τη γραμμή των βολών.

To... κλείδωμα του Γκραντ στον Έβανς

Tα σουτ του Έβανς κόντρα στον Παναθηναϊκό

ε

Εξαιρετικός για άλλο ένα ματς ήταν πάλι ο Γκραντ με 10 πόντους, 5 ασίστ, 4 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα. Όμως εκεί που θα πρέπει να σταθούμε είναι η άμυνα του πάνω στον κορυφαίο παίκτη της Ζάλγκιρις, τον Κίναν Έβανς. Ο περιφερειακός των Λιθουανών θα μπορούσε να κάνει ζημιά στον Παναθηναϊκό, αλλά ο Γκραντ έπαιξε σπουδαία άμυνα πάνω του σε όλο το ματς. Τον κούρασε, τον ανάγκασε να πάρει δύσκολα σουτ, ενώ τον οδήγησε στο λάθος στην τελευταία κρίσιμη κατοχή της Ζάλγκιρις στο ματς.

Ο Έβανς έμεινε χαμηλά στους 6 πόντους με 2/5 σουτ και 2/2 βολές, αντιμετωπίζοντας σοβαρά προβλήματα στην επίθεση. Φυσικά ο άνθρωπος που έχει την μεγαλύτερη ευθύνη σε αυτό ήταν ο Γκραντ και η προσήλωση στο μαρκάρισμα του. Σε μια περίπτωση στο πρώτο ημίχρονο τον οδήγησε προς τη γωνία, όπου εκεί πήρε δύσκολο σουτ μπροστά στον Σλούκα και αστόχησε. Στην πρώτη φάση του ματς του έκλεισε τον αριστερό διάδρομο και τον οδήγησε στη ρακέτα, εκεί όπου οι ψηλοί του Παναθηναϊκού τον δυσκόλεψαν με τα χέρια τους και τον οδήγησαν σε άστοχο σουτ.

Τέλος στην τελευταία φάση του δεκαλέπτου και πάλι ο Έβανς αστόχησε σε τρίποντο μετά τη συνεργασία στην άμυνα του Γκραντ με τον Καλαϊτζάκη. Για να φτάσουμε στην φάση που έκρινε και το ματς, όπου έπειτα από εξαιρετική άμυνα των Γκραντ-Γκριγκόνις, ο Έβανς υπέπεσε σε λάθος και ο Παναθηναϊκός έφτασε στο ροζ φύλλο αγώνα.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.