Πίτερς στο Gazzetta: «Είχα το ρεκόρ στο πίσω μέρος του μυαλού μου»

.
Ο Άλεκ Πίτερς έκανε πράγματα και θαύματα στο σκοράρισμα κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα, μιλώντας στο Gazzetta για τη βραδιά καριέρας απέναντι στους Σέρβους και την πίστη των «ερυθρόλευκων» που είναι κάθε μέρα εκεί.

Όταν ο Άλεκ Πίτερς κοίταξε στον πίνακα του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας μετά το τέλος του αγώνα με τον Ερυθρό Αστέρα και είδε τον αριθμό 28 πλάι στο όνομά του, ενδεχομένως ένα συνωμοτικό χαμόγελο να φώτισε το πρόσωπό του.

Ο Αμερικανός φόργουορντ του Ολυμπιακού είχε μόλις γράφει ατομικό ρεκόρ καριέρας στο σκοράρισμα στη EuroLeague με 28 πόντους (5/7 δίποντα, 4/8 τρίποντα, 6/6 βολές) έπειτα από 154 αγώνες και έξι σεζόν στη διοργάνωση με την ΤΣΣΚΑ, την Εφές, την Μπασκόνια και τους «ερυθρόλευκους».

Παράλληλα, γέμισε τη στατιστική του με τέσσερα ριμπάουντ, τρεις ασίστ, ένα κλέψιμο και 31 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης, περνώντας στον πάγκο για να πάρει ανάσες μόλις για… 53 δευτερόλεπτα!

peters

  • Το shot chart του Πίτερς κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα

Ο Πίτερς υπενθυμίζει σε κάθε ευκαιρία πως δεν είναι αυτός που θα γεμίσει τα παπούτσια του Σάσα Βεζένκοβ, δείχνοντας ξανά την κλάση και την ποιότητά του απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα.

Στα 5:07 για το φινάλε, ευστόχησε σε τρίποντο για το 78-63 και έφτασε τους 25 πόντους, ισοφαρίζοντας την προηγούμενη καλύτερη επίδοσή του στη EuroLeague σε αγώνα κόντρα στη Φενέρμπαχτσε στις 17 Νοεμβρίου 2020, όταν ακόμη αγωνιζόταν στην Μπασκόνια.

Ακολούθως, ευστόχησε τρεις φορές από τη γραμμή των βολών, πιάνοντας τους 28 πόντους και εξήγησε στο Gazzetta: «Ένιωσα καλά από την αρχή. Δεν σκεφτόμουν το ρεκόρ την ώρα του αγώνα όμως από ένα σημείο και μετά ήταν στο πίσω μέρος του μυαλού μου, ξέροντας πως είμαι πια πολύ κοντά στο να το κάνω».

Και πρόσθεσε: «Το πιο σημαντικό είναι ότι δώσαμε μια καλή μάχη και ήμουν κομμάτι αυτής της νίκης. Βγάλαμε κάποιες καλές στιγμές μαζί και είμαστε χαρούμενοι που η εβδομάδα τελείωσε με αυτόν τον τρόπο, με δυο νίκες στο Βελιγράδι και στο γήπεδό μας».

Ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε εκ νέου δίχως τον Νίκολα Μιλουτίνοφ και τον Σακιέλ ΜακΚίσικ ενώ είναι υποχρεωμένος να μάθει να ζει χωρίς τον Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος για τις επόμενες 3-4 εβδομάδες. «Η πίστη είναι εκεί. Κάθε μέρα είναι εκεί. Είμαστε ομάδα που διεκδικεί τίτλους, πρέπει να συνεχίσουμε ανεξάρτητα με το ποιος λείπει.

Νιώθουμε άνετα με τις θέσεις μας στο γήπεδο. Έτσι μπορεί ένα παιχνίδι να είναι "δικό" μου, του Φαλ, του Κάνααν ή του Γουόκαπ. Μπορεί οποιοσδήποτε από εμάς. Πρέπει να συνεχίσουμε να παίζουμε καλά και περιμένουμε τα παιδιά να γυρίσουν σύντομα. Έχουμε πίστη ο ένας στον άλλον και η χρονιά είναι πραγματικά μεγάλη».

Ο Ολυμπιακός γύρισε σε θετικό ρεκόρ έπειτα από 9 αγωνιστικές στη EuroLeague, μολονότι συνεχίζει με σημαντικές απουσίες, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να εξηγεί στη συνέντευξη Τύπου πως οι Πειραιώτες ψάχνουν δυο παίκτες, αρκεί να μπορούν να βοηθήσουν.

«Θέλαμε να κάνουμε το βήμα παραπάνω, μας λείπουν κάποια παιδιά. Απόψε (χθες) με βοήθησαν οι συμπαίκτες μου και οι προπονητές, μπορώ να πω ότι κάναμε πραγματικά καλή δουλειά» κατέληξε ο Πίτερς, ο οποίος φέτος μετράει 15.7 πόντους, 5.6 ριμπάουντ, 2.1 ασίστ, 1 κλέψιμο και 17.9 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης σε εννιά αγώνες στη EuroLeague ως βασικός.

@Photo credits: eurokinissi, LATO KLODIAN

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.