Κάνααν στο Gazzetta: «Είπα στον Πρόεδρο πως θα συνεχίσω να κάνω ό,τι χρειάζεται για να κερδίζουμε»

Κάνααν στο Gazzetta: «Είπα στον Πρόεδρο πως θα συνεχίσω να κάνω ό,τι χρειάζεται για να κερδίζουμε»

Αϊζάια Κάνααν
Ο Αϊζάια Κάνααν έκανε νέο ρεκόρ καριέρας όσον αφορά τους πόντους στο ματς της 10ης αγωνιστικής με τη Ζάλγκιρις και μίλησε στο Gazzetta για τη σχέση του με τον κόσμo αλλά και όσα είπε με τον Πρόεδρο του Ολυμπιακού στα αποδυτήρια του ΣΕΦ.

Ένα εκπληκτικό δεύτερο μέρος και μερικά μεγάλα σουτ από την περίμετρο ήταν αρκετά για να φέρουν τον Αϊζάια Κάνααν σε παραγωγικότητα που συνοδεύτηκε με ρεκόρ καριέρας απέναντι στη Ζάλγκιρις.

Ο Αμερικανός πήρε το... όπλο του στο δεύτερο ημίχρονο, πέτυχε 25 πόντους με 4/6 τρίποντα και υποχρέωσε ξανά το ΣΕΦ να φωνάξει το όνομά του. Αντιμετωπίζοντας με αυτό το παγωμένο αίμα στις φλέβες, όπως του αρέσει να πανηγυρίζει, ο Κάνααν έδειχνε στο παρκέ πως ό,τι κάνει βγαίνει φυσικά και αυθόρμητα. Πως είναι το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο.

Από τα μεγάλα τρίποντα απέναντι σε κάθε αμυντικό της Ζάλγκιρις, μέχρι τις άμυνες και την πίεση πάνω στην μπάλα, αυτήν τη στιγμή ο 32χρονος παίζει με αυτοπεποίθηση σούπερ σταρ. «Κάνω ό,τι χρειαστεί. Λατρεύω να κερδίζουμε, είμαι ανταγωνιστικός και ό,τι μου ζητηθεί να κάνω για να κερδίσουμε είμαι διατεθειμένος να το κάνω» αναφέρει ο ίδιος λίγο μετά το φινάλε, μιλώντας στο Gazzetta.

Αυτό το 25άρι που κατέγραψε δίπλα στους πόντους του πρόκειται για την καλύτερη επίδοση όσον αφορά το προσωπικό επίπεδο στην EuroLeague. Ρεκόρ μετά το ρεκόρ, αφού το προηγούμενο το πέτυχε πάλι στο ΣΕΦ, δύο εβδομάδες πριν με την Μπασκόνια, φανερώνοντας την εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Βέβαια για τον ίδιο, το αποτύπωμα των αριθμών δε σημαίνει κάτι...

«Δε δίνω σημασία στη στατιστική, απλώς βγαίνω στο παρκέ και τα δίνω όλα. Στο τέλος της ημέρας μόνο βλέπω τι έχω πετύχει και πηγαίνω σπίτι για να ξεκουραστώ ώστε να γυρίσω την επόμενη μέρα ακόμα καλύτερος».

Η σχέση του Κάνααν με τον κόσμο του Ολυμπιακού

Για όποιον περνάει τα απογεύματα της Πέμπτης ή της Παρασκευής στο ΣΕΦ, είναι εύκολα αντιληπτό το παρακάτω. Κάποια σουτ συμβαίνουν με μεγαλύτερη ανυπομονησία από άλλα.

Ο Κάνααν έχει κερδίσει αυτό στη σχέση του με τον κόσμο του Ολυμπιακού. Το δικό του σουτ το περιμένουν με προσμονή αλλά και πίστη. Το δικό του σουτ αποτελεί πάντα τη σπίθα για να ανεβάσει τα ντεσιμπέλ στο ΣΕΦ.

Ο ίδιος δεν έχει κάποια ειδική εξήγηση σε όλο αυτό. Μόνο την ανάγκη να παίξει για τον κάθε ένα που κατηφορίζει προς το Φάληρο. «Ο κόσμος μου δίνει στήριξη και ενέργεια. Προσπαθώ να τρέφομαι από αυτήν την ενέργεια. Αφήνουν κάθε εβδομάδα τις δουλειές τους για να έρθουν να μας δουν και θέλω να τους το ξεπληρώνω αφήνοντας ό,τι έχω στο παρκέ».

Οι «ερυθρόλευκοι» μετά την ήττα από την Μπασκόνια έβαλαν μπροστά τις μηχανές για ένα σερί τριών νικηφόρων αναμετρήσεων που τους φέρνει ξανά στα ψηλά της βαθμολογίας.

Κάθε μέρα που περνάει βοηθά στη διαδικασία της βελτίωσης, όπως παραδέχεται και ο Αμερικανός, μιας και οι τραυματισμοί σιγά σιγά περνούν στο παρελθόν.

«Φυσικά και βελτιωνόμαστε καθημερινά. Εγώ προσπαθώ προσωπικά να μην πετάω ούτε στα σύννεφα, ούτε να... πέφτω στις κακές μέρες. Παραμένουμε ταπεινοί και βελτιωνόμαστε μέρα με τη μέρα».

Το «τετ-α-τετ» με τον Πρόεδρο του Ολυμπιακού στα αποδυτήρια

Η εκπληκτική του εμφάνιση απέναντι στη Ζάλγκιρις δεν άφησε ασυγκίνητη καμία «ερυθρόλευκη» καρδιά που χτυπούσε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας το βράδυ της 24ης Νοεμβρίου.

Μέσα σε αυτές και του Γιώργου Αγγελόπουλου. Ο εκ των Προέδρων του Ολυμπιακού έσπευσε στα αποδυτήρια και είχε ένα τετ α τετ με τον Κάνααν. Οι δυο τους συνομίλησαν για λίγο, με τον Αμερικανό, όπως αποκάλυψε στο Gazzetta να του αφήνει μία υπόσχεση πως θα συνεχίσει ό,τι έκανε μέχρι τώρα...

«Μιλήσαμε ναι, εγώ του είπα πως είμαι πολύ καλά αυτήν την περίοδο. Ήμουν καλά πνευματικά και σωματικά και θα συνεχίσω να κάνω ό,τι κάνω, ό,τι χρειάζεται για να κερδίζουμε παιχνίδια».

@Photo credits: eurokinissi, LATO KLODIAN

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.