Καμπάτσο: Το κομμάτι που έλειπε από τη Ρεάλ στη μάχη για το back-to-back

Καμπάτσο: Το κομμάτι που έλειπε από τη Ρεάλ στη μάχη για το back-to-back

.
Στη EuroLeague επιβραβεύονται οι καλά δομημένες ομάδες και το Gazzetta γράφει για τον Φακούντο Καμπάτσο που έλειψε από τη Ρεάλ για 1.036 μέρες όμως ήταν αυτό ακριβώς που έλειπε από τη «Βασίλισσα» για να συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε πέρσι με στόχο το back-to-back.

Η Ρεάλ Μαδρίτης είχε εξελιχθεί στον κόσμο του, τη ζωή του, το σύμπαν του όπου χωρούσαν τα πάντα. Εκτός από το ΝΒΑ. Όλα έδειχναν ότι ο Φακούντο Καμπάτσο θα ακολουθούσε το παράδειγμα του Σέρχιο Γιουλ, ο οποίος ουδέποτε έκανε το υπερατλαντικό ταξίδι και έμεινε πιστός στους «blancos» παρά το γεγονός ότι οι Ρόκετς και ο Ντάριλ Μόρεϊ τον περίμεναν. Το NBA-out ύψους έξι εκατομμυρίων που έβαλε η «Βασίλισσα» στο πενταετές συμβόλαιο που έδωσε στον Καμπάτσο το καλοκαίρι του 2019 φάνηκε να δένει τον Αργεντινό γκαρντ, εντούτοις ο «Φάκου» αποφάσισε να αλλάξει παραστάσεις και να μετρήσει τις δυνάμεις του στην κορυφαία βιομηχανία μπασκετικού θεάματος στον κόσμο. Σαν να χτύπησε με το δάχτυλο ένα φανταστικό ρολόι στον καρπό του, εξηγώντας πως έφτασε η ώρα να αποδείξει ότι μπορεί να σταθεί στο κορυφαίο επίπεδο. Ο Καμπάτσο πήρε τα ταλέντα του και πήγε να βρει τον Νίκολα Γιόκιτς στο Ντένβερ με την αυτοπεποίθηση του ανθρώπου που δεν έχει τίποτα να φοβηθεί. Σε κάθε περίπτωση, η παρουσία του στο ΝΒΑ ολοκληρώθηκε έπειτα από 138 αγώνες regular season, έχοντας 5.3 πόντους, 3.3 ασίστ, 1.8 ριμπάουντ και 1.1 κλεψίματα με τους Νάγκετς και τους Ντάλας Μάβερικς.

«Εγκλωβισμένος» στον Ερυθρό Αστέρα

Τον Δεκέμβριο του 2022, ο Καμπάτσο έγινε ο δεύτερος Αργεντινός που φόρεσε τη φανέλα του Ερυθρού Αστέρα, μετά από τον Λούκα Βιλντόζα. Οι «ερυθρόλευκοι» απέσπασαν την υπογραφή του βραχύσωμου γκαρντ, ο οποίος έψαχνε την επιστροφή του στην Ευρώπη μετά το «κόψιμο» από τους Ντάλας Μάβερικς και συμφώνησε με τους Σέρβους έως το τέλος της σεζόν 2023-24. Για τον Καμπάτσο η Ρεάλ ήταν το τελευταίο εμπόδιο προτού υπογράψει στον Ερυθρό Αστέρα, όμως οι Μαδριλένοι επέλεξαν να μη ματσάρουν την προσφορά των Σέρβων και έτσι ο «Φάκου» έγινε συμπαίκτης με τον συμπατριώτη του, Λούκα Βιλντόζα. Παρ' όλα αυτά, το γεγονός ότι ο Ερυθρός Αστέρας δεν είχε δικαίωμα να εγγράψει νεόυς παίκτες λόγω τιμωρίας για ληξιπρόθεσμες οφειλές προς πρώην αθλητές του υποχρέωσαν τον Καμπάτσο να περιμένει δυο μήνες για το ντεμπούτο του στη EuroLeague. Το μπέρδεμα που έγινε τον υποχρέωσε να αγωνίζεται για αρκετό καιρό μόνο στην Αδριατική Λίγκα και να παίξει μόλις σε εννιά αγώνες στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση με τους «ερυθρόλευκους» που δεν κατάφεραν να προλάβουν το «τρένο» των play-offs.

Η μόνη μεταγραφή της Ρεάλ

Η επιστροφή του Φακούντο Καμπάτσο στη Ρεάλ ήταν ενδεχομένως το... χειρότερα κρυμμένο μυστικό της Ευρώπης το περασμένο καλοκαίρι. Η επάνοδός του στο WiZink Center επισημοποιήθηκε τον περασμένο Ιούλιο, παρά το γεγονός ότι για την απόκτησή του ενδιαφέρθηκαν και άλλες ομάδες, μεταξύ άλλων ο Παναθηναϊκός. Από τη Μαδρίτη αποχώρησαν οι Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος, Άνταμ Χάνγκα, Άντονι Ράντολφ και Πετρ Κορνελί ενώ ο Καμπάτσο ήταν η μοναδική προσθήκη στο ήδη γεμάτο ρόστερ της Ρεάλ Μαδρίτης, μιας καλά δομημένης ομάδας που στηρίζεται σε έναν κορμό παικτών τα τελευταία χρόνια, γεγονός που δικαιολογεί εν πολλοίς την πορεία της στη EuroLeague και την ισπανική λίγκα. Η ανάδειξή του σε MVP Νοεμβρίου επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε εξαιρετικό φεγγάρι ενώ τα νούμερά του και η συνεργασία με τον Έντι Ταβάρες είναι οι βάσεις που στηρίζεται η Ρεάλ στη μάχη για το back-to-back.

@Photo credits: ACB Media