Παρτίζαν - Μονακό: Tα διαιτητικά λάθη σύμφωνα με το review της Euroleague

Παρτίζαν - Μονακό: Tα διαιτητικά λάθη σύμφωνα με το review της Euroleague

Νίκος Καρφής
Ο Μπράουν
Η Euroleague ανέλυσε τις φάσεις των του τελευταίου λεπτού που σήκωσαν πολύ ντόρο στο Παρτιζάν-Μονακό.

Η Παρτίζαν κατάφερε να επικρατήσει της Μονακό στην παράταση, σε ένα ματς που σήκωσε πολύ θόρυβο για τη διαιτησία, με τους Μονεγάσκους να έχουν αρκετά παράπονα. Η Euroleague μέσω του review της ανέλυσε όλα όσα έγιναν στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρηση και στάθηκε στα λάθη που έγιναν.

Αναλυτικά το review της Euroleague

Με 49.3 δευτερόλεπτα για το τέλος ο Μοτιεγιούνας έχασε τρίποντο. Διεκδίκησαν δύο παίκτες το ριμπάουντ, ο Πάντερ και ο Μπράουν. Οι διαιτητές έδωσαν την κατοχή στην Παρτίζαν. Σωστό σφύριγμα.

Επειδή υπήρχε η δυνατότητα επανεξέτασης σύμφωνα με τον Κανονισμό της EuroLeague Basketball (Άρθρο 3.1), οι διαιτητές είδαν το video και διαπίστωσαν πως Τζον Μπράουν ήταν ο τελευταίος παίκτης που άγγιξε την μπάλα. Επιβεβαίωσαν την αρχική τους απόφαση. Σωστό σφύριγμα. Οι διαιτητές επίσης προσάρμοσαν το ρολόι (άρθρο 4.1) στα 50,2 δευτερόλεπτα.

Με 35.7 δευτερόλεπτα να απομένουν ο Ντοζίερ έκανε drive και υπήρχε επαφή με τον Μπλόσομγκειμ. Οι διαιτητές έδωσαν επιθετικό στον Ντοζίερ. Λάθος σφύριγμα. Οι διαιτητές ξαναείδαν τη φάση και είδαν ότι ο αμυντικός ήταν μέσα ημικύκλιο. Άρα άλλαξαν την απόφαση και ο Ντοζίερ κέρδισε δύο βολές. Σωστή απόφαση. Επίσης γύρισαν τον χρόνο (άρθρο 4.1) στο 36.9.

Με 23.9 δευτερόλεπτα για το τέλος Μοτιεγιούνας μπαίνει στην restricted area και δημιουργεί επαφές με τον αντίπαλό του πριν σουτάρει. Αυτή είναι μια οριακή επαφή. Σωστό no call.

Στα 20.3 για το τέλος ο ΛεΝτέι έδωσε στον Πάντερ, εκείνος πάλι στον ΛεΝτέι και ο τελευταίος στον Ντόζιερ. Ο Ντοζίερ πασάρει την μπάλα, για να περάσει το κέντρο, στον Άλεν Σμάιλαγκιτς που δέχεται τη μπάλα στα 11 δευτερόλεπτα. Λάθος no call και οι διαιτητές θα έπρεπε να δώσουν παράβαση 8 δευτερολέπτων. Η κατοχή θα πήγαινε στη Μονακό με 12.3 για το τέλος.

Με 9.8 να απομένουν ο Μοτιεγιούνας είχε επαφή με τον Σμάιλαγκιτς και οι διαιτητές τον χρέωσαν με απλό φάουλ. Λάθος σφύριγμα. Μετά το instant replay οι διαιτητές είδαν τη φάση και θεώρησαν πως ο Μοτιεγιούνας δεν είχε πρόθεση για να παίξει τη μπάλα. Άρα αναβάθμισαν το φάουλ σε αντιαθλητικό. Σωστή απόφαση.

Με 1.2 δευτερόλεπτα για το τέλος, ο Ντοζίερ έκανε επαναφορά και ο Μοτιεγιούνας άγγιξε τη μπάλα, η οποία ξαναβγήκε.
Πριν την επαναφορά ο Λόιντ μάρκαρε τον ΛεΝτέι με δυο χέρια γύρω από το σώμα του. Ο Λεντέι θα έπρεπε να ρίξει βολή και η κατοχή στην Παρτίζαν. Λάθος no call.

Στο πλαίσιο της δράσης, υπήρξε μια τυχαία επαφή στο πρόσωπο του Τζόρνταν Λόιντ όταν και οι δύο παίκτες έπεσαν στο παρκέ ως αποτέλεσμα του χαμένου φάουλ. Αυτό ήταν μια σωστή απόφαση. Λόγω της επαφής στο πρόσωπο, οι διαιτητές αποφάσισαν να επανεξετάσουν το replay στο πλαίσιο του αναθεωρήσιμου παιχνιδιού για πράξη βίας ή πιθανή πράξη βίας (άρθρο 4.2). Οι διαιτητές δεν μπόρεσαν να εντοπίσουν ή να προσδιορίσουν οποιοδήποτε είδος πιθανής πράξης βίας, έτσι κράτησαν την αρχική απόφαση. Επίσης οι διαιτητές έκαναν μια διόρθωση στο χρόνομετρο, πηγαίνοντας το στο 1.1.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.