Ολυμπιακός, Λαρεντζάκης: Το παιχνίδι των αποφάσεων

Ολυμπιακός, Λαρεντζάκης: Το παιχνίδι των αποφάσεων

Δημήτρης Οικονόμου
Γιαννούλης Λαρεντζάκης Ολυμπιακός Μπάγερν
Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης πραγματοποίησε ένα από τα πιο γεμάτα παιχνίδια του στη φετινή σεζόν με τον Ολυμπιακό και το Gazzetta αναλύει τα πεπραγμένα του απέναντι στην Μπάγερν με τη βοήθεια του Hudlinstat.

Ερχόμενος πάντοτε από τον πάγκο ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης έχει ένα μοτίβο στο οποίο πρέπει να κινηθεί κάθε φορά. Ο ίδιος ξέρει τι πρέπει να δώσει στον Ολυμπιακό και ο Ολυμπιακός τι θα κερδίσει με τη δική του παρουσία στο παρκέ.

Απέναντι στην Μπάγερν ο Λαρεντζάκης τα πήγε όλα στο μάξιμουμ και έτσι ο Μπαρτζώκας τον εμπιστεύτηκε σε απόλυτο βαθμό, με τη νίκη τελικά να έρχεται και εκείνον να βρίσκεται ανάμεσα στους διακριθέντες.

Μπορεί απέναντι στην Παρτίζαν να έχει υπογράψει τη νίκη με τους 19 του πόντους τότε, όμως αυτήν απέναντι στους Βαυαρούς για τον Λαρεντζάκη είναι ίσως η πιο γεμάτη φετινή εμφάνιση.

Κάτι που άλλωστε αποτυπώνεται και στον χρόνο συμμετοχής του, με τα 20:00 στρογγυλά που αγωνίστηκε να αποτελούν τον μεγαλύτερο αριθμό, ύστερα από τα 22:01 κόντρα στους Σέρβους.

Ο Λαρεντζάκης των αποφάσεων για τον Ολυμπιακό

Κόντρα στην Μπάγερν ο Λαρεντζάκης πήρε την μπάλα και τις αποφάσεις στα δικά του χέρια, στήνοντας τα pick n' roll των Πειραιωτών. Τόσο με το σχήμα στο οποίο ο ΜακΚίσικ είναι πόιντ γκαρντ, μιας και λείπει ο Γκος και εμφανίστηκε ξανά για μικρό διάστημα στη δεύτερη περίοδο, όσο και στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Τα 20 λεπτά του ήρθαν με την μπάλα στα χέρια του. Κάτι που φαίνεται και από το USG%, δηλαδή το ποσοστό των κατοχών που διαχειρίστηκε όσο βρισκόταν στο παρκέ. Αυτό το νούμερο έφτασε στο 29.7% και μπορεί απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα να είχε καταγράψει μεγαλύτερο, αλλά τότε αγωνίστηκε μόλις εννέα λεπτά.

Ο Λαρεντζάκης με το που πάτησε στο παρκέ έφερε σκορ, αλλά και δημιουργία στην επίθεση, μέσα σε ένα σκάρτο τρίλεπτο πριν το ημίχρονο. Συνολικά δίπλα στους 13 του πόντους, προσέθεσε και 7 που προερχόταν από ασίστ, έχοντας έτσι συμμετοχή στο 1/4 των πόντων των «ερυθρολεύκων».

shot chart
Το Shot Chart του Λαρεντζάκη με την Μπάγερν

Το hustle κομμάτι που απαιτείται στον Ολυμπιακό

Η παρουσία του στο παρκέ πάντοτε θα κρίνεται σε δύο πλευρές. Έτσι κέρδισε και την παρουσία του στην ομάδα τα τελευταία χρόνια. Τα τρίποντα μπορεί κάποιες μέρες να μπουν, όπως στη χθεσινή με τη βοήθεια του ταμπλό και άλλες όχι.

Η βελόνα που πάντοτε πρέπει να κολλάει στα κόκκινα είναι της έντασης και της ενέργειας στην άμυνα. Ο Λαρεντζάκης πίεσε πολύ καλά την μπάλα, έσπασε τα σκριν και κυνήγησε τον Έντουαρντς σε κάθε σημείο του παρκέ. Γεμίζοντας παράλληλα τη δική του στατιστική με 2 κλεψίματα, ένα μπλοκ, ένα ριμπάουντ αλλά και μπόλικο hustle.

Αυτές τις 50-50 μπάλες που οι «ερυθρόλευκοι» ζητούν, ώστε οι λεπτομέρειες μιας αναμέτρησης να έρθουν με το μέρος τους. Αυτή του η διάθεση διατήρησε τον διεθνή γκαρντ για 20 λεπτά στο παρκέ. Αγωνίστηκε σε όλο το δεύτερο και το τέταρτο δεκάλεπτο, με τον Μπαρτζώκα να μη σκέφτεται να τον πάρει δίπλα από τον Γουόκαπ, μιας και αποτέλεσαν την πρώτη γραμμή άμυνας του Ολυμπιακού, απέναντι σε μια περιφέρεια που μπορεί κάθε στιγμή να... εκραγεί.

@Photo credits: eurokinissi, ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.