Πάρις Λι: Ο άνθρωπος που «κράτησε» τον Παναθηναϊκό, τον βρίσκει απέναντί του (vids)

Σπύρος Μαρκεζίνης
Ο Πάρις Λι με τη φανέλα του Παναθηναϊκού
Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει τη Βιλερμπάν και έναν περυσινό... ηγέτη του «τριφυλλιού».

Ο Παναθηναϊκός AKTOR φαίνεται πως έχει αφήσει για τα καλά πίσω του την περασμένη πολύ άσχημη σεζόν στην Euroleague. Απόψε Πέμπτη (14/12, 22:00), το «τριφύλλι» θα αντιμετωπίσει τη Βιλερμπάν στη 14η αγωνιστική της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Αυτή θα είναι και η πρώτη φορά όπου ο ένας από τους ελάχιστους παίκτες που ξεχώρισαν θετικά για τους πράσινους την προηγούμενη σεζόν, θα τεθεί αντιμέτωπος με την αθηναϊκή ομάδα. Πιο συγκεκριμένα, ο Πάρις Λι ετοιμάζεται να τα βάλει με τον σύλλογο όπου πέρυσι «έλαμψε» μέσα στο «σκοτάδι».

Με τη φανέλα του Παναθηναϊκού

Ο 28χρονος γκαρντ από τις ΗΠΑ την αγωνιστική περίοδο που μας πέρασε, κατάφερε να γίνει… σύνθημα από τους οπαδούς του Παναθηναϊκού, με τον ίδιο να είναι πολλές φορές ο κορυφαίος στο παρκέ για τους «εξάστερους», κρίνοντας παράλληλα και μερικά από τα καλά αποτελέσματα τους.

Πιο συγκεκριμένα, σε επίπεδο Euroleague είχε συνολικά 33 αγώνες εκ των οποίων στους 17 από αυτούς ξεκίνησε στη βασική πεντάδα. Κατά μέσο όρο είχε 11 πόντους ενώ παράλληλα μοίραζε 3,8 ασίστ, μάζευε 1,8 ριμπάουντ και σημείωνε 1,4 κλεψίματα σε 27:09 λεπτά συμμετοχής.

Την ίδια στιγμή, αντίστοιχα ήταν και τα ποσοστά του στο εγχώριο πρωτάθλημα της Basket League, όπου σε 26:02 λεπτά στο παρκέ είχε 11,06 πόντους.

Η σεζόν έως τώρα στη Βιλερμπάν

Στις 30 Ιουνίου αποχώρησε από τον Παναθηναϊκό και ένα μήνα περίπου αργότερα, για την ακρίβεια στις 20 Ιουλίου συμφώνησε για δύο χρόνια με τη Βιλερμπάν. Εκεί φέτος παραμένει να είναι ένα από τα καλύτερα «γρανάζια» της ομάδας του. Μέχρι στιγμής, σε 13 αναμετρήσεις έχει αρχίσει στη βασική πεντάδα ισάριθμες φορές, ενώ μετράει κατά μέσο όρο 9 πόντους με 6,1 ασίστ και 1,6 ριμπάουντ, σε 28:41 λεπτά.

Το πιο παραγωγικό του παιχνίδι μέχρι στιγμής, την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, ήταν αυτό με αντίπαλο τη Μπάγερν Μονάχου, όπου ολοκλήρωσε το ματς με 19 πόντους και 7 ασίστ σε 42:51 λεπτά.


@Photo credits: eurokinissi, ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.